Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Super League: Σωτήρια νίκη για την ΑΕΛ

Το σκορ έληξε 1-0

28 Φεβρουαρίου 2021 19:57
Super League: Σωτήρια νίκη για την ΑΕΛ

Super League: Από ότι φαίνεται σώθηκε η ΑΕΛ μετά τον αγώνα της με τον Παναιτωλικό όπου κατάφερε και εξασφάλισε μία νίκη.

Σημειώνεται ότι ο Άρης κατάφερε να κερδίσει τον Ατρόμητο σημειώνοντας τρία γκολ όπου και παράλληλα αυτή η νίκη τον οδήγησε στην 2η θέση.

Συγκεκριμένα η ΑΕΛ κατάφερε να κερδίσει τον Παναιτωλικό βάζοντας ένα γκολ με αποτέλεσμα να σωθεί και να μην χάσει τη θέση του.

Super League: Αναλυτικά ο αγώνας

Σε ένα must win ματς για την ΑΕΛ, οι «βυσσινί» έδειξαν στο χορτάρι του Αλκαζάρ ότι το ήθελαν περισσότερο και με το γκολ του Πινακά νίκησαν 1-0 τον Παναιτωλικό μειώνοντας στο -4 τη διαφορά από τους Αγρινιώτες και την προτελευταία θέση.

Λίγο πριν τα πλέι οφ όπου φυσικά θα κριθούν τα πάντα, ΑΕΛ και Παναιτωλικός αναμετρήθηκαν στο Αλκαζάρ σε ένα ματς το οποίο καθεμιά από τις δύο ομάδες το ήθελε για τους δικούς της, σχετικά κοινούς, λόγους,. Οι τελευταίοι της βαθμολογίας, γηπεδούχοι, ήθελαν να πλησιάσουν τους προτελευταίους φιλοξενούμενους και να μην χάσουν ακόμη περισσότερο έδαφος από το -7 που βρίσκονταν με τη σέντρα. Οι Αγρινιώτες πάλι, μετά από δύο πολύ σημαντικά αποτελέσματα με Άρη και Παναθηναϊκό, ήθελαν να ξεφύγουν οριστικά και να κρατήσουν επαφή με τους... απο πάνω.

Όπως αποδείχθηκε μετά από 90 λεπτά στο ιστορικό γήπεδο των «βυσσινί», αυτοί ήταν που το ήθελαν περισσότερο και εν τέλει το πήραν (1-0) με το όμορφο γκολ του Πινακά από το πρώτο ημίχρονο, μειώνοντας τη διαφορά στο -4 και ελπίζοντας πια για κάτι καλύτερο στη διαδικασία του μίνι πρωταθλήματος των πλέι-οφ. Παράλληλα, αυτή ήταν και η πρώτη νίκη της ομάδας του Τζιανλούκα Φέστα στην έδρα της φέτος και πρώτη στο Αλκαζάρ μετά από δέκα χρόνια!

Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, ελάχιστοι ήδη θυμούνται τι συνέβη πάνω στον αγωνιστικό χώρο. Κάτι οι πολλές απουσίες των δύο ομάδων, κάτι η κρισιμότητα του αγώνα, κάτι η γνωστή και για τους δύο εξαιρετικά προβληματική επιθετική παραγωγικότητα, δημιούργησαν μια πραγματικά πολύ κακή εικόνα, με ελάχιστες αξιόλογες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και ακόμη λιγότερες περιπτώσεις που παίχτηκε, στρωτό, οργανωμένο ποδόσφαιρο.

Κακός ρυθμός σε όλο το 90λεπτο, με την ΑΕΛ να είναι πάντως σαφέστατα ανώτερη από τον αντίπαλο. Η κατοχή μπάλας ήταν σταθερά για τους γηπεδούχους και συνήθως σε πολύ μεγάλα ποσοστά, με την ομάδα του Δέλλα να ψάχνει κυρίως τις αντεπιθέσεις. Από το 20-25 και μετά, οι γηπεδούχοι πίεσαν περισσότερο και αυτή η πίεση ταλαιπώρησε ιδιαίτερα την άμυνα του Παναιτωλικού. Κάπως έτσι μάλιστα ξεκίνησε και η φάση του γκολ στο 37', όταν τελικά ο Πινακάς, με το έβδομο φετινό του τέρμα, νίκησε τον Μελίσσα με έξοχο σουτ εκτός περιοχής, σε μια φάση πάντως που ο γκολκίπερ των Αγρινιωτών δεν είχε ούτε σωστή τοποθέτηση, ούτε γρήγορη αντίδραση. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναιτωλικός σίγουρα ακούμπησε περισσότερο τη μπάλα, όμως και πάλι από τη μέση και μπροστά έδειξε ότι απλώς... δεν.

Η ΑΕΛ αμύνθηκε αποτελεσματικά όποτε χρειάστηκε και κράτησε το πολύτιμο «τρίποντο», βάζοντας τέλος στο αρνητικό σερί των 16 αγώνων χωρίς νίκη που ήταν και το χειρότερο στην ιστορία της. Αντίστοιχα, ο Παναιτωλικός παρέμεινε η μοναδική ομάδα για φέτος χωρίς νίκη εκτός έδρας στο πρωτάθλημα αλλά και χωρίς νίκη στη Λάρισα συνολικά στην ιστορία του.

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share