Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Super League: Ούτε με 10 δεν χάνει! Νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στον Άρη (Video)

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα

21 Μαρτίου 2021 20:04
Super League: Ούτε με 10 δεν χάνει! Νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στον Άρη (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Super League: Ένα γκολ του Μασούρα στο 38' στάθηκε αρκετό για να μπει στα πλέι οφ με νίκη ο Ολυμπιακός, που επικράτησε με 1-0 του Άρη. Με τον Παναθηναϊκό να κάνει χαρακίρι στην Τρίπολη!

Οι Θεσσαλονικείς δεν κατάφεραν να σκοράρουν, αλλά ούτε και να απειλήσουν ιδιαίτερα την αντίπαλη εστία, παρά το γεγονός ότι έπαιξαν με παίκτη παραπάνω από το 40' λόγω αποβολής του Λαλά με απευθείας κόκκινη κάρτα για φάουλ στον Σάσα.

Μπουχαλάκης, Χολέμπας και Παπασταθόπουλος ήταν οι κορυφαίοι των Ερυθρολεύκων, ενώ ο Σα επενέβη όποτε χρειάστηκε, κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε την πορεία του προς τη... σίγουρη κατάκτηση του πρωταθλήματος, καθώς έφτασε τους 71 βαθμούς και απέχει 20 από τον δεύτερο Άρη, ο οποίος βρίσκεται 3 πόντους πάνω από την ΑΕΚ και 4 από τον ΠΑΟΚ

Το ματς

Παιχνίδι υπομονής έπαιξαν οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά, τα οποία κύλησαν χωρίς πολλές ευκαιρίες. Επί της ουσίας, η μοναδική φάση στο πρώτο 20λεπτο ήταν για τον Ολυμπιακό, με τον Μπρούμα να κάνει ωραία ατομική ενέργεια από τα αριστερά και να σουτάρει λίγο άουτ με το δεξί.

Στο 25' οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά ο Κουέστα γλίτωσε τον Άρη από αυτογκόλ μετά από προβολή του Δεληζήση και στη συνέχεια ο Ελ Αραμπί δεν μπόρεσε να εκτελέσει από κοντά. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Άρης βγήκε στην αντεπίθεση και ο Χολέμπας σταμάτησε με καταπληκτικό τάκλιν τον Μπερτόγλιο πριν γίνει επικίνδυνος.

Ο Ολυμπιακός άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να φτιάχνει συνδυασμούς έξω από τη μεγάλη περιοχή του Άρη, με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να δικαιώνεται για την υπεροχή της στο 38'.

Ο Ελ Αραμπί πέρασε κάθετη μπαλιά για τον Μπουχαλάκη, αυτός πάτησε περιοχή και γύρισε έξυπνα στον Μασούρα, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής.

Τα δεδομένα της αναμέτρησης άλλαξαν στο 40'. Σε μια ανύποπτη φάση ο Σάσα "τσίμπησε" την μπάλα, ο Λαλά τον πάτησε και ο Δανός διαιτητής Κέλετ έκρινε ως αντι-αθλητική την ενέργεια του Γάλλου μπακ, τον απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα και άφησε τον Ολυμπιακό με παίκτη λιγότερο!

Αμέσως ο Άρης πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά στο 45+2' ο Σα κράτησε το μηδέν τον Ολυμπιακό, νικώντας τον Μαντσίνι σε τετ α τετ.

Παίζοντας με παίκτη λιγότερο, μοιραία ο Ολυμπιακός μαζεύτηκε κοντά στην περιοχή του στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Άρη να μονοπωλεί την κατοχή της μπάλας.

Ο Μάνος, που μπήκε ως αλλαγή στο ημίχρονο αντί του Μπερτόγλιο, έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση για τον Άρη, όμως η κεφαλιά του έπειτα από σέντρα του Σάκιτς στο 51' πέρασε ελάχιστα άουτ.

Όλο το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε με τον ίδιο τρόπο. Ο Άρης κυκλοφορούσε συνεχώς την μπάλα γύρω από τη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, ο οποίος παρέμενε οχυρωμένος στα μετόπισθεν και έκλεινε εξαιρετικά τους χώρους. Παρά το αιρθμητικό αβαντάζ οι Κιτρινόμαυροι αδυνατούσαν να φτιάξουν κλασικές ευκαιρίες.

Μια τέτοια παραλίγο να δημιουργηθεί στο 61' αλλά ο εξαιρετικός Χολέμπας έδιωξε καθοριστικά προ του Μάνου στη μεγάλη περιοχή, ενώ το δυνατό σουτ του Τζέγκο στο 79' πέρασε λίγο άουτ.

Η πίεση του Άρη εντάθηκε ακόμα περισσότερο στο τελευταίο δεκάλεπτο, με την ομάδα του Μάντζιου όμως να μην έχει τον τρόπο να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή και να απειλεί κατά κόρον με μακρινές προσπάθειες.

Στην κορυφαία εξ' αυτών, στο 86', ο Σα δήλωσε "παρών" και απέκρουσε δύσκολα το ωραίο σουτ του Μαντσίνι.

Παρά τις προσπάθειές του, ο Άρης δεν είχε τη φαντασία στο παιχνίδι του για να δημιουργήσει άλλη ευκαιρία στο ματς και ο Ολυμπιακός έφτασε σε μια δύσκολη νίκη με 1-0.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Χολέμπας, Μπα, Παπασταθόπουλος, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (90'+2' Καμαρά), Εμβιλά, Μπρούμα (46' Ανδρούτσος), Μασούρας (80' Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (89' Κάιπερς).

ΑΡΗΣ (Ακης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Ροζ, Σάκιτς (60' Ιωάννου), Σάσα, Τζέγκο, Μπερτόγλιο (46' Μάνος), Γκάμα, Μπρούνο (73' Ματέο Γκαρσία), Μαντσίνι

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share