Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Super League: Τον Παναθηναϊκό δεν τον ξεγράφεις ΠΟΤΕ! (video)

Πήρε το ντέρμπι επί του ΠΑΟΚ

14 Μαρτίου 2021 21:01
Super League: Τον Παναθηναϊκό δεν τον ξεγράφεις ΠΟΤΕ! (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Παναθηναϊκός απάντησε στην κρίση με μια τεράστια νίκη επί του ΠΑΟΚ με 2-1! Στους δυο βαθμούς η διαφορά των δύο ομάδων, σε κίνδυνο και η Ευρώπη για τον Δικέφαλο!

Ζωντανός στο κόλπο της εξόδου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έμεινε ο Παναθηναϊκός μετά την αποψινή μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ (2-1) στο γήπεδο της Λεωφόρου, μειώνοντας την απόσταση που τον χωρίζει από τους Θεσσαλονικείς στους δύο βαθμούς και από την ΑΕΚ στους τρεις ενόψει των επικείμενων πλέι οφ που αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Κορυφαίος του αποψινού ντέρμπι ήταν ο Λούκας Βιγιαφάνιες από τα πόδια του οποίου ξεκίνησαν και τα δύο γκολ του Παναθηναϊκού που έδειξε συνολικά ως ομάδα χαρακτήρα παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο, απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς όχι όμως και την ουσία.

Ο δικέφαλος ήταν η ομάδα που μπήκε πιο αποφασιστικά στο γήπεδο και απέκτησε γρήγορα τον έλεγχο του ρυθμού, με τον Παναθηναϊκό να στηρίζεται στην αμυντική του συνοχή και να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα στη σωστή κυκλοφορία της μπάλας.

Τον Παναθηναϊκό δεν τον ξεγράφεις ΠΟΤΕ!

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε ως άξονα στην τακτική της την ανάπτυξη από την αριστερή της πλευρά με το τρίγωνο Μπαμπά, Σβαμπ, Τζόλη και έξτρα παίκτη τον Ουάρντα, να προκαλεί ρήγματα στους πράσινους, δίχως ωστόσο να μπορεί να δημιουργήσει κραυγαλέες υποσχόμενες ευκαιρίες.

Με εξαίρεση τη μοναδική ευκαιρία του Ζίβκοβιτς στο 30’, ο ΠΑΟΚ ήταν μεν σαφώς πιο απειλητικός από τον Παναθηναϊκό, αλλά δυσκολευόταν να αποκτήσει ουσία στην τελική προσπάθεια.

Το τριφύλλι χτύπησε μία και καλή, σε μία φάση που έγιναν όλα τέλεια (39’). Η ποιότητα του Βιγιαφάνιες και η θαυμάσια αλλαγή παιχνιδιού στον Χατζηγιοβάνη, η σέντρα ακριβείας αυτού και η υποδειγματική κεφαλιά του Μακέντα, έφταναν και περίσσευαν για να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός κεφάλι στο σκορ (1-0) κόντρα στη ροή του ντέρμπι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του ματς δεν τροποποιήθηκε ιδιαίτερα, με τον Πάμπλο Γκαρσία να ρίχνει στο ματς τον Κρμέντσικ στο 67’ και να αλλάζει τον τακτικό σχηματισμό του ΠΑΟΚ σε 4-4-2. Δύο λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός απείλησε με τον Αγιούμπ και έδειξε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο ελέγχοντας τον ρυθμό του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός βρήκε δεύτερο γκολ με τον Ιωαννίδη στο 82’ (2-0) και έδειξε να κλειδώνει το τρίποντο, αλλά ο ΠΑΟΚ αντέδρασε άμεσα και μείωσε σε 2-1 στο 84’ με τον Κρμέντσικ.

Το ματς έγινε θρίλερ μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, αλλά το σκορ δεν άλλαξε και το τριφύλλι πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη που τον κράτησε ζωντανό στη μάχη για την επιστροφή του στην Ευρώπη.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share