Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021

Ντάνιελ Αντρέ Τάντε: Σε τεχνητό κώμα ο πρωταθλητής του σκι (Video)

Ο σκιέρ τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της προπόνησής του

27 Μαρτίου 2021 17:26
Ντάνιελ Αντρέ Τάντε: Σε τεχνητό κώμα ο πρωταθλητής του σκι (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Νορβηγός σκιέρ Ντάνιελ Αντρέ Τάντε τραυματίστηκε σοβαρά στη Σλοβενία, σε προπόνηση που έκανε για το Παγκόσμιο Κύπελλο, με αποτέλεσμα να σπάσει την κλείδα του και να παραμείνει σε τεχνητό κώμα.

Ο 27χρονος σκιέρ, μέλος της ολυμπιακής ομάδας της Νορβηγίας, έχασε τον έλεγχο στο αριστερό του σκι μετά την απογείωση και ενώ είχε αναπτύξει ταχύτητα 100 χλμ./ώρα γύρισε στον αέρα και έπεσε πάνω σε πλαγιά στην περιοχή Πλάνικα.

Μάλιστα, χρειάστηκαν 30 λεπτά μέχρι να καταφέρουν να τον μεταφέρουν με ελικόπτερο στο Ιατρικό Κέντρο της Λουμπλιάνα. Ωστόσο σοκ προκαλεί και η είδηση ότι 22χρονη σέρφερ, η οποία ήταν υποψήφια για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, σκοτώθηκε από κεραυνό.

Ευτυχώς βρίσκεται εκτός κινδύνου

Η κατάστασή του είναι σταθερή και παραμένει σε τεχνητό κώμα, αλλά όπως αναφέρουν τα διεθνή ρεπορτάζ, πρέπει να ξυπνήσει αργά κατά τη διάρκεια του Σαββάτου. Ο γιατρός της ομάδας των Νορβηγών σκιέρ, Γκούρι Ράνουμε Εκάς, ανέφερε σε δήλωσή του ότι είναι σταθερές οι λειτουργείες του σώματός του, ενώ ο οργανισμός του Ντάνιελ ανταποκρίνεται καλά στη θεραπεία που του χορηγείται. Παράλληλα, ενθαρρυντικές είναι οι τελευταίες εξετάσεις που του έχουν γίνει.

Λίγα λόγια για το σκι

Το σκι ή χιονοδρομία είναι ένα χειμερινό άθλημα και τρόπος μετακίνησης ο οποίος γίνεται με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού για την ολίσθηση πάνω σε χιόνι. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του είναι οι ποικίλες καιρικές συνθήκες σε ορεινό έδαφος και οι αντικειμενικοί και υποκειμενικοί κίνδυνοι. Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες τεχνικές κίνησης όπως σε άλλα αθλήματα.

Είναι ατομικό άθλημα και ο κάθε αθλητής χρησιμοποιεί ειδική προστατευτική ενδυμασία, παπούτσια και κατάλληλα πέδιλα. Υπάρχει διεθνής χιονοδρομική ομοσπονδία, και στην Ελλάδα έχει εξαπλωθεί τα τελευταία χρόνια, το σκι όπως και η δημιουργία και οργάνωση χιονοδρομικών κέντρων στον Παρνασσό, στο Παγγαίο, στο Βέρμιο και σε πολλές άλλες ορεινές τοποθεσίες. Το άθλημα του σκι περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

TAGS
 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share