Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο Φρανκ Γουόρθινγκτον

Θλίψη στο αγγλικό ποδόσφαιρο

23 Μαρτίου 2021 14:20
Πέθανε ο Φρανκ Γουόρθινγκτον
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 72 ετών άφησε ο βετεράνος Άγγλος διεθνής επιθετικός, Φρανκ Γουόρθινγκτον, έπειτα από άνιση μάχη με μακρά ασθένεια.

Ο εκλιπών ήταν μια σημαντική προσωπικότητα για το βρετανικό ποδόσφαιρο, όντας μια από τις θρυλικές μορφές της Λέστερ. Ωστόσο, στη μεγάλη -και σε διάρκεια- καριέρα του αγωνίστηκε σε ουκ ολίγες ομάδες.

Με 8 συμμετοχές και 2 γκολ στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, ξεκίνησε την καριέρα του στη Χάντερσφιλντ, για να κάνει στη συνέχεια περισσότερες από 200 εμφανίσεις με τις «αλεπούδες», ενώ έπαιξε επίσης -μεταξύ άλλων- σε Μπόλτον, Μπέρμιγχαμ, Σαουθάμπτον, Λιντς και Σάντερλαντ.

Επαιξε σε 22 συνεχόμενες σεζόν, από το 1966 έως το 1987, σημειώνοντας 266 γκολ σε 882 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Σε 14 από αυτές, έπαιξε στην πρώτη κατηγορία, σημειώνοντας 150 γκολ σε 466 αγώνες, ενώ κέρδισε το βραβείο του πρώτου σκόρερ, παίζοντας για την Μπόλτον το 1978-79, μπροστά από τον Κένι Νταλγκλίς της Λίβερπουλ και τον Φρανκ Στέπλετον της Αρσεναλ.

«Είμαι βαθιά λυπημένος ακούγοντας ότι ο Φρανκ Γουόρθινγκτον πέθανε. Ήταν ο ήρωας της παιδικής μου ηλικίας όταν ήταν στη Λέστερ. Ένας όμορφος ποδοσφαιριστής και ένας υπέροχος χαρακτήρας», έγραψε στο Twitter ο Γκάρι Λίνεκερ.

«Ο Φρανκ έφερε χαρά σε τόσους πολλούς καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας του και στην ιδιωτική του ζωή. Θα λείψει πολύ από όλους όσους τον αγαπούσαν τόσο πολύ», είπε η γυναίκα του Φρανκ Γουόρθινγκτον, Κάρολ.

Θλίψη: Πέθανε ο μικρός Βαγγέλης

Με θλίψη και μεγάλη στεναχώρια, η οικογένεια του ΠΑΟΚ αποχαιρετά ένα μικρό της φίλο που «έφυγε» από τη ζωή.

Ο λόγος για τον Βαγγέλη, ο οποίος είχε κάνει ένα από τα όνειρά του πραγματικότητα πριν από λίγα χρόνια, όταν και πήρε συνέντευξη από τον Δημήτρη Πέλκα.

«Βαγγέλη ήσουν και θα είσαι πάντα δίπλα στην ομάδα. Να χαμογελάς όπως πάντα κι εκεί ψηλά. Θα σε προσέχουν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς μας», ανέφερε η ανάρτηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Παράλληλα, να σας θυμίσουμε ότι πέθανε και ο Γιώργος Γιαννακόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως ο μικρός Βαγγέλης έπασχε από σπάνια ασθένεια που τον ανάγκαζε να ζει την καθημερινότητά του σε καροτσάκι, ενώ ο ΠΑΟΚ του είχε δώσει την δυνατότητα να γίνει... δημοσιογράφος και να πάρει συνέντευξη από τον Δημήτρη Πέλκα.

Δείτε το βίντεο:

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share