Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Super League: Χαρακίρι Παναθηναϊκού στην Τρίπολη - Ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος ισοφάρισε στο 97'! (Video)

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα

21 Μαρτίου 2021 17:21
Super League: Χαρακίρι Παναθηναϊκού στην Τρίπολη - Ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος ισοφάρισε στο 97'! (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Super League: Απίστευτα πράγματα στο γήπεδο "Θ. Κολοκοτρώνης". Στο ματς της χρονιάς μέχρι τώρα ο Αστέρας Τρίπολης αν και βρέθηκε με δύο γκολ πίσω μέχρι το 82' από τον Παναθηναϊκό, χάρη σε αυτά του Μακέντα από το 58' και 59', κατάφεραν και γύρισαν στο παιχνίδι αρχικά με τον Φερνάντεθ και ισοφάρισαν σε 2-2 στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων χάρη σε γκολ του τερματοφύλακα Παπαδόπουλου.

Ιδανικοί αυτόχειρες οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι που στα τελευταία λεπτά δεν μπορούσαν να βγάλουν την μπάλα από την περιοχή τους και βλέπουν το τρένο της Ευρώπης να απομακρύνεται. Ενώ, χθες η Λαμία για ένα ημίχρονο χόρευε στη βροχή, «χτύπησε» τον Παναιτωλικό στις αντεπιθέσεις και πέρασε με το εμφατικό 3-0 από το Αγρίνιο, στην πρεμιέρα των play out

Το ματς:

Ο αγώνας στην Τρίπολη ξεκίνησε με τις δύο ομάδες πολύ επιφυλακτικές στον τρόπο παιχνιδιού τους, με τους φιλοξενούμενους όμως να προσπαθούν να πιέσουν ψηλά και να δυσκολέψουν την ανάπτυξη του Αστέρα.

Από την πλευρά τους όμως οι γηπεδούχοι πήραν γρήγορα την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τους παίκτες του Λάζλο Μπόλονι να έχουν περισσότερο παθητικό ρόλο.

Νιας, Αλεξανδρόπουλος και Αγιούμπ δεν… πάταγαν καλά, πράγμα που έκανε τους Πράσινους να μην μπορούν να κρατήσουν την μπάλα και το ένα λάθος να ακολουθεί το άλλο.

Η πρώτη καλή φάση θα έρθει στο 19' για τους Αρκάδες, όταν μετά από ωραία πάσα του Ριέρα, ο Φερνάντεθ θα μπει από πλάγια στην περιοχή του Διούδη, απέναντι από τον Έλληνα τερματοφύλακα, όμως το σουτ του θα αποκρουστεί από τον γκολκίπερ του "Τριφυλλιού".

Από εκείνο το σημείο και μετά οι φιλοξενούμενοι θα ανεβάσουν… ταχύτητα και θα πάρουν τα ηνία της αναμέτρησης. Στο 22' ο Παναθηναϊκός θα γυρίσει πολύ ωραία την μπάλα με Βιγιαφάνιες και Χατζηγιοβάνη, με τον τελευταίο να σεντράρει τον Χουάνκαρα να σουτάρει και τους παίκτες του Αστέρα να διώχνουν, όμως η φάση θα σταματήσει ως οφσάιντ.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι θα έχουν την κατοχή, όμως χωρίς κάποια σημαντική ευκαιρία με καλύτερες στιγμές δύο σουτ του Αλεξανδρόπουλου που όμως δεν ανησύχησαν τον Παπαδόπουλο.

Οι παίκτες της Τρίπολης μπήκαν επιθετικά στο δεύτερο μέρος και στο 47' ο Μπελόκ σούταρε από μακριά, όμως και πάλι δεν ανησύχησε τον Διούδη. Οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι είχαν ξανά οπισθοχωρήσει περιμένοντας κάποιο λάθος από τους γηπεδούχους κάποιο λάθος για να χτυπήσουν στην κόντρα.

Στο 56' Βιγιαφάνιες και Μολό θα παίξουν το ένα-δύο, ο Γάλλος θα μπει στην περιοχή από το πλάι και θα κάνει ένα δυνατό σουτ, όμως ο Παπαδόπουλος θα αποκρούσει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Δύο λεπτά μετά όμως οι Πράσινοι θα ανοίξουν το σκορ.

Ο Χουάνκαρ θα κάνει μια πολύ ωραία σέντρα από τα δεξιά, ο Κίκο Μακέντα θα πάρει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και θα κάνει το 0-1.Το σόου, όμως του Ιταλού δεν τελειώσει εκεί.

Με την σέντρα οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα πάρουν την μπάλα, ο Βιγιαφάνιες θα βρει πολύ ωραία και πάλι τον Χουάνκαρ που θα βρει τον Μακέντα και ο τελευταίος θα πλασάρει τον Παπαδόπουλο κάνοντας το 0-2.

Μετά από εκείνο το σημείο οι παίκτες του Αστέρα πήραν και πάλι την κατοχή της μπάλας, όμως σαφώς επηρεασμένοι από τα δύο γκολ δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν κάποια ευκαιρία άμεσα ώστε να ξαναμπούν στον αγώνα.

Στο 75' ο Αλί Μπαμπά πήρε την μπάλα μετά από σέντρα και λάθος του Μολό, πήγε να σουτάρει από πολύ πλάγια θέση όμως και πάλι ο Διούδης ήταν εκεί για να αποκρούσει. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να διαχειρίζεται άψογα το αποτέλεσμα που είχε, μιας και μπορεί να μην δημιουργούσε ευκαιρίες, όμως δεν άφηνε και τους γηπεδούχους να φανούν επικίνδυνοι.

Στο 84' οι γηπεδούχοι κατάφεραν και βρήκαν το γκολ που τόσο έψαχναν κάνοντας την υπόλοιπη αναμέτρηση... ροντέο. Ο Αλί Μπαμπά πήρε την μπάλα στην περιοχή, πάσαρε στον Φερνάντεθ που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-2.

Από εκέινο το σημείο ο Αστέρας βρισκόταν συνεχώς στην περιοχή του Διούδη και στο 87',στο 89', αλλά και στο 90+1' Ιγκλέσιας και Φερνάντεθ δεν κατάφεραν να πετύχουν κάτι.

Όμως οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα… Με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί βγάλει την μπάλα από την περιοχή του Διούδη οι παίκτες του Αστέρα δημιουργούσαν συνεχώς ευκαιρίες μέχρι που στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων έγραψαν.. ιστορία.

Ο Λουίς Φερνάντεθ γύρισε την μπάλα στην περιοχή, ο Ιγκλέσιας πήρε την κεφαλιά και ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος, που βρισκόταν στην περιοχή των Πρασίνων, με έναν "κεραυνό" έκανε το 2-2. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους παίκτες του Λάζλο Μπόλονι να μην έχουν καταλάβει τι έχει συμβεί, ενώ αυτούς της Τρίπολης να πανηγυρίζουν έναν απρόσμενο βαθμό, χάρη σε έναν όχι και τόσο… συνήθη σκόρερ.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Τασουλής (72' Αλβάρεζ), Καστάνο, Κώτσιρας, Χριστόπουλος, Μπέλοκ (72' Ινγκλέσιας), Βαλιέντε, Σίτο (63' Αλί Μπαμπά), Ριέρα (83' Μ. Φερνάντεθ), Κρέσπι (63' Τιλίκα), Λ. Φερνάντεθ

Παναθηναϊκός: Διούδης, Μολό, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Νιάς, Αλεξανδρόπουλος (81' Αθανασακόπουλος), Αγιούμπ (74' Ενγκμπακοτό), Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης (90+4' Σάντσεθ), Μακέντα (81' Ιωαννίδης).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share