Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Super League: Λύτρωση με Εμβιλά και… VAR για τον Ολυμπιακό

Νίκη με 2-1 επί του Βόλου

1 Μαρτίου 2021 21:41
Super League: Λύτρωση με Εμβιλά και… VAR για τον Ολυμπιακό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ολυμπιακός συνάντησε σθεναρή αντίσταση από το Βόλο στη Θεσσαλία, αλλά κατάφερε να αποδράσει με 2-1 χάρη σε γκολ του Γιαν Εμβιλά στο 85’, έχοντας και τη βοήθεια του VAR.

Το σκορ άνοιξε νωρίς με τον Κώστα Φορτούνη στο 4’, ενώ 7 λεπτά μετά οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει. Έτσι οι πρωταθλητές επέστρεψαν στις νίκες μετά από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα, έχοντας 14 βαθμούς διαφορά στη Super League από τον δεύτερο Άρη.

Το ματς

Με την ψυχολογία στα ύψη από την πρόκριση στους 16 του Europa League μπήκαν στο Πανθεσσαλικό στάδιο οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς και αυτό δεν άργησε να φανεί και στο σκορ μιας και οι «ερυθρόλευκοι» χρειάστηκαν μόλις 4 λεπτά για να πετύχουν το πρώτο γκολ. Ο Καμάρα έκανε μια βαθιά μπαλιά, ο Μπρούμα ταλαιπώρησε τους αμυντικούς των γηπεδούχων, πάσαρε στον Φορτούνη με τον τελευταίο να πετυχαίνει το 0-1. Όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν άμεσα να ανασυνταχθούν και να τιμωρήσουν για ακόμα μια φορά τους πρωταθλητές από στημένη φάση. Στο 11’ ο Μπαριέντος εκτέλεσε κόρνερ με τον Γκρίλο να προλαβαίνει τον Μπα και να ισοφαρίζει για τους Βολιώτες.

Όσο περνούσε η ώρα οι Πειραιώτες προσπαθούσαν να πιέσουν την ομάδα του Βόλου και να δημιουργήσουν φάσεις στην εστία του Κλέιμαν. Όμως τόσο ένα σουτ του Φορτούνη στο 23’, μετά από κόρνερ, όσο και ένα γύρισμα του Μπρουμά που δεν βρέθηκε κανείς στην πορεία της στο 27’, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν τον γκολκίπερ των γηπεδούχων. Στο 33’ ο Βαλμπουένα εκτέλεσε φάουλ με τον Σεμέδο να παίρνει την κεφαλιά και να περνάει άουτ, προλαβαίνοντας με αυτό τον τρόπο του Ελ Αραμπί που ήταν σε πλεονεκτικότερη θέση από τον Πορτογάλο να απειλήσει. Ο Βόλος είχε μια καλή στιγμή στο 35’, όταν ο Μπαριέντος εκτέλεσε φάουλ, όμως ο Σα έδιωξε με γροθιές. Οι άνθρωποι των φιλοξενούμενων έχασαν τη γη κάτω από τα… πόδια τους όταν στην επόμενη φάση είδαν τον Σεμέδο να σταματάει το παιχνίδι και να πιάνει το γόνατό του, με τις πρώτες εκτιμήσεις να μιλάνε για κάκωση έσω πλαγίου. Το χτύπημα στον Πορτογάλο προήλθε από μια μονομαχία με τον Σωτήρη Νίνη και τελικά κόστισε στον αμυντικό των ερυθρολεύκων μιας και στο 39’ ο Παπασταθόπουλος πήρε τη θέση του.

Στο 53’ οι Πειραιώτες απείλησαν ξανά με αξιώσεις ένα δυνατό σουτ του Εμβιλά, όμως ο Κλέιμαν μπλόκαρε δύσκολα με διπλή προσπάθεια. Οι "ερυθρόλευκοι" συνέχισαν να πιέζουν όμως χωρίς να μπορούν να δημιουργήσουν κάποια κλασσική ευκαιρία. Στο 61’ ο Ελ Αραμπί θα καταφέρει να σκοράρει, μετά από σέντρα από τα αριστερά, όμως το γκολ θα ακυρωθεί για οφσάιντ του Φορτούνη στην αρχή της φάσης. Οι Βολιώτες όσο πέρναγε η ώρα έπαιζαν και σκληρότερα, φέρνοντας περισσότερους ποδοσφαιριστές στην άμυνά τους, πράγμα που δυσκόλευε τη δημιουργία στους παίκτες του Μαρτίνς. Στο 72’ οι Πειραιώτες προσπάθησαν και πάλι όμως τόσο το σουτ του Καμαρά, όσο και του Φορτούνη δεν προκάλεσαν κίνδυνο στην άμυνα του Βόλου.

Στο 77’ ο Χασάν θα βγει τετ α τετ με τον Κλέιμαν, με τον τερματοφύλακα του Βόλου να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση, όμως η φάση ήταν ως μη γενόμενη μιας και υπήρξε υπόδειξη για οφσάιντ. Τελικά ο γόρδιος δεσμός για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς λύθηκε στο 82’ μετά από μια επεισοδιακή φάση. Μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια ο Λαλά σέντραρε, ο Παπασταθόπουλοε δεν έπιασε καλά το σουτ, όμως ο Εμβιλά έκανε το 2-1 με δυνατό σουτ. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε για οφσαιντ μιας και ο επόπτης θεώρησε ότι ο Χασάν επηρέαζε τη φάση, όμως και μετά από συζήτηση του Φάμπιο Βερίσιμο με το VAR το γκολ μέτρησε κανονικά. Οι γηπεδούχοι πρόσπάθησαν να αντιδράσουν και θα μπορούσαν να το καταφέρουν στο 90+3' όταν ο Μαρτίνες έκανε εξαιρετική προσπάθεια, έδωσε πάσα στον Μπουένο που βρέθηκε μέσα στην περιοχή όμως ο Μπα με σωτήριο τάκλιν έσωσε τους φιλοξενούμενους Το τελικό σφύριγμα έφερε τον Ολυμπιακό να επανέρχεται στις νίκες στην Super League, αποκτώντας διαφορά 14 βαθμών από τον δεύτερο Άρη.

Σκόρερ: 11’ Γκρίλο - 4’ Φορτούνης, 82’ Εμβιλά

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Τέκιο (58’ Μαρτίνες), Φεράρι (85’ Μπουένο), Μήτογλου, Γκρίλο, Ριέντστρα, Τσοκάνης, Νίνης, Μπαριέντος, Μπαρτόλο, Δουβίκας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Λαλά, Μπα, Σεμέδο (39’ Παπασταθόπουλος), Ρεάμπτσουκ, Καμαρά, Εμβιλά, Φορτούνης (85’ Μπουχαλάκης), Βαλμπουενά (63’ Χασάν), Μπρούμα (85’ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (85’ Μασούρας).

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share