Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Έχασε τη ζωή του σε τροχαίο 19χρονος ποδοσφαιριστής της Λάτσιο

Θρήνος στο Ιταλικό ποδόσφαιρο

25 Μαρτίου 2021 09:11
Έχασε τη ζωή του σε τροχαίο 19χρονος ποδοσφαιριστής της Λάτσιο

Θρήνος επικρατεί στο Ιταλικό ποδόσφαιρο μετά το τροχαίο δυστύχημα με θύμα έναν 19χρονο ποδοσφαιριστή της Λάτσιο. Ο νεαρός Ντανιέλε Γκουερίνι, που αγωνιζόταν στην Primavera της Λάτσιο έχασε τη ζωή του σε τροχαίο που έλαβε χώρα στη Ρώμη, όταν το αυτοκίνητο που επέβαινε συγκρούστηκε με ένα ακόμη μάρκας Mercedes, με αποτέλεσμα ο 19χρονος ποδοσφαιριστής να βρει ακαριαίο θάνατο, ενώ οι άλλοι δύο συνεπιβάτες του τραυματίστηκαν σοβαρά.

Ο Γκουερίνι ήταν διεθνής με την Κ15-16 της Ιταλίας, ενώ είχε αγωνιστεί στα τμήματα υποδομής των ΣΠΑΛ, Φιορεντίνα και Τορίνο. «Όντες σοκαρισμένοι από τον πόνο, ο πρόεδρος, οι άνδρες και οι γυναίκες της Λάτσιο είμαστε δίπλα στην οικογένεια του νεαρού, Γκουερίνι» αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου. Ωστόσο σοκ προκαλεί και η είδηση του θανάτου του Φρανκ Γουόρθινγκτον

Έχασε τη ζωή του σε τροχαίο 19χρονος ποδοσφαιριστής της Λάτσιο

Λίγα λόγια για την Λάτσιο

Η ΣΣ Λάτσιο είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος της Ιταλίας με έδρα τη Ρώμη. Αποτελεί τμήμα του ευρύτερου αθλητικού σωματείου ΣΣ Λάτσιο. Ο σύλλογος, που ιδρύθηκε το 1900, έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας του στην κορυφαία βαθμίδα του ιταλικού ποδοσφαίρου. Η Λάτσιο υπήρξε δύο φορές πρωταθλήτρια και επτά φορές κυπελλούχος Ιταλίας, κατέκτησε πέντε φορές το Σούπερ Καπ Ιταλίας και μια φορα το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, όπως και το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

Ο σύλλογος είχε την πρώτη μεγάλη του επιτυχία το 1958, κερδίζοντας το εγχώριο κύπελλο. Το 1974, κατέκτησε τον πρώτο τίτλο του στη Σέριε Α. Τα τελευταία 15 χρόνια ήταν η πιο επιτυχημένη περίοδος στην ιστορία της Λάτσιο, κατακτώντας το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ το 1999, τον τίτλο της Σέριε Α το 2000, αρκετά εγχώρια κύπελλα και φτάνοντας στον πρώτο της τελικό στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 1998.

Τα παραδοσιακά χρώματα της Λάτσιο είναι γαλάζια φανέλα και λευκό παντελόνι. Τα χρώματα θυμίζουν την αρχαία ελληνική κληρονομιά της Ρώμης. Η ομάδα διεξάγει τους εντός έδρας αγώνες της στο Στάδιο Ολίμπικο της Ρώμης, χωρητικότητας 72.698 θεατών. Η Λάτσιο έχει μακροχρόνια αντιπαλότητα με τη συμπολίτισσά της, Ρόμα, στο λεγόμενο Derby della Capitale.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share