Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

FIBA Europe Cup: Προκρίθηκε στην οκτάδα ο Ηρακλής

Νίκη με 86-81 επί της Άνβιλ

24 Μαρτίου 2021 20:56
FIBA Europe Cup: Προκρίθηκε στην οκτάδα ο Ηρακλής
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στα προημιτελικά του FIBA Europe Cup προκρίθηκε ο Ηρακλής, ο οποίος, μετά την ήττα στο πρωτάθλημα, νίκησε με 86-81 την Άνβιλ στην Ολλανδία και συνεχίζει την πορεία του στη διοργάνωση.

Το ματς

Με αρκετές λύσεις και την περιφέρεια του να είναι «παρούσα», ο Ηρακλής έκανε ένα καλό ξεκίνημα με 11-5 στο πρώτο πεντάλεπτο. Κάπου εκεί, όμως, ο Μιέλτζαρεκ έκανε «ζημιά» με τα μακρινά σουτ και έφερε ένα σερί 0-12 υπέρ των Πολωνών, οι οποίοι πήραν το πάνω χέρι, τη στιγμή που ο Χάτσερ προσπάθησε να σταματήσει την «αιμορραγία» (15-19).

Με τον Ντάικς, στη συνέχεια, να κυριαρχεί στις δύο πλευρές του παρκέ, οι τυπικά φιλοξενούμενοι αύξησαν την απόσταση σε διψήφιο νούμερο στα μέσα της δεύτερης περιόδου (21-31). Ο «Γηραιός» δε βρήκε πολλές βοήθειες πέραν του Ενετσιόνια, με συνέπεια να μην περιορίσει ιδιαίτερα τη «ζημιά» και να πάει στα αποδυτήρια με -8 (30-38).

Οι περιφερειακοί του Ηρακλή ήταν και πάλι εκείνοι, που… έσυραν το κάρο από τη λάσπη και ο Χάνλαν βρήκε ρυθμό, δίνοντας το προβάδισμα στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου (49-47). Ακολούθησε μια εναλλαγή των δύο πλευρών στο προβάδισμα, με τον Καναδό να κάνει τη διαφορά και να επιμένει, ώστε στο τέλος της περιόδου η ομάδα του να βρίσκεται στο «τιμόνι» (64-61).

Ο Χάγκινς δήλωσε επίσης παρών και σύντομα η ομάδα του βρέθηκε κοντά σε διψήφια διαφορά (70-61 στο 32′), αλλά κάπου εκεί «κόλλησε» πάλι, με τις «μάχες» των ψηλών της Άνβιλ να την κρατούν κοντά στο σκορ (72-69 στο 34′). Υπήρξε, μάλιστα, και συνέχεια, με τους Πολωνούς να σημειώνουν από εκείνο το σημείο ένα επιμέρους 5-10 και να παίρνουν το προβάδισμα με τρίποντο του Ουάσινγκτον στο δίλεπτο για τη λήξη (77-79). Ο Ίμπανκς ισοφάρισε με καλάθι του και η νευρικότητα ακολούθησε, με τους παίκτες του Σκουρτόπουλου να ευστοχούν από τη γραμμή και να ολοκληρώνουν σερί 8-0 για ένα σαφές προβάδισμα στο μισό λεπτό για την εκπνοή (85-79).

Δεκάλεπτα: 15-19, 30-38, 64-61, 86-81

ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΗΓΕΤΗ: Ο Όλιβερ Χάνλαν ήταν εκείνος, που έκρινε τα πάντα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλάζοντας το μομέντουμ και δίνοντας τη λύση στις τελευταίες κρίσιμες στιγμές. Ο Καναδός γκαρντ, σε μια ηγετική εμφάνιση, είχε 22 πόντους, με πέντε ριμπάουντ και επτά ασίστ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σε ένα ματς, που κρίνεται στη λεπτομέρεια, οι τρεις παραπάνω κατοχές του Ηρακλή (πέντε παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ έναντι δύο παραπάνω λαθών) είχαν τη σημασία τους.

Πηγή: Basketa.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share