Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Euroleague: Ο Ολυμπιακός γύρισε το παιχνίδι και νίκησε τη Ζενίτ!

Ατσάλινη ερυθρόλευκη ανατροπή!

12 Μαρτίου 2021 23:34
Euroleague: Ο Ολυμπιακός γύρισε το παιχνίδι και νίκησε τη Ζενίτ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Euroleague: Ο Ολυμπιακός πήρε μία σπουδαία νίκη επί της Ζενίτ επικρατώντας με 75-61. Μπορεί να μην είχε βαθμολογικό αντίκρισμα, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν εκπληκτική άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, δέχτηκαν μόλις 20 πόντους και γύρισαν από το -17 που έχαναν. Πλέον ατενίζουν το μέλλον με καλύτερη ψυχολογία.

Ολυμπιακός και Ζενίτ ξεκίνησαν με καλή επιθετική λειτουργία

Οι «ερυθρόλευκοι» βασίστηκαν περισσότερο σε καλάθια μετά από pick ‘n’ roll με τον Κουφό σε ρόλο εκτελεστή ενώ οι Ρώσοι με καλή κυκλοφορία της μπάλας βρήκαν τρία εύστοχα τρίποντα (9-12, 6’). Τρία διαδοχικά λάθη σε 80 δευτερόλεπτα από Κουφό, Τζένκινς και Σλούκα έδωσαν δύο καρφώματα στον Πονίτκα και ένα τρίποντο στον Πάνγκος κι έτσι η Ζενίτ προηγήθηκε με 9-23 (8’).

Ολυμπιακός - Ζενίτ

Η Ζενίτ είχε βρει ρυθμό, σούταρε με απίστευτα ποσοστά πίσω από τη γραμμή των τριών πόντων (9/15) την ώρα που οι παίκτες του Ολυμπιακού έπαιζαν ένα άλλο άθλημα στο παρκέ και δεν μπορούσαν καν ορισμένες φορές να εκδηλώσουν επίθεση με αποτέλεσμα η διαφορά να ξεφύγει για τα καλά (22-39, 17’). Οι παίκτες του Μπαρτζώκα χάρη στην αμυντική προσπάθεια κυρίως των Λαρεντζάκη, Ζαν Σαρλ και Βεζένκοφ κατάφεραν πάντως να μειώσουν σε 30-39 (20’).

Οι φιλοξενούμενοι με πρωταγωνιστή τον Πόιθρες προηγήθηκαν με 30-46 (22’), αλλά σε εκείνο το σημείο οι Πειραιώτες έγιναν πιο σκληροί στην άμυνα, πήρα τα αμυντικά ριμπάουντ και με πόντους από τους ΜακΚίσικ, Βεζένκοβ (3/3τρ.) και Ζαν Σαρλ μετέτρεψαν το σκορ σε 48-50 (28’).

Ο Ολυμπιακός τα είχε κάνει όλα σωστά και μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο με την ίδια ακριβώς νοοτροπία. Σπουδαία άμυνα και στην επίθεση με καλάθι του ΜακΚίσικ πήρε προβάδισμα με 58-56 (33’). Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δεν μπορούσε καν να δει το καλάθι με τόσο σπουδαία άμυνα των γηπεδούχων. Ο Σπανούλης πέρασε στο παρκέ και βοήθησε να αποκτήσει ο Ολυμπιακός ακόμη καλύτερο ρυθμό και με δικό του τρίποντο έγινε το 70-61 (37’) λήγοντας ουσιαστικά το παιχνίδι. Παράλληλα, δείτε εδώ τι συνέβη με τον Στέφανο Τσιτσιπά.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share