Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Στέφανος Τσιτσιπάς: Έκανε την μεγάλη ανατροπή και πάει στα ημιτελικά του τουρνουά του Ρότερνταμ

Κέρδισε τον Ρώσο Κάρεν Κατσάνοφ

5 Μαρτίου 2021 18:35
Στέφανος Τσιτσιπάς: Έκανε την μεγάλη ανατροπή και πάει στα ημιτελικά του τουρνουά του Ρότερνταμ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Συνεχίζει να κάνει τις ανατροπές του ο Στέφανος Τσιτσιπάς μέσα από τους αγώνες του με αποτέλεσμα να κερδίσει τον τελευταίο αγώνα.

Σημειώνεται ότι πριν λίγες μέρες έχασε στο Αυστραλιανό Όπεν ο Στέφανος Τσιτσιπάς από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ με το σκορ να έρχεται στα σετ 3-0.

Συγκεκριμένα ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε και πέρασε στα ημιτελικά του τουρνουά του Ρότερνταμ κάνοντας τη μεγάλη ανατροπή στα σετ.

Τα κατάφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η ανατροπή στον αγώνα

Ειδικότερα μπορεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς να ζορίστηκε αρκετά κόντρα στον Κάρεν Κατσάνοφ και να βρέθηκε δύο φορές με… την πλάτη στον τοίχο, ωστόσο κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 σετ (4-6, 6-3, 7-5). Έτσι, πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του τουρνουά του Ρότερνταμ.

Ο Ρώσος τενίστας (Νο 21 στον κόσμο) αιφνιδίασε τον Έλληνα πρωταθλητή, έκανε νωρίς break και πήρε το πρώτο σετ με 6-4, αλλά η απάντηση στο δεύτερο σετ ήταν εντυπωσιακή, καθώς προηγήθηκε 5-0 και τελικά το κέρδισε με 6-3.

Ο Κατσάνοφ πήρε προβάδισμα 3-1 στο τρίτο σετ, αλλά ο Τσιτσιπάς απάντησε αμέσως και επανέφερε την ισορροπία. Ο Ρώσος προηγήθηκε 5-4, αλλά ο Έλληνας τενίστας δεν «μάσησε» και τελικά πήρε το σετ με 7-5, όπως και τη νίκη-πρόκριση μετά από 2 ώρες και 42 λεπτά.

Στα ημιτελικά, ο Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ρώσο, Αντρέι Ρούμπλεφ (Νο 8 στην παγκόσμια κατάταξη και 4 στο ταμπλό του τουρνουά), και τον βετεράνο Γάλλο, Ζερεμί Σαρντί (Νο 64 της κατάταξης).

Απίστευτο κι όμως… ελληνικό: Οι λοιμωξιολόγοι έκαναν γκάφα και έκλεισαν τον αθλητισμό

Απίστευτο είναι αυτό, που συνέβη στην τελευταία συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων για τα νέα μέτρα έναντι του κορωνοϊού, καθώς ορισμένα λανθασμένα στοιχεία κι ένα… μπέρδεμα στις ομάδες τους οδήγησαν στο να κλείσουν τον αθλητισμό, κάτι που σημαίνει πως εν όψει της νέας ενημέρωσης από την κυβέρνηση, υπάρχει ελπίδα για ανάκληση της απόφασης και επανέναρξη των δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΠΕ, οι λοιμωξιολόγοι θεώρησαν ότι οι γυναίκες (ερασιτεχνικό) είχαν τα περισσότερα και πήρε η… μπάλα όλα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, που υποτίθεται ότι δεν εφαρμόζουν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως κάνουν οι επαγγελματικές κατηγορίες.

Αποδείχθηκε ότι μπερδεύτηκαν και νόμιζαν ότι το βόλεϊ της Σύρου είναι γυναικών και όχι ανδρών και το συνέδεσαν με τα κρούσματα στο νησί μετά το ματς με Φίλιππο Βέροιας.

Να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη των Λοιμωξιολόγων με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά επικράτησε μεγάλη ένταση, με τους δύο άνδρες να επιμένουν για άμεσο άνοιγμα των πρωταθλημάτων και των προπονήσεων που έκλεισαν, υπογραμμίζοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει αύριο, ειδάλλως ανατινάζεται ο αθλητισμός στη χώρα μας.

Κορωνοϊός: Ελπίδα για εκ νέου άνοιγμα του αθλητισμού και... διόρθωση της γκάφας

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, παρατέθηκαν πίνακες που αποδείκνυαν πολύ μικρά ποσοστά μεταδοτικότητας στον αθλητισμό και βάσει αυτών ζητήθηκε αναθεώρηση της απόφασης. Το τι τελικά θα ισχύσει αναμένεται να το μάθουμε σε λίγες ώρες, αφού επίκειται σήμερα η οριστική ανακοίνωση, αλλά υπάρχουν μια αχτίδα φωτός σε διάφορα αθλήματα για επιστροφή στην έστω πολύ περιορισμένη κανονικότητα, αν και την ίδια ώρα δεν αποκλείεται να επιβεβαιωθούν σενάρια που θέλουν παράταση του lockdown για ένα μήνα.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share