Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Super League: Εφιάλτης για Παναθηναϊκό - «Πελάτης» του ΠΑΣ Γιάννενα! (Video)

Τρίτη ήττα μέσα σε 16 μέρες από τους Ηπειρώτες για το Τριφύλλι... Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα

6 Μαρτίου 2021 21:30
Super League: Εφιάλτης για Παναθηναϊκό - «Πελάτης» του ΠΑΣ Γιάννενα! (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Super League: Σε... πελάτη του ΠΑΣ Γιάννενα έχει εξελιχθεί φέτος ο Παναθηναϊκός, καθώς οι Πράσινοι έχασαν για τρίτη φορά μέσα σε 16 ημέρες από τους Γιαννιώτες!

Αυτή τη φορά ο ΠΑΣ επικράτησε με 1-0 για το πρωτάθλημα στους Ζωσιμάδες, με γκολ του Μιλιντσεάνου στο 19', που προήλθε από τραγικό λάθος του Αϊτόρ στον χώρο του κέντρου. Ο Παναθηναϊκός ήταν κάκιστος στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, απείλησε ελάχιστα την εστία του Λοντίγκιν και δικαιολογημένα γνώρισε ακόμα μία ήττα από τον εξαιρετικό ΠΑΣ.

Το ματς

Με αυτοπεποίθηση από την πρόκριση στο Κύπελλο ο ΠΑΣ μπήκε και πάλι... φορτσάτος απέναντι στον Παναθηναϊκό και ήταν αυτός που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα στο 9'. Ο Πίρσμαν λοιπόν "άδειασε" τον Σάντσες και έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Σάλιακα, ο οποίος εντελώς αμαρκάριστός, φάτσα με το τέρμα, πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 12' ο Γιαννίκης αναγκάστηκε να βγάλει από το ματς τον Κρίζμαν λόγω τραυματισμού και να βάλει στη θέση του τον Μιλιντσεάνου, που αποδείχτηκε "χρυσή" αλλαγή. Κι αυτό γιατί, επτά λεπτά αργότερα, κατάφερε να ανοίξει το σκορ για τον ΠΑΣ, όταν ο Αϊτόρ έχασε τη μπάλα στον χώρο του κέντρου με προβολή του Πίρσμαν, αυτή έφτασε στον Μολδαβό άσο και αυτός με ωραίο πλασέ νίκησε τον Διούδη για το 1-0.

Σε αυτό το διάστημα ο Παναθηναϊκός ήταν... άφαντος στο γήπεδο, με μηδέν κυκλοφορία, μηδέν πίεση, μηδέν εμπνεύσεις. Από την μεριά του ο ΠΑΣ ήλεγχε το παιχνίδι και απείλησε ξανά στο 34' με μια κεφαλιά του Πίρσμαν, με τους Πράσινους να σημειώνουν την πρώτη τους ευκαιρία στο 35', με μια κεφαλιά του Πούγγουρα που έφυγε έξω.

Στο 37' ο Παναθηναϊκός προχώρησε και αυτός σε αναγκαστική αλλαγή, με τον Ενγκμπακοτό να αντικαθιστά τον Σανκαρέ, ενώ στο 45' οι Πράσινοι "φώναξαν" για πέναλτι σε χέρι του Παντελάκη, αν και από το ριπλέι φαίνεται να μην υπάρχει κάτι.

Πιο δυνατά μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο το Τριφύλλι και μόλις στο 49' απείλησε με ένα σουτ του Βιγιαφάνιες, το οποίο μπλόκαρε όμως ο Λοντίγκιν. Οι παίκτες του Μπόλονι έδειχαν μεγαλύτερη διάθεση να δημιουργήσουν, όμως δεν μπορούσαν να βρουν εύκολα διαδρόμους στην πολύ καλά στημένη άμυνα του ΠΑΣ.

Στο 67' ο Ρουμάνος τεχνικός έριξε στο ματς τους Μακέντα και Χατζηγιοβάνη για να φρεσκάρει την επιθετική του γραμμή, με τον Παναθηναϊκό να αυξάνει την πίεσή του και να χάνει σημαντική ευκαιρία στο 70', όταν ο Μπρένερ έκανε το λάθος, ο Μαουρίσιο πήρε τη μπάλα, σούταρε, ο Λοντίγκιν απέκρουσε, αλλά στην επαναφορά δεν βρέθηκε κανείς παίκτης των Πράσινων για να κάνει νέο σουτ.

Στο 74' ο Πίρσμαν σέντραρε προς τον Παμλίδη που ερχόταν σαν... τρέιλερ, όμως ο Χουάνκαρ έδιωξε την τελευταία στιγμή, σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για την πράσινη άμυνα.

Στη συνέχεια ο Μπόλονι έβαλε στο παιχνίδι και τον Καρλίτος, παίζοντας όλα για όλα, ωστόσο ο ΠΑΣ ήταν αυτός που είχε την μεγάλη φάση στο 82' με τον Παμλίδη που έκανε ένα διαγώνιο σουτ, αλλά είδε τη μπάλα να φεύγει σύριζα έξω από το δεξί δοκάρι.

H συνέχεια δεν επιφύλασσε εκπλήξεις, αφού ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να απειλήσει τον ΠΑΣ, που έφτασε σε μία ακόμα μεγάλη νίκη επί των Πράσινων.

Συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Παντελάκης, Κάργας, Κάστρο, Ντομίνγκες, Καρτάλης, Μπρένερ (73′ Παμλίδης), Ελευθεριάδης (73′ Λιάσος), Κρίζμαν (12′ Μιλιντσεάνου, 90′ Εραμούσπε).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χουανκάρ, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Σάντσες, Σανκαρέ (37′ Ενγκμπακοτό), Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (66′ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (66′ Μακέντα), Καμπετσής (77′ Καρλίτος).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share