Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Στίβος: "Χρυσός" ο Μίλτος Τεντόγλου - "Έσπασε" νέα ρεκόρ στον κόσμο (video)

Μας έκανε πολύ περήφανους

5 Μαρτίου 2021 23:38
Στίβος:

Στίβος: Πολύ περήφανους μας έκανε για ακόμη μία φορά ο Μίλτος Τεντόγλου διότι κατάφερε και κατέκτησε την πρώτη θέση στον στίβο όπου και έσπασε παράλληλα τα ρεκόρ.

Σημειώνεται ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε τη μεγάλη ανατροπή και κατάφερε να κερδίσει τον Ρώσο Κάρεν Κατσάνοφ πηγαίνοντας στα ημιτελικά του τουρνουά.

Συγκεκριμένα ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, το οποίο διεξάγεται στο Τορούν της Πολωνίας.

Στίβος: "Χρυσή" περηφάνια

Ειδικότερα την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο έκανε ο τρομερός Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, το οποίο διεξάγεται στο Τορούν της Πολωνίας.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης στην πρώτη του προσπάθεια έφτασε στα 8.35, σημειώνοντας την κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο κι ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ο Έλληνας αθλητής του Γιώργου Πομάσκι έκανε εκπληκτικό άλμα, μόλις 0.03 εκατοστά λιγότερα από το προσωπικό του και πανελλήνιο ρεκόρ (8.38), πατώντας 3.3 εκατοστά πριν το όριο. Τη συγκεκριμένη επίδοση την είχε κάνει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης το 2019, όπου επίσης είχε αναδειχθεί Πρωταθλητής Ευρώπης.

Ο 23χρονος άλτης που αισθάνεται κάποιες ενοχλήσεις το τελευταίο διάστημα στο γόνατο, έριξε το βάρος του σε μια και μοναδική προσπάθεια για να μην επιβαρύνει την κατάσταση της υγείας του και τα κατάφερε!

Ο Σουηδός Τόμπιας Μόντλερ, ο βασικός αντίπαλος του Τεντόγλου, με 8.31μ στην τρίτη προσάθεια κατετάγη 2ος με νέο εθνικό ρεκόρ και ο Φινλανδός, Κρίστιαν Πούλι 3ος με 8.24μ, που είναι επίσης εθνικό ρεκόρ.

«Είναι χαρούμενος για το αποτέλεσμα, παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισα. Ήξερα ότι μπορώ να κάνω ένα πολύ μεγάλο άλμα. Ήταν ένας απίστευτος αγώνα με καλά άλματα από τους αθλητές. Θα κάνω τώρα κάποιες θεραπείες στο γόνατο και στη συνεχεία θα ξεκινήσω προετοιμασία για τον ανοικτό. Μου αρέσει να αγωνίζομαι και για το λόγο αυτό σήμερα ένιωθα ότι το κάνω σαν αγγαρεία», είπε ο Έλληνας άλτης.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share