Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Basket League: Ανατροπή και διπλό για το Περιστέρι

Το σκορ έληξε 63-70

27 Φεβρουαρίου 2021 22:36
Basket League: Ανατροπή και διπλό για το Περιστέρι

Basket League: Μεγάλη ανατροπή έκανε το Περιστέρι στον αγώνα του ενάντια στο Μεσολόγγι όπου μείωσε αρκετά γρήγορα την διαφορά και πήρε το παιχνίδι.

Σημειώνεται ότι αρκετά αδύναμος φάνηκε ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου όπου δεν τα κατάφερε και έχασε με διαφορά σχεδόν 10 πόντων.

Συγκεκριμένα το Περιστέρι πήρε τα πάνω του και γύρισε το παιχνίδι προς το μέρος του με αποτέλεσμα να κερδίσει το Μεσολόγγι και το παιχνίδι να λήγει στο 63-70.

Basket League: Αναλυτικά ο αγώνας

Μπορεί το Περιστέρι να βρέθηκε πίσω με 18 πόντους στο 25' (52-34), ωστόσο κατάφερε να φθάσει σε μία απίστευτη ανατροπή και να επικρατήσει με 70-63 εκτός έδρας του Μεσολογγίου, για την 15η αγωνιστική της Basket League.

Κάπως έτσι η θητεία του Σωτήρη Μανωλόπουλου στο Περιστέρι άρχισε με τον καλύτερο τρόπο και η ομάδα των δυτικών προαστίων ανέβηκε στο 9-6. Από την άλλη το Μεσολόγγι έπεσε στο 4-11, χάνοντας την ευκαιρία να πάρει μία σημαντική νίκη για τη μάχη της παραμονής που δίνει.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Τζέιμς Γούνταρντ, ο οποίος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της ανατροπής του Περιστερίου, πετυχαίνοντας 20 πόντους με 6/7 τρίποντα. Μεγάλη η συμβολή και των Γιάννη Μπουρούση (5π., 6ρ., 3ασ.), Βαγγέλη Μάντζαρη (6π., 8ασ.) και Χρήστου Σαλούστρου (6π., 5ρ.).

Για τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Γιάννης Σαχπατζίδης με 20 πόντους, 16 εκ των οποίων τους πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο. Αρκετά άστοχος ο Τόντρικ Γκότσερ, ο οποίος έμεινε στους 11 πόντους, ενώ μόλις 3 πόντους και 5 ασίστ είχε ο Γιουτζίν Λόρενς.

To παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι ιδιαίτερα άστοχες και κυρίως το Περιστέρι, που χρειάστηκε τέσσερα λεπτά για να ξεκολλήσει από το μηδέν. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι πήραν διαφορά έξι πόντων (6-0, 8-2 και 14-8), χωρίς να χάσουν σε κανένα σημείο της πρώτης περιόδου το προβάδισμα.

Στο 12’ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν για πρώτη φορά στο παιχνίδι (22-22), ωστόσο η απάντηση του Μεσολογγίου ήταν άμεση. Οι παίκτες του Ντίνου Καλαμπάκου για τα επόμενα πεντέμισι αγωνιστικά λεπτά ήταν κυρίαρχοι σε άμυνα και επίθεση και με ένα επιμέρους 17-2 ξέφυγαν με +15 (39-24). Μεγάλη η συμβολή των Ελλήνων σ’ αυτό το διάστημα και ιδίως του Σαχπατζίδη, ο οποίος ολοκλήρωσε το ημίχρονο με 16 πόντους.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με το Μεσολόγγι να διατηρεί μία μεγάλη διαφορά, αφού το Περιστέρι δεν μπορούσε να βρει στόχο στην επίθεση, την ώρα που οι γηπεδούχοι είχαν 81% στα δίποντα. Κάπως έτσι ήρθε το 52-34 στο 25’. Ωστόσο, οι παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου με συνεχόμενα τρίποντα από τους Μάντζαρη και Γούνταρντ και με σημαντικές βοήθειες από τον Μπουρούση, κάλυψαν κατά το ήμισυ τη διαφορά στο τέλος της τρίτης περιόδου (54-45).

Η τελευταία περίοδος άρχισε με το Περιστέρι να συνεχίζει την αντεπίθεση που ξεκίνησε και με τον Γούνταρντ να είναι «καυτός» οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 58-58 στο 35’, δηλαδή έτρεξαν ένα επιμέρους 24-6 από το 25’, όταν βρέθηκαν να χάνουν με 18 (52-34). Ο Αμερικανός ήταν αυτός που έδωσε και για πρώτη φορά προβάδισμα στην ομάδα του, χωρίς να το χάσει μέχρι το τέλος, αφού κράτησε το Μεσολόγγι στους 18 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 45-32, 54-45, 63-70

Δείτε εδώ την στατιστική απεικόνιση της αναμέτρησης

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share