Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Euroleague: Δύσκολο τεστ για τον Παναθηναϊκό απέναντι στην Μπαρτσελόνα

Κάνει το ντεμπούτο του ο Χεζόνια

2 Μαρτίου 2021 07:46
Euroleague: Δύσκολο τεστ για τον Παναθηναϊκό απέναντι στην Μπαρτσελόνα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κόντρα στην πρωτοπόρο της Euroleague, Μπαρτσελόνα, θα κάνει το ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό σήμερα ο Μάριο Χεζόνια. Ο πρώην NBAer έκανε ήδη τις πρώτες προπονήσεις του με το «τριφύλλι» μετά την άφιξή του στην Αθήνα και θα είναι στην διάθεση της ομάδας για το σημερινό, δύσκολο ματς στο ΟΑΚΑ (21:00, Novasports 1HD).

Οι «πράσινοι» θα βρουν απέναντί τους τον πρώην παίκτη τους, Νικ Καλάθη, ο οποίος επιστρέφει στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος, με την ομάδα της Βαρκελώνης να θέλει να κρατήσει την πρωτοπορία στην βαθμολογία της Euroleague.

Ως αντίπαλος, από τον ρόλο του προπονητή, επιστρέφει και ένας ακόμη πρώην «πράσινος», ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Όσον αφορά τον Πάου Γκασόλ, δεν θα κάνει το ντεμπούτο του με την φανέλα της Μπαρτσελόνα καθώς είναι ακόμη ανέτοιμος.

Κάτας: Θα προσπαθήσουμε να χαμηλώσουμε τον ρυθμό

Ο Οντεντ Κάτας αναφέρθηκε χθες στο πλάνο που έχει για να αντιμετωπίσει την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, τονίζοντας πως θα προσπαθήσει να κρατήσει χαμηλό ρυθμό στο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί χωρίς τον Νέντοβιτς, ενώ δύσκολα θα πάρει χρόνο συμμετοχής ο Παπαπέτρου που τραυματίστηκε στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Άρη.

«Θα προσπαθήσουμε να κατεβάσουμε το ρυθμό, με διαφόρων ειδών άμυνες. Έχει πολλά επιθετικά όπλα. Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και να βγούμε στο γήπεδο επιθετικά.

Το πιο σημαντικό είναι να ελέγξουμε το αμυντικό ριμπάουντ και να αποφύγουμε να δεχθούμε κάποιους εύκολους πόντους από τέτοιες καταστάσεις. Να αμυνθούμε στο low post σωστά. Έχουμε μόνο μια προπόνηση για να δουλέψουμε σε όλα αυτά και να προετοιμάσουμε το πλάνο μας», είπε.

Παναθηναϊκός

Λόγω των απουσιών που έχει η ομάδα, ο Κάτας αναμένεται να δοκιμάσει διάφορα σχήματα, ανάλογα την εξέλιξη του αγώνα.

«Σιγά σιγά νιώθουμε καλύτερα. Χθες ο Παπαπέτρου χτύπησε λίγο, δεν είναι τόσο σοβαρά βέβαια. Είναι όμως σημαντικός για εμάς, ειδικά τώρα που μας λείπουν παίκτες.

Δεν είναι τόσο εύκολο με τόσο πιεσμένο πρόγραμμα. Σταδιακά όμως νιώθουμε όλοι καλύτερα. Μας λείπουν κάποιοι σημαντικοί παίκτες, θα παίξουμε με διαφορετικές πεντάδες.

Αντιμετωπίσαμε επιθετικά προβλήματα στον προηγούμενο αγώνα της EuroLeague, ελπίζω πως τώρα θα είμαστε καλύτεροι στην εκτέλεση.

Βλέπουμε πόσο θα βοηθήσει σε αυτό ο Μάριο (Χεζόνια). Δεν υπάρχουν εύκολοι αγώνες στη διοργάνωση, ειδικά όταν απέναντί σου βρίσκεται η Μπαρτσελόνα» ανέφερε ο Ισραηλινός τεχνικός.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share