Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Απίστευτο κι όμως… ελληνικό: Οι λοιμωξιολόγοι έκαναν γκάφα και έκλεισαν τον αθλητισμό

Ελπίδα για άμεση επανέναρξη - Αναμένονται νέες ανακοινώσεις από τον Χαρδαλιά

5 Μαρτίου 2021 16:55
Απίστευτο κι όμως… ελληνικό: Οι λοιμωξιολόγοι έκαναν γκάφα και έκλεισαν τον αθλητισμό
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Απίστευτο είναι αυτό, που συνέβη στην τελευταία συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων για τα νέα μέτρα έναντι του κορωνοϊού, καθώς ορισμένα λανθασμένα στοιχεία κι ένα… μπέρδεμα στις ομάδες τους οδήγησαν στο να κλείσουν τον αθλητισμό, κάτι που σημαίνει πως εν όψει της νέας ενημέρωσης από την κυβέρνηση, υπάρχει ελπίδα για ανάκληση της απόφασης και επανέναρξη των δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΠΕ, οι λοιμωξιολόγοι θεώρησαν ότι οι γυναίκες (ερασιτεχνικό) είχαν τα περισσότερα και πήρε η… μπάλα όλα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, που υποτίθεται ότι δεν εφαρμόζουν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως κάνουν οι επαγγελματικές κατηγορίες.

Αποδείχθηκε ότι μπερδεύτηκαν και νόμιζαν ότι το βόλεϊ της Σύρου είναι γυναικών και όχι ανδρών και το συνέδεσαν με τα κρούσματα στο νησί μετά το ματς με Φίλιππο Βέροιας.

Να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη των Λοιμωξιολόγων με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά επικράτησε μεγάλη ένταση, με τους δύο άνδρες να επιμένουν για άμεσο άνοιγμα των πρωταθλημάτων και των προπονήσεων που έκλεισαν, υπογραμμίζοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει αύριο, ειδάλλως ανατινάζεται ο αθλητισμός στη χώρα μας.

Κορωνοϊός: Ελπίδα για εκ νέου άνοιγμα του αθλητισμού και... διόρθωση της γκάφας

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, παρατέθηκαν πίνακες που αποδείκνυαν πολύ μικρά ποσοστά μεταδοτικότητας στον αθλητισμό και βάσει αυτών ζητήθηκε αναθεώρηση της απόφασης. Το τι τελικά θα ισχύσει αναμένεται να το μάθουμε σε λίγες ώρες, αφού επίκειται σήμερα η οριστική ανακοίνωση, αλλά υπάρχουν μια αχτίδα φωτός σε διάφορα αθλήματα για επιστροφή στην έστω πολύ περιορισμένη κανονικότητα, αν και την ίδια ώρα δεν αποκλείεται να επιβεβαιωθούν σενάρια που θέλουν παράταση του lockdown για ένα μήνα.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share