Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

BCL: Έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης η ΑΕΚ

Νίκησε με 74-65 την Τουρκ Τέλεκομ

10 Μαρτίου 2021 21:48
BCL: Έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης η ΑΕΚ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ΑΕΚ εμφανίστηκε ίσως πιο κοντρολαρισμένη από ποτέ για τη δική της πρεμιέρα στο BCL, νίκησε με 74-65 την Τουρκ Τέλεκομ κι έκανε το πρώτο βήμα, για να φτάσει στο Final-8 της διοργάνωσης.

Το ματς

Η ΑΕΚ, που σημείωσε προηγουμένως εύκολη νίκη, έδωσε έμφαση εξ αρχής στην άμυνά της και δικαιώθηκε βγάζοντας τελείως εκτός ρυθμού μια επιθετική αλλά αρκετά αφελή ομάδα. Εχτισε από τα μετόπισθεν λοιπόν και εξαργύρωσε μπροστά με τον Ντάριλ Μέικον να παίρνει πρώτος τη σκυτάλη και να τη δίνει στη συνέχεια στον Γιόνας Ματσιούλις.

Το 16-12 του δεκαλέπτου μαρτυρά την αφλογιστία που προκάλεσε η ΑΕΚ στον αντίπαλό της, το 39-28 του δεκαλέπτου την επιβεβαίωνε μαζί με την ανωτερότητά της.

Η ΑΕΚ έφτασε στο +12, 43-31 στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, οι Τούρκοι βρήκαν κάποια μακρινά σουτ για να μειώσουν πρόσκαιρα, αλλά η ΑΕΚ έπαιζε με μυαλό, έπαιρνε λύσεις και από τους παίκτες του πάγκου και έκλεισε το δεκάλεπτο σε απόσταση ασφαλείας που της έδινε το 57-46.

Το 63-48 στο 34′ έκανε σαφές ότι αυτό το παιχνίδι δεν είχε άλλον δρόμο. Η ΑΕΚ είχε κυριαρχήσει κατά κράτος σε όλους τους τομείς, κράταγε αμείωτο τον αμυντικό της ρυθμό κάνοντας τους αντιπάλους να ψάχνονται και κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη μαζί με μια σημαντική διαφορά.

Ο… ΔΙΑΔΟΧΟΣ: Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έσπευσε το περασμένο Σάββατο μετά τον αγώνα με το Μεσολόγγι να ξεκαθαρίσει ότι ο Ντάριλ Μέικον είναι ένας πολύ καλός παίκτη, αλλά ο ηγέτης της ΑΕΚ παραμένει ο Κιθ Λάνγκφορντ. Λογικό να το κάνει, αλλά είναι φανερό πια ότι η ΑΕΚ έχει εντάξει στο δυναμικό της τον… διάδοχο της αγωνιστικής ηγεσίας που μπορεί να χτίσει πάνω του και σίγουρα να πάρει πολλά.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η ΑΕΚ δεν… χάρισε ούτε ριμπάουντ στο σημερινό ματς, έκανς τρομερή δουλειά σε αυτόν τον νευραλγικό τομέα, κυριάρχησε εμφανώς με 38-30 και αποκόμισε πολλά καλά. Τα καλύτερα βέβαια, τα αποκόμισε από την άμυνά της που κράτησε τους Τούρκους σχεδόν 25 πόντους κάτω από τα συνηθισμένα τους!

Πηγή: Basketa.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share