Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εθνική Επανάσταση στην Ισπανία! (videos)

Όρθια η Ελλάδαρα κόντρα στο μεγαθήριο!

25 Μαρτίου 2021 23:41
Εθνική Επανάσταση στην Ισπανία! (videos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια ψυχωμένη Ελλάδα πήρε βαθμό στη Γρανάδα με την Ισπανία (1-1) ανήμερα της εθνικής εορτής, ξεκινώντας ονειρεμένα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Για να πάρεις αποτέλεσμα σε ένα τέτοιο παιχνίδι, απέναντι σε έναν τέτοιο αντίπαλο, σε μία πρεμιέρα υπάρχει μόνο ένας τρόπος, τον δίδαξαν το 1821: κλεφτοπόλεμος.

Ωστόσο, ακόμα και μία τέτοια μέθοδος, γεμάτη ανδρεία, αυτοθυσία, αποφασιστικότητα, τις περισσότερες φορές δεν είναι αρκετή. Τις περισσότερες φορές, η ποιότητα, υπερτερεί. Ο ισχυρός κερδίζει.

Για να κερδίσεις μία τέτοια μάχη, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, πρέπει όλα να πάνε τέλεια. Να είσαι αλάνθαστος για 90 (και πλέον λεπτά), να έχεις την τύχη στο πλευρό σου, να σε υποτιμήσει ο αντίπαλος, να βρεθεί σε κακή βραδιά.

Πολλά από αυτά συνέβησαν στο χορτάρι του «Κάρμενες» στην Γρανάδα. Η Ισπανία ήταν σοβαρή και ποιοτική. Προσεκτική. Χωρίς να ανεβάσει πολύ το τέμπο ήταν ασφυκτική. Δεν μας άφηνε να βγάλουμε την μπάλα από το δικό μας μισό.

Άλλαζε την μπάλα, αμέτρητες φορές με εκνευριστική ευστοχία. Το πρώτο μέρος τελείωσε με 80-20% κατοχή, μόλις 113 εύστοχες πάσες από γαλάζιες φανέλες και 0 τελικές για την ομάδα του Φαν’τ Σχιπ. Ωστόσο, οι καθαρές φάσεις ήταν λιγοστές.

Η διαφορά ατομικής ποιότητας ήταν πασιφανής, αλλά υπήρχε αμυντική συνοχή, αλληλοκάλυψη, αυταπάρνηση, ψυχραιμία, πολύ τρέξιμο. Υπήρχε ένα σχέδιο. Για να έρθει το 1-0 χρειάστηκε ο Κόκε να κάνει μία μπαλιά Τσάβι και ο Μοράτα να κάνει την τέλεια εκτέλεση.

Οι Ισπανοί έμοιαζαν καβάλα στο άλογο, αλλά απέναντι τους είχαν μία ομάδα που ήταν αποφασισμένη να πουλήσει ακριβά το τομάρι της.

Στο μοναδικό λάθος που έκαναν οι Ισπανοί με το λάθος κοντρόλ του Ινίγκο και το πέναλτι που παραχώρησε, ο Μπακασέτας νίκησε τον Ουνάι Σιμόν και έκανε το 1-1 στην μοναδική τελική της Ελλάδας σε όλο το ματς.

Μη φανταστείτε ότι οι Ισπανοί είχαν περισσότερες. Τελείωσαν το ματς με ολοκληρωτική κατοχή, αλλά μόλις δύο τελικές on target! Το πλάνο του Φαν’τ Σχιπ λειτούργησε άψογα, οι αλλαγές του το ίδιο, οι Έλληνες διεθνείς εκτός από ψυχή, έδειξαν και μυαλό και απέδειξαν ότι την 25η Μαρτίου η Εθνική δεν χάνει, όταν παίζει απέναντι με κάποιο θηρίο στο εξωτερικό.

Το 1-1 στο Ρότερνταμ απέναντι στην Ολλανδία το 1987, το 1-1 στις Βρυξέλλες με το Βέλγιο το 2017, το 1-1 στην Γρανάδα με την Ισπανία το 2021. Τυχαίο; Αποκλείεται…

Ισπανία Ελλάδα

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share