Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Super League: Ίνγκασον εξ ουρανού έσωσε τον ΠΑΟΚ - Χαρακίρι για Άρη (Video)

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα

7 Μαρτίου 2021 21:41
Super League: Ίνγκασον εξ ουρανού έσωσε τον ΠΑΟΚ - Χαρακίρι για Άρη (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Super League: Σε ένα ντέρμπι για γερά νεύρα ΠΑΟΚ και Άρης μοιράστηκαν βαθμούς και ανανεώσαν τα ραντεβού τους για τα Play Offs. Ενώ, σημαντικό βήμα για την παραμονή στη Super League έκανε ο Παναιτωλικός, νικώντας 1-0 στο Αγρίνιο τον Βόλο.

Μπορεί να ήταν μπροστά για 86 λεπτά, όμως ο Άρης δεν κατάφερε να φύγει νικητής από την τούμπα. Οι κίτρινοι άνοιξαν το σκορ με τον Μπερτόγλιο στο 26’ και έκανε το 2-0 με το Μάνο, όμως Ίνγκασον στο 86’ και Βιερίνια στο 90+3’ έδωσε έναν βαθμό στους γηπεδούχους σε έναν αγώνα... χαμένο μέχρι εκείνο το σημείο.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στο γήπεδο της Τούμπας και μόλις στο 2’ είχαν κερδίσει δύο κόρνερ και το Σάχιτς να σουτάρει, όμως η μπάλα να περνάει άουτ. Γενικότερα το ντέρμπι είχε καλό ρυθμό και με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να δημιουργήσουν.

Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν την κατοχή της μπάλας με αποτέλεσμα να μην απειλούν τα δοκάρια του Μπούσε. Η πρώτη μεγάλη στιγμή στο ντέρμπι ήταν για τους κίτρινους στο 17’. Μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια ο Μπερτόγλιο έκανε την σέντρα από δεξιά με τον Γκάμα να κάνει ένα σουτ στην κίνηση, όμως ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά.

Η πρώτη απόπειρα των παικτών του Γκαρσία να απειλήσουν ήρθε στο 25’, όταν ο Ζίβκοβιτς έκανε την χαρακτηριστική του κίνηση μπήκε από δεξιά και σούταρε με το αριστερό από πολύ μακριά χωρίς να ανησυχεί τον τερματοφύλακα του Άρη.

Στο 26’ οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν και πάγωσαν τη άδεια Τούμπα ανοίγοντας το σκορ. Ο Γκάμα σούταρε δυνατά, ο Ζίβκοβιτς έδιωξε ασταθώς με τον Μαντσίνι να παίρνει τη μπάλα να την γυρίζει στον Μπερτόγλιο που σε κενή εστία έκανε το 0-1.

Στο 33’ οι ασπρόμαυροι έφτασαν μια… ανάσα από το 1-1, όταν ο Σβάμπ γύρισε στον αμαρκάριστο Κρμέντσικ που πλάσαρε μόνος του, όμως η μπάλα πέρασε πολύ ψηλά άουτ. Ο δικέφαλος του Βορρά προσπάθησε από αυτό το σημείο και μετά να πιέσει.

Στο 39’ και πάλι ο Τσέχος επιθετικός του ΠΑΟΚ έκανε φοβερή ατομική προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή και γύρισε παράλληλα την μπάλα, όμως δεν υπήρχε κανένας συμπαίκτης του να σουτάρει. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι προσπαθήσουν να… χτυπήσουν στην κόντρα, χωρίς όμως να το καταφέρουν.

Ο Πάμπλο Γκαρσία αποφάσισε να κάνει τον ΠΑΟΚ πιο επιθετικό στο δεύτερο μέρος περνώντας τον Σφιντέρσκι στη θέση του Καγκάβα που δεν έδωσε τα αναμενόμενα. Στο 49’ οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν με τον Ουάρντα να σουτάρει, όμως ο Μπούσε μπλόκαρε εύκολα.

Στο 60’ μετά από σέντρα από τα αριστερά ο Βαρέλα πήγε να τσιμπήσει τη μπάλα όμως οι αμυντικοί του Άρη πρόλαβαν και έδιωξαν σε κόρνερ πριν ο αμυντικός του δικεφάλου γίνει επικίνδυνος. Οι κίτρινοι είχαν αλλάξει πλήρως τον προσανατολισμό τους, δίνοντας πολύ χώρο στους γηπεδούχους που προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες στα καρέ των κίτρινων.

Όμως και πάλι οι φιλοξενούμενοι βρήκαν αυτό χρειαζόταν σε μια αντεπίθεση. Στο 69’ οι παίκτες του Άκη Μάντζιου βγήκαν στην αντεπίθεση μετά από κλέψιμο του Μαντσίνι στον Τσιγγάρα, η μπάλα πήγε στον Γκάμα που σούταρε, ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε, όμως ο Μάνος πήρε το ριμπάουντ και έκανε 0-2 σε κενή εστία. Στο 75’ ο Ζίβκοβιτς σούταρε από καλή θέση να περνάει άουτ.

Η φάση του αγώνα έγινε στο 77’ όταν ο διαιτητής Μαρτσίνιακ έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ζίβκοβοιτς από τον Σάκιτς, όμως μετά από χρήση του VAR η απόφαση άλλαξε σωστά και δόθηκε επιθετικό φάουλ στο Σέρβο. Στο 82’ οι κίτρινοι έχασαν τεράστια ευκαρία να κάνουν το 0-3, όταν Μάνος σούταρε, έχοντας τον Ζίβκοβιτς εκτός εστίας, όμως ο Βιερίνια έσωσε με το πόδι ενώ ήταν ξαπλωμένος.

Στο 84’ ο δικέφαλος του Βορρά έφτασε κοντά στο ξαναμπεί στο παιχνίδι όταν μετά από φάση διαρκείας ο Βαρέλα πήρε την κεφαλιά από κοντά, όμως ο Δεληζήσης έσωσε πάνω στη γραμμή. Όμως δύο λεπτά μετά ο Ινγκασον βρήκε δίχτυα όταν βρέθηκε στην περιοχή και μετά από κεφαλία πλάσαρε σωστά τον Μπουσέ, δίνοντας νέα αγωνία στο ντέρμπι.

Και η απόλυτη ανατροπή ήρθε στο 3 λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μπουσέ να κάνει πέναλτι στο Ίνγκασον. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βιερίνια που ήταν ψύχραιμος ισοφαρίζοντας σε 2-2.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Ίνγκασον, Ροντρίγκο (80’ Ελ Καντουρί), Τσιγγάρας, Σβαμπ (80’ Μπαμπά), Ουάρντα, Καγκάβα (46’ Σφιντέρσκι), Α.Ζίβκοβιτς, Κρμέντσικ

Άρης (Άκης Μάντζιος): Μπουσέ, Σάκιτς, Ροζ, Δεληζήσης, Σούντκγρεν, Σάσα (87’ Γκανέα), Τζέγκο, Μπρούνο (55’ Μάνος), Μπερτόγλιο (71’ Σίλβα), Γκάμα (71’ Κάτσε), Μαντσίνι (87’Μπεναλουάν).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share