Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Super League: Στον ΠΑΟΚ το ντέρμπι των «Δικεφάλων» (Video)

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα

21 Μαρτίου 2021 21:42
Super League: Στον ΠΑΟΚ το ντέρμπι των «Δικεφάλων» (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Super League: Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-1 της ΑΕΚ, η οποία για μία ακόμα φορά εμφάνισε τις αδυναμίες της. Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με τον Ζίβκοβιτς. Η Ένωση ισοφάρισε με τον Ολιβέιρα, αλλά στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ με γκολ του Σφιντέρσκι και άλλο ένα του Ζίβκοβιτς ξεκίνησε με το δεξί στα πλέι οφς. Ενώ, ένα γκολ του Μασούρα στο 38' στάθηκε αρκετό για να μπει στα πλέι οφ με νίκη ο Ολυμπιακός, που επικράτησε με 1-0 του Άρη.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι πολύ δυνατά και ευτύχησε να πιάσει στον ύπνο την άμυνα της ΑΕΚ, η οποία είναι φέτος η αχίλλειος φτέρνα της και να προηγηθεί στο σκορ.

Στο 3' ο Σβαμπ επιχείρησε γέμισμα από στατική φάση, ο Καντουρί πήρε την κεφαλιά και στο δεύτερο δοκάρι ο Ζίβκοβιτς με σουτ έκανε το 1-0.

Οι γηπεδούχοι πατούσαν πολύ καλύτερα στο γήπεδο από την Ένωση, η οποία δεν μπορούσε να παράξει επικίνδυνες καταστάσεις. Συν τοις άλλοις στα μετόπισθεν ήταν σκέτη τρικυμία. Όποτε πατούσαν οι Θεσσαλονικείς περιοχή προκαλείτο αναταραχή.

Φάνηκε ξεκάθαρα, ότι δεν βγήκε στον Χιμένεθ η έμπνευση με τη προσθήκη του Ολιβέιρα σε ρόλο αριστερού εξτρέμ στην εξίσωση. Παρότι ο Λόπες ήταν κινητικός, ο συμπατριώτης του δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε αυτή τη θέση.

Μάλιστα αυτό δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις για τους κιτρινόμαυρους, όπως η φάση του 30', η οποία δημουργήθηκε από λάθος του Ολιβέιρα.

Η Ένωση έδειχνε να έχει δεμένα τα χέρια. Μέχρι το 37 είχε μηδέν τελικές έναντι τριών των ασπρόμαυρων.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου όμως η ΑΕΚ κόντρα στη ροή του ματς κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Μάνταλος έβγαλε τον Ολιβέιρα ενώπιος ενωπίω με τον Πασχαλάκη με τον Πορτογάλο να νικά περνώντας τη μπάλα κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ για το 1-1.

Παρότι η τύχη ευνόησε την ΑΕΚ, οι παίκτες του Χιμένεθ δεν κατάφεραν να το εκμεταλλευτούν! Με το που ξεκίνησε το δεύτερο μέρος ο εφιάλτης ξύπνησε ξανά στην άμυνα της Ένωσης.

Στην πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου, μετά από επτά επαφές με την μπάλα, ο Τζόλης βρήκε τον Σβιντέρσκι, που έδωσε ξανά τον προβάδισμα στον ΠΑΟΚ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η Ένωση προσπάθησε να αντιδράσεις με τον Ανσαριφάρντ που με περίτεχνη ενέργεια και σουτ απείλησε την εστία των γηπεδούχων, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε θεαματικά σε κόρνερ.

Στο 62' ο ΠΑΟΚ βρέθηκε κοντά σε 3-1 με τον Ελ Καντουρί, αυτή τη φορά όμως ο Αθανασιάδης είχε απάντηση, ενώ το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και εφτά λεπτά αργότερα ανάμεσα στους δύο συντελεστές των ομάδων.

Στο 81' ο Σβαμπ έβγαλε φοβερή πάσα για τον Κρμέντσικ που έπιασε το σουτ, το οποίο στερήθηκε τύχης αφού πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΚ (και με τις αλλαγές του Χιμένεθ) αύξησε την πίεση, αλλά άνοιξε υπερβολικά και το πλήρωσε. O Ροντρίγκο έκλεψε τη μπάλα από τον Λόπες, τη γέμισε για τον Κρμέντσικ που έδωσε στον Ζίβκοβιτς και ο Σέρβος με υπέροχο τελείωμα έγραψε το 3-1, το οποίο και το τελικό σκορ, παρότι ο Σάκχοφ θα μπορούσε να είχε μειώσει στις καθυστερήσεις. Ο Πασχαλάκης και πάλι είχε θετική αντίδραση.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Μπάμπα, Κρέσπο, Ίνγκασον, Ροντρίγκο, Αουγκούστο, Σβαμπ, Ελ Καντουρί , Τζόλης (68' Μουργκ), Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (75' Κρμέντσικ)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης (81' Ντατσένκο), Λάτσι, Σβαμπ, Λόπες, Σιμάνσκι (58' Σάκχοφ), Κρίστισιτς (81' Κοσίδης), Μάνταλος, Ολιβέιρα, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (Αλμπάνης)

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share