Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Super League: «Χρυσός» βαθμός για Παναιτωλικό στη Λάρισα - Μοιρασιά στο Λαμία-Βόλος (Video)

Δείτε τις καλύτερες φάσεις των αγώνων

3 Απριλίου 2021 21:51
Super League: «Χρυσός» βαθμός για Παναιτωλικό στη Λάρισα - Μοιρασιά στο Λαμία-Βόλος  (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Super League: «Χρυσό» βαθμό πήρε ο Παναιτωλικός στη Λάρισα, ενώ μοιρασιά είχαμε στο Λαμία-Βόλος. Νωρίτερα μεγάλη ανατροπή πέτυχε ο ΟΦΗ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννενα.

"Χρυσός" βαθμός για Παναιτωλικό στη Λάρισα

Χωρίς νικητή (1-1) ολοκληρώθηκε το ματς «ζωής και θανάτου» στο Αλκαζάρ, ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Παναιτωλικό, για τη 2η αγωνιστική των πλέι άουτ της Superleague.

Οι γηπεδούχοι, αφού έχασαν πέναλτι στο 9΄ με τον Πινακά, προηγήθηκαν στο 44΄ με τον Ντουρμισάι, αλλά ο Βέργος ισοφάρισε στο 50΄ και κράτησε τα «καναρίνια» ένα βαθμό πάνω από τη σημερινή αντίπαλό τους, που παραμένει στην τελευταία θέση.

Το ματς ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να παίρνουν την πρωτοβουλία και να κερδίζουν πέναλτι μόλις στο 9ο λεπτό, σε χέρι του Καρασαλίδη. Ο Πινακάς ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Κνετ έπεσε σωστά στην δεξιά του γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ.

Το χαμένο πέναλτι «χάλασε» την ψυχολογία των «βυσσινί» και ο Παναιτωλικός σταδιακά ισορρόπησε το παιχνίδι. Στο 30΄ ο Βέργος μετά από εξαιρετική ενέργεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, γιατί ο σκόρερ ήταν οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Κνετ εξουδετέρωσε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Μπεν-Χατίρα.

Τελικά, η ΑΕΛ πήγε με προβάδισμα στα αποδυτήρια, με σκόρερ (για άλλη μία φορά) τον Φιορίν Ντουρμισάι. Ο διεθνής επιθετικός υποδέχθηκε στο 44΄ τη μπάλα μετά από πλάγιο άουτ, γύρισε ωραία μέσα στην περιοχή και νίκησε τον Κνετ, βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

Στο β΄ μέρος τα δεδομένα του αγώνα άλλαξαν εκ νέου, αφού ο Παναιτωλικός ισοφάρισε πολύ γρήγορα. Ο Βέργος στο 50΄ αξιοποίησε την ωραία μπαλιά του Μεντόσα και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Νάγκι, φέρνοντας το ματς στα ίσια.

Οι Αγρινιώτες θα μπορούσαν να φτάσουν σε ολική ανατροπή στο 60΄, όταν ο Μεντόσα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά το γύρισμά του έδιωξε ο Γιακιμόβσκι.

Στο δίλεπτο 70΄-71΄ η ΑΕΛ «άγγιξε» τρεις φορές το γκολ. Πρώτα με τον Ακούνια, στην κοντινή προβολή του οποίου πρόλαβε ο Τσιγγάρας να βάλει την κόντρα και να παραχωρήσει το κόρνερ.

Στην εξέλιξη της φάσης, το σουτ του Μπέρτου από το ημικύκλιο της περιοχής βρήκε σε αμυνόμενο και «έξυσε» το δεξί δοκάρι του Κνετ, για να λήξει η... πολιορκία με άστοχη κεφαλιά του Ακούνια από καλή θέση.

Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι στο 81΄ για κράτημα του Μουκάντζο από τον Τσότσαλιτς, αλλά διαιτητής και VAR συμφώνησαν ότι δεν υπήρχε παράβαση, για να ολοκληρωθεί το ματς με μία ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 89΄, με κεφαλιά του Βέργου που μπλόκαρε ο Νάγκι.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Στίφλερ, Ντουρμισάι, Μπεν-Χατίρα (87΄ Γκράουρ), Γιακιμόβσκι (84΄ Τσόσιτς), Πινακάς (67΄ Μουκάντζο), Χουσίνο (46΄ Ηλιάδης), Μπέρτος, Μαξιμένκο, Ακούνια, Κολομπίνο

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Περέιρα, Τσιγγάρας, Τσότσαλιτς, Καρασαλίδης, Εντινγκά (85΄ Μανθάτης), Ταχάρ, Ντίας, Μεντόσα (86΄ Ντάλσιο), Αριγίμπι (73΄ Μαλής), Βέργος

Μοιρασιά στο Λαμία-Βόλος

Σε έναν αγώνα κάτι παραπάνω από… αγγαρεία Λαμία και Βόλος ήρθαν ισόπαλοι με 1-1 (88' Ντέλετιτς (πεν) - 85' Κρητικός). Αν και οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ήθελαν περισσότερο τη νίκη για να ξεφύγουν ακόμα περισσότερο από την ζώνη του υποβιβασμού, δεν παρουσιάστηκε ικανή να δημιουργήσει προβλήματα στην εστία των φιλοξενούμενων.

Ο αγώνας δεν μπόρεσε ποτέ να βρει ιδιαίτερο ρυθμό, με ελάχιστες φάσεις, δεν κατάφερε να δικαιολογήσει το ωραίο ποδόσφαιρο που έπαιζαν οι δύο αντίπαλοι και θα… ξεχαστεί αρκετά γρήγορα.

Ο αγώνας ξεκίνησε με παιχνίδι κέντρου και από τις δύο ομάδες, χωρίς πολλές φάσεις. Την πρώτη μεγάλη ευκαιρία την έχασαν οι φιλοξενούμενοι όταν στο 14' ο Μπουένο εκτέλεσε εξαιρετικά ένα φάουλ με την μπάλα, όμως να καταλήγει στο δοκάρι του Επασί, που δεν μπορούσε όμως να αντιδράσει.

Ο Βόλος στη συνέχεια προσπάθησε να αναλάβει τον έλεγχο της αναμέτρησης και να προσπαθήσει να απειλήσει ξανά την εστία της Λαμίας. Στο 27' ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν όταν ο Μαρτίνες έκανε την σέντρα από τα αριστερά, όμως ο Ντέλετιτς δεν κατάφερε να φτάσει την μπάλα και να την σπρώξει στα δίχτυα του Βόλου.

Το ματς, ενώ ο ρυθμός ήταν καλός, δεν μπορούσε καμία από τις δύο ομάδες να δημιουργήσει κάποια φάση μπροστά από τους δύο τερματοφύλακες.

Ο αγώνας στο δεύτερο μέρος συνεχίστηκε ακριβώς με τον ίδιο ρυθμό με τη διαφορά, ότι οι δύο ομάδες είχαν ρίξει κατακόρυφα τον ρυθμό τους με το θέαμα να είναι ακόμα χειρότερο.

Η Λαμία ανέβασε ελαφρά τον ρυθμό της προσπαθώντας να αποκτήσει τον έλεγχο της αναμέτρησης και άρχισε να πιέζει την άμυνα της ομάδας της Μαγνησίας, χωρίς όμως να μπορεί να δημιουργήσει φάσεις.

Στο 72' ο Χατζηστραβός θα προσπαθήσει να απειλήσει με ένα σουτ από μακριά, με την μπάλα όμως να περνάει άουτ. Τρία λεπτά μετά ο Νίνης θα εκτελέσει ένα φάουλ, όμως ο Επασί με διπλή προσπάθεια θα μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 80' ο Βόλος θα... προειδοποιήσει όταν Μαρτίνες θα σουτάρει έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα θα φύγει άουτ. Πέντε λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι θα καταφέρουν να κάνουν το 0-1 και να παγώσουν τη Λαμία.

Ο Κρητικός, που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο, μετά από σέντρα του Φεράρι, άνοιξε το σκορ. Όμως οι γηπεδούχοι θα καταφέρουν να ισοφαρίσουν άμεσα. Ο Καραμάνος θα ανατρέψει καθαρά τον Καραμάνο μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή να δίνει το πέναλτι. Ο Ντέλετιτς θα αναλάβει την ευθύνη και θα κάνει το 1-1.

Στα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης δεν θα συμβεί καμία αξιόλογη φάση, με το 1-1 να είναι το τελικό, αλλά και το πιο δίκαιο σκορ και για τις δύο ομάδες.

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Σκόνδρας (79' Προβυδάκης), Μαρτίνεθ, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης (65' Χατζηστραβός), Μπεχαράνο (79' Βλάχος), Βασιλακάκης (64' Παλαβαντισβίλι), Ντέλετιτς, Ρόμανιτς (70' Ρόμανιτς), Καραμάνος

Βόλος (Άνχελ Λόπες): Γκαραβέλης, Τέκιο, Φεράρι, Μήτογλου, Γκρίλο, Τσοκάνης, Σάντος (85' Κρητικός), Νίνης, Δουβίκας, Μπουένο (70' Μαρτίνες), Μπαρτόλο (82' Ριένστρα)

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share