Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Super League: Τεράστιο «διπλό» της Λαμίας, ρίχνει στη Β’ Εθνική την ΑΕΛ

Νίκη με 1-0 στο «Αλκαζάρ»

24 Φεβρουαρίου 2021 21:06
Super League: Τεράστιο «διπλό» της Λαμίας, ρίχνει στη Β’ Εθνική την ΑΕΛ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε ένα τεράστιο «διπλό» προχώρησε η Λαμία, στην προσπάθεια της να μείνει στη Super League, με την ομάδα της Φθιώτιδας να περνά από το «Αλκαζάρ» με 1-0 και να φέρνει την ΑΕΛ πολύ κοντά στη Β’ Εθνική.

Οι Θεσσαλοί συμπλήρωσαν 16 αγώνες χωρίς νίκη, για ακόμα ένα παιχνίδι δυσκολεύτηκαν πολύ στην δημιουργία φάσεων και τα πράγματα αρχίζουν και… στενεύουν πολύ. Με αυτή το «τρίποντο» οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν 8 βαθμούς, έχοντας και έναν αγώνα λιγότερο, από την ΑΕΛ που συνεχίζει να βρίσκεται στην τελευταία θέση με 10 βαθμούς.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που προσπάθησαν από την αρχή της αναμέτρησης να αναλάβουν τα ηνία, όμως τα αρκετά λάθη και από τις δύο πλευρές δεν άφηναν τον αγώνα να βρει ρυθμό. Μετά τα πρώτα λεπτά η Λαμία άρχισε να πιέζει ψηλότερα την ΑΕΛ, με αποτέλεσμα να δυσκολεύει πολύ την ανάπτυξη των παικτών του Φέστα, που είχε αρκετά παράπονα από τους ποδοσφαιριστές του. Το παιχνίδι είχε ελάχιστες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, όμως σε μια από αυτές η Λαμία κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 41’ ο Μαρτίνες έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Αραμπούλι έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νάγκι κάνοντας το 0-1.

Το δεύτερο μέρος η ΑΕΛ βγήκε στον αγωνιστικό χώρο ξέροντας ότι πρέπει να ανεβάσει πολύ την απόδοσή της για να μπορέσει να… σώσει κάτι από την αναμέτρηση, όμως και πάλι οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που θα χάσουν μια μεγάλη ευκαιρία για το 0-2. Ο Μπα θα σεντράρει η μπάλα που θα καταλήξει στον Αραμπούλι,. Εκείνος θα πλασάρει από κοντά, όμως ο Νάγκι θα του πει… όχι αποκρούοντας με τα πόδια. Στο 54’ οι Θεσσαλοί θα φτάσουν κοντά στην ισοφάριση μετά από ωραία προσπάθεια του Μπα, όμως το σουτ που θα κάνει θα περάσει άουτ.

Όσο η ώρα περνούσε ο χρόνος η ΑΕΛ είχε την κατοχή προσπαθώντας να απειλήσει με κάθε τρόπο. Στο 64’ μετά από σέντρα του Μπεν Χατίρα, ο Ακούνια θα κρατήσει την μπάλα στον αγωνιστικό χώρο και θα σουτάρει, αλλά η μπάλα θα περάσει παράλληλα από το τέρμα του Επασί. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι θα χάσουν ακόμα μια ευκαιρία, όταν ο Χουσίνο θα σουτάρει από μακριά, η μπάλα θα πάρει πολλά φάλτσα, αλλά ο τερματοφύλακας της Λαμίας θα διώξει δύσκολα σε κόρνερ.

Στο 77’ η Λαμία έφτασε μια… ανάσα από το 0-2, όταν ο Γκαζαριάν έστρωσε στον Μπεχαράνο που σούταρε πολύ δυνατά, με τον Νάγκι να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ, κρατώντας «ζωντανή» την ομάδα του. Τέσσερα λεπτά πριν τα 90 η ΑΕΛ θα έχει μια ακόμα στιγμή όταν ο Ακούνια θα κάνει μια ωραία σέντρα, όμως η κεφαλιά του Μιχαήλ πέρασε ελάχιστα άουτ. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης όλοι οι παίκτες των «βυσσινί» ήταν μέσα στην περιοχή του Επασί, όμως χωρίς να καταφέρουν να ισοφαρίσουν. Έτσι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Σιδηρόπουλου χάρισε στη Λαμία μια τεράστια νίκη στην υπόθεση σωτηρία, ενώ πλέον για να μπορέσει η ΑΕΛ να αποφύγει τον υποβιβασμό θα πρέπει να γίνουν… θαύματα.

Σκόρερ: 41’ Αραμπούλι

ΑΕΛ: Νάγκι, Καρανίκας (46’ Νικολιάς), Μιχαήλ, Ζίζιτς, Γκράουρ, Στίφλερ (63’ Ντουρμισάι), Μουκαντζό (76’ Πινακάς), Χουσίνο, Χατίρα, Κολομπίνο (89’ Σπαρ), Ακούνια

Λαμία: Επασί, Σκόνδρας, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Μαρτίνες, Τζανδάρης, Μπεχαράνο, Ντέλετιτς (88’ Τζέιμς), Καραμάνος (88’ Μπιάρνασον), Αραμπούλι, Μπα (69’ Γκαζαριάν)

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share