Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Άρης - ΑΕΚ 68-73: Με… σβηστές μηχανές

Η ΑΕΚ επικράτησε του Άρη στο NickGalis Hall με 68-73

27 Μαρτίου 2021 19:30
Άρης - ΑΕΚ 68-73: Με… σβηστές μηχανές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Basket League: Η ΑΕΚ μέτρησε επιστροφές καθώς στη διάθεση του Ηλία Παπαθεοδώρου βρέθηκαν οι Νίκος Ζήσης, Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς και Δημήτρης Μαυροειδής, αλλά αυτό που παρουσίασε δεν ήταν αντιπροσωπευτικό του επιπέδου της. Σίγουρα όμως ήταν πολύ ανώτερο από αυτό του Άρη ο οποίος έδειξε ότι δεν έχει ιδιαίτερες βλέψεις ενόψει της συνέχειας του Πρωταθλήματος. Ωστόσο σοκ προκαλεί η είδηση του θανάτου του Λουτσιάνο Καπικιόνι

Ανισόρροπο και εξόχως κουραστικό ήταν το πρώτο ημίχρονο γιατί αυτό παρουσίασαν οι δύο ομάδες. Για τον Άρη, η στατιστική έγραψε 2/13 σουτ εντός παιδιάς και 12 λάθη (σ. σ. τα οκτώ στο πρώτο δεκάλεπτο), στράφι πήγαν και τα επτά επιθετικά ριμπάουντ γιατί ακόμη και από τη γραμμή των βολών μόλις που ξεπέρασε το 50% (8/15). Παρόλ’ αυτά προηγήθηκε με 11-4 (σχεδόν) στα μισά της περιόδου γιατί σούταρε καλύτερα από μακρινή απόσταση.

Η ΑΕΚ βρήκε ισορροπία στο παιχνίδι της με την είσοδο του Νίκου Ζήση αλλά και το δικό της παιχνίδι ήταν μακριά από το επίπεδο ποιότητάς της. Ό,τι κλέψιμο μπάλας έκανε (9 στον αριθμό) το μοίρασε στα ισάριθμα λάθη. Βρήκε όμως τον τρόπο να ισορροπήσει το παιχνίδι και να προηγηθεί με 15-18 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Η δεύτερη ήταν ακόμη χειρότερη για τις δύο ομάδες με τις δύο ομάδες να βλέπουν το καλάθι με το… κιάλι. Εξαίρεση αποτέλεσαν τα τελευταία 90’’ δευτερόλεπτα και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 27-34 χάρη στους διαδοχικούς πόντους του Ντάριλ Μέικον. Ο Ματ Λοτζέσκι έδωσε στην ΑΕΚ το μακρινό σουτ και τη διαφορά των 14 πόντων (33-47) μετά τα μισά της 3ης περιόδου. Έχοντας τον Χρυσικόπουλο με τέσσερα φάουλ από το πρώτο ημίχρονο, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου διατήρησε τον Μασιούλις στη θέση «4».

Το πρόβλημα για την «Ένωση» ήταν το αμυντικό ριμπάουντ καθώς μέσα από τις δεύτερες επιθέσεις κρατήθηκε ο Άρης στο παιχνίδι (43-51, 28’) παίρνοντας πόντους από τον Μιλόσεβιτς αλλά και τους Φλιώνη, Τσάλμερς από την περιφέρεια. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 49-57.

Τίποτε δεν άλλαξε στο πρώτο μισό της τελευταίας περιόδου (55-64) και δεν θα μπορούσε να αλλάξει καθώς με το σκορ στο 59-67 (36:30) ο Άρης πέταξε στα σκουπίδια διαδοχικές επιθέσεις με μοιραίο παίκτη τον Γιάννη Κουζέλογλου. Ωστόσο, κρατήθηκε στο παιχνίδι καθώς η ΑΕΚ επίσης δεν μπορούσε να σκοράρει. Η διαφορά μειώθηκε στα επίπεδα των τεσσάρων πόντων (66-70) 42’’ πριν το τέλος.

Εκεί ο Λάνγκφορντ αστόχησε σε δύο ελεύθερες βολές δίνοντας μεγαλύτερη ελπίδα στον Άρη. Ο Μάριο Τσάλμερς έψαξε το γρήγορο καλάθι, κόπηκε από τον Χρυσικόπουλο, για να ακολουθήσουν οι δύο βολές του Μασιούλις (66-72) οι οποίες σφράγισαν τη νίκη της ΑΕΚ.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Στο κακό παιχνίδι των δύο ομάδων, η ΑΕΚ ήταν ελαφρώς πιο αποτελεσματική από τον Άρη στην επίθεση, μέτρησε και η εμπειρία της σε φάσεις όπως η κρίσιμη με το κόψιμο του Χρυσικόπουλου στον Τσάλμερς.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ματ Λοτζέσκι έβαλε τη σφραγίδα του με το μακρινό σουτ του και κυρίως το έξυπνο παιχνίδι του. Ο Χρυσικόπουλος έπαιξε λίγο (επειδή φορτώθηκε με φάουλ) αλλά ήταν πολύ ουσιαστικός.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Νίκος Ζήσης έδωσε λογική στο παιχνίδι της ΑΕΚ στο διάστημα χρησιμοποίησής του.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Άρης πήρε ελάχιστα πράγματα από Ντραγκίτσεβιτς, Ντεκόζι, Κουζέλογλου. Ο Κιθ Λάνγκφορντ ήταν εκτός ρυθμού για την ΑΕΚ, ενώ ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς έδειξε επηρεασμένος από το διάστημα της απουσίας του.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Βασικό στήριγμα της ΑΕΚ ήταν το μακρινό σουτ καθώς αυτό της έδωσε τη δυνατότητα να ξεφύγει αλλά και να διατηρήσει τη διαφορά.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Το παιχνίδι που έκαναν. Ο Άρης δείχνει σημάδια ομάδας που περιμένει να τελειώσει το Πρωτάθλημα και η ΑΕΚ έπαιξε πολύ χαμηλότερα του επιπέδου ποιότητάς της.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η συνεργασία Ζήση-Κίνγκσλεϊ και το εντυπωσιακό κάρφωμα του τελευταίου στο τρίτο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 27-34, 49-57, 68-73

Πηγή: www.gazzetta.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share