Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Super League: Μοιρασμένο ντέρμπι που θα ξεχαστεί

Το σκορ έληξε 1-1

28 Φεβρουαρίου 2021 21:42
Super League: Μοιρασμένο ντέρμπι που θα ξεχαστεί

Super League: Πραγματοποιήθηκε το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ όπου κανείς από τους δύο δεν κατάφερε να κερδίσει με αποτέλεσμα να έρθουν ισοπαλία.

Σημειώνεται ότι η Λαμία και ο ΠΑΣ Γιάννενα δεν κατάφεραν να φέρουν το αποτέλεσμα στη μεριά του με τον αγώνα να έρχεται ισόπαλο.

Συγκεκριμένα ο Παναθηναϊκός με την ΑΕΚ δεν φάνηκαν να έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στον αγώνα με το αποτέλεσμα να λήγει στο 1-1.

Super League: Αναλυτικά ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε κάτι σαν... ποδόσφαιρο, προηγήθηκε στη μοναδική ευκαιρία του, αλλά η ΑΕΚ που είχε τον έλεγχο, πήρε την ισοπαλία (1-1) σε ένα δυνατό ντέρμπι χωρίς φάσεις στο οποίο κατέβηκαν με τακτική για να μην χάσουν.

Σε ένα από τα χειρότερα ντέρμπι των τελευταίων ετών, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο γήπεδο της Λεωφόρου, έχοντας προφανέστατα ως βασικό μέλημα να μην ηττηθούν.

Οι πράσινοι έχασαν την ευκαιρία να βρεθούν στην τέταρτη θέση και η Ένωση θα πρέπει να αισθάνεται ικανοποιημένη που κατάφερε να ισοφαρίσει με τον πιο επικίνδυνο παίκτη της Λιβάι Γκαρσία στο 73’ το γκολ του κορυφαίου του γηπέδου Βέλεθ στο 58’.

Καθοριστική για την έκβαση του ματς ήταν η απόκρουση του Αθανασιάδη στο 90’ σε προβολή του Νιάς.

Αμφότερες οι ομάδες μπήκαν στο ματς επιφυλακτικά δίνοντας μεγαλύτερη σημασία στη συνοχή των γραμμών, αλλά και τις γρήγορες επιστροφές προκειμένου να μην δεχθούν τρανζίσιον καταστάσεις.

Υποσχόμενες ευκαιρίες μπορούσαν να δημιουργηθούν μόνο από ατομικά λάθη ή από στατικές φάσεις, ωστόσο κανείς από τους δύο αντιπάλους δεν κατάφερε να φτάσει με αξιώσεις στο επιθετικό της τρίτο.

Μοιραία, το θέαμα ήταν επιεικώς κακό και είναι χαρακτηριστικό ότι σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο δεν δημιουργήθηκε ούτε μία κλασική ευκαιρία.

Από την πλευρά του Παναθηναϊκού ο καθοριστικός Μαουρίσιο έκανε εύκολα λάθη στην αρχή του ματς και κατόπιν δεν πήρε πρωτοβουλίες, ενώ η ανάπτυξη των πράσινων γινόταν κυρίως με μακρινές διαγώνιες μπαλιές.
Από πλευράς ΑΕΚ, που είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στην κατοχή της, ο Λιβάι Γκαρσία είχε (σχεδόν) πάντα δύο και τρεις παίκτες να αντιμετωπίσει.


Εν ολίγοις, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το απόλυτο μηδέν. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να ανοίξει το σκορ (58’) από μία στατική φάση του Μαουρίσιο και εκπληκτικό σουτ του Βέλεθ στο αριστερό «παραθυράκι» του Αθανασιάδη (1-0).

Το μομέντουμ έδειχνε Παναθηναϊκό, ωστόσο ο Λιβάι Γκαρσία με μία προσωπική ενέργεια στη μοναδική φορά που βγήκε στο τρανζίσιον πήρε τις κόντρες μέσα στην περιοχή και με τη βοήθεια του δοκαριού ισοφάρισε για λογαριασμό τη ΑΕΚ στο 73’ (1-1).

Δέκα λεπτά μετά την ισοφάριση η Ένωση αποτέλεσε καλή ευκαιρία με ατομική ενέργεια του Μάνταλου και σουτ που πέρασε άουτ. Το τριφύλλι απάντησε στο 90’ με Αθανασιάδη να αποκρούει σωτήρια την προβολή του Νιάς και το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε.

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share