Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Euroleague: «Κατηφόρα» για ΠΑΟ στο Μόναχο (Video)

Τον διέλυσε ένας πρώην Ολυμπιακός - Τρίτη σερί ήττα

4 Μαρτίου 2021 23:32
Euroleague: «Κατηφόρα» για ΠΑΟ στο Μόναχο (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Euroleague: Ύστερα από ένα ματς που εξελίχθηκε σε ντέρμπι η Μπάγερν πήρε τη νίκη με 76-71 επί του Παναθηναϊκού, έχοντας σε... οργιώδη κατάσταση τον πρώην άσο του Ολυμπιακού, Γουέιντ Μπόλντγουιν, που σημείωσε 27 πόντους. Επίσης, ο αγώνας με την Μπασκόνια εξελίχθηκε σε νύχτα ντροπής για τον Ολυμπιακό, ο οποίος ηττήθηκε με 91-66.

Οι Πράσινοι βρέθηκαν να προηγούνται μέχρι και με +11 στα μέσα της δεύτερης περιόδου, ωστόσο οι Βαυαροί επέστρεψαν στο ματς και προηγήθηκαν με διαφορές των οκτώ πόντων, αλλά ο Παναθηναϊκός έβρισκε τρόπο να μένει στο ματς.

Στην τελευταία περίοδο ο Μποχωρίδης έδωσε προβάδισμα 57-59 στο Τριφύλλι, όμως οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερες λύσεις στο τέλος, ήταν πιο ψύχραιμοι και έφτασαν στο "ροζ" φύλλο που τους βάζει δυνατά στην διεκδίκηση της τετράδας.

Για τον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια ήταν και πάλι πρώτος σκόρερ με 14 πόντους, ενώ από 10 σημείωσαν οι Παπαγιάννης και Μποχωρίδης.

Το ματς

Ορεξάτος ξεκίνησε το παιχνίδι στην "Audi Dome" ο Παναθηναϊκός δίνοντας έμφαση στην άμυνα και αναδεικνύοντας αρκετούς πρωταγωνιστές στο παιχνίδι του.

Μετά από τα πρώτα λεπτά όπου οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ οι Πράσινοι άρχισαν να ξεφεύγουν, καθώς το 14-14 έγινε γρήγορα 14-21 με πόντους των Μπέντιλ, Μποχωρίδη και Όγκουστ, οι οποίοι μπήκαν στην επιθετική... εξίσωση έπειτα από το εξαιρετικό ξεκίνημα των Παπαγιάννη και Μήτογλου.

Παρά την μείωση του σκορ σε 17-21 με τρίποντο του Ζίπσερ, με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, ο Παναθηναϊκός δεν πτοήθηκε και με τρίποντο του Μποχωρίδη προηγήθηκε με +8 (19-27) αναγκάζοντας τον Τρινκιέρι να πάρει τάιμ άουτ. Οι Βαυαροί έριξαν τη διαφορά στο 24-29, όμως με ένα σερί 0-6 δια χειρός Σαντ Ρος, Χεζόνια και Παπαγιάννη, το Τριφύλλι την εκτόξευσε στο +11 (24-35).

Κάπου εκεί όμως, τα πάντα άλλαξαν με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Σέλβιν Μακ. Ο Αμερικανός υπέπεσε σε τρία συνεχόμενα λάθη, που επέτρεψαν στην Μπάγερν να ροκανίσει σιγά σιγά την διαφορά και στη συνέχεια να ισοφαρίσει με τρίποντο του Μπόλντγουιν στην εκπνοή του ημιχρόνου. Ο πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού πέτυχε και μια βολή, αφού του έγινε αντιαθλητικό φάουλ στο τρίποντο από τον Καλαϊτζάκη, διαμορφώνοντας το 37-36 του πρώτου μέρους, από το... 24-35!

Με τον Μπόλντγουιν να έχει πάρει... φωτιά η Μπάγερν βρήκε ρυθμό στην αρχή της τρίτης περιόδου και ανέβασε την διαφορά στο +8 (50-42 και 52-44), δείχνοντας να έχει πάρει για τα καλά τα ηνία από τον Παναθηναϊκό, που έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει. Παρόλα αυτά, βρήκε τρόπο να μείνει μέσα στο ματς με πόντους του Μπέντιλ και ορισμένα μεγάλα καλάθια των Χεζόνια και Όγκουστ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μπέντιλ που ήταν αρκετά καλός μείωσε σε 53-46 και στη συνέχεια ο Χεζόνια με ένα μεγάλο τρίποντο εκτός ισορροπίας έριξε ακόμα περισσότερο την διαφορά στους 4 (53-49). Μπέντιλ και Όγκουστ έκαναν το 53-52, ενώ από την άλλη πλευρά Γκιστ και Μπόλντγουιν έδωσαν ανάσα στην Μπάγερν διαμορφώνοντας το 57-53. Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός έκλεισε με buzzer το δεκάλεπτο, δια χειρός Όγκουστ, που με φόλοου "έγραψε" το 57-55.

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με γκολ φάουλ και βολές από τεχνική ποινή για τον Μποχωρίδη, που έδωσε προβάδισμα 57-59 στον Παναθηναϊκό μετά από πολλή ώρα.

Το παιχνίδι είχε γίνει ντέρμπι για τα καλά, καθώς η μία ομάδα ακολουθούσε την άλλη, με την Μπάγερν να περνάει μπροστά με 61-59 και τον Παπαγιάννη να ισοφαρίσει σε 61-61, όμως ο Λούτσιτς στην επόμενη φάση με τρίποντο "έγραψε" το 64-61.

Με βολές του Μακ το σκορ έγινε 64-63, όμως σε εκείνο το σημείο οι Γερμανοί αποδείχτηκαν πολύ πιο ψύχραιμοι, ο Παναθηναϊκός έχασε... σωρεία βολών και με τον Μπόλντγουιν να σκοράρει ακατάπαυστα η διαφορά ανέβηκε στους 7 (70-63) περίπου 4μιση λεπτά πριν το τέλος.

Ο Χεζόνια με συνεχείς προσωπικές προσπάθειες και βολές μείωσε σε 72-67, ωστόσο το ματς είχε κριθεί καθώς δεν υπήρχε χρόνος για τους Πράσινους να επιστρέψουν στην διεκδίκησή του και μοιραία γνώρισαν την τρίτη σερί ήττα τους με 76-71.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share