Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Europa League: Περήφανος αποκλεισμός για τον Ολυμπιακό! (video)

Νίκησε ξανά στο Λονδίνο αλλά δεν έφτανε

18 Μαρτίου 2021 21:50
Europa League: Περήφανος αποκλεισμός για τον Ολυμπιακό! (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αποχαιρέτησε το Europa League σαν... θρύλος! Ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 της Άρσεναλ στο Λονδίνο χάρη στο γκολ του Ελ Αραμπί, αλλά αυτό δεν έφτανε και έμεινε με το «αχ» και το «γαμώτο», κυρίως για την ήττα του πρώτου αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 3-1 που είχε γείρει την πλάστιγγα υπέρ των «κανονιέρηδων».

Το έκανε ξανά ο... killer Ελ Αραμπί (51') και οι μάγκες του Πέδρο Μαρτίνς με εξαιρετική εμφάνιση, αλλά δεν κατάφεραν να χτυπήσουν και δεύτερη φορά για να προσθέσουν άγχος στους Λονδρέζους και να διεκδικήσουν τις, λιγοστές, πιθανότητες πρόκρισης που τους είχαν απομείνει. Την ίδια ώρα, ο Μπα με μια απερίσκεπτη αποβολή στο 82ο λεπτό έβαλε... τέλος στις προσπάθειες για διεκδίκηση του «θαύματος».

Τουλάχιστον, οι Πειραιώτες πήραν μια νίκη κυρίως για το πρεστίζ τους αλλά και για την βαθμολογία τους, όπως και για την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό ράνκινγκ.

Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, το ματς για αρκετή ώρα στο ξεκίνημα παίχτηκε στη μεσαία γραμμή με γερή δόση τακτικής και από τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός έπαιξε προσεκτικά στην άμυνά του γνωρίζοντας ότι ένα γκολ θα βάλει τέλος οριστικά στην υπόθεση πρόκριση, έκανε κατοχή μπάλας -σταθερά σε όλο το ματς- είχε υπομονή στο παιχνίδι του αλλά και έντονο πρέσινγκ όποτε χανόταν η μπάλα ώστε να μην χάνει χρόνο. Η Άρσεναλ πάλι, με αυτό το 4-5-1 του Αρτέτα και τις πολύ μικρές αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές της παρουσιάστηκε αρκετά παθητική. Οι δύο ομάδες είχαν από μία τεράστια ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο, με τον Ελ Αραμπί να μην τιμωρεί -σε πρώτο χρόνο- αυτή την παθητικότητα των «κανονιέρηδων» με ένα σχετικά γρήγορο γκολ. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η ομάδα του Μαρτίνς στάθηκε εξαιρετικά αφού είχε θετική παρουσία σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, κάτι που ίσχυσε και ατομικά, ανά παίκτη.

Αυτό που δεν πέτυχε ο Ελ Αραμπί σε πρώτο χρόνο, το πέτυχε τελικά σε δεύτερο, στην επανάληψη. Μετά από συνολικά τρεις σημαντικές χαμένες ευκαιρίες του Ολυμπιακού, τελικά ήρθε και το γκολ στην αντεπίθεση του 51ου λεπτού από τον Μαροκινό το οποίο προκάλεσε τους... περσινούς εφιάλτες στην Άρσεναλ. Μετά το 0-1, ο Ολυμπιακός συνέχισε να ελέγχει το ματς και να πιέζει, δημιουργώντας συχνά πυκνά πανικό στην ούτως ή άλλως επιρρεπή σε λάθη αντίπαλη άμυνα. Παρότι υπήρξαν φάσεις που πλησίασε την περιοχή του Λένο στη συνέχεια, οι αλλαγές του Αρτέτα βοήθησαν την Άρσεναλ να... συμμαζευτεί στη μεσαία γραμμή, κλείνοντας πλέον όλους τους διαδρόμους και κρατώντας πιο εύκολα τη μπάλα.

Αντίστοιχα, ενώ όλος ο Ολυμπιακός βρισκόταν όλο και πιο μπροστά όσο κυλούσαν τα λεπτά, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έχαναν τις κλασικές ευκαιρίες στην αντεπίθεση. Τα πάντα ουσιαστικά τελείωσαν στην -εντελώς αχρείαστη- αποβολή του Μπα δέκα λεπτά πριν το φινάλε. Πρόκριση για την Άρσεναλ με συνολικό σκορ 3-2 και τέταρτη αποτυχημένη προσπάθεια του Ολυμπιακού να προκριθεί στους «8» του Europa League.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share