Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θλίψη στο Moto GP: "Έχασε" τη μάχη με τον κορωνοϊό ο Φάουστο Γκρεσίνι

Ήταν team manager της Aprilia

24 Φεβρουαρίου 2021 18:22
Θλίψη στο Moto GP:

Θάνατος: Θρήνος επικρατεί στον αγωνιστικό κόσμο και ιδιαίτερα στον κόσμο του Moto GP διότι έφυγε από τη ζωή ο Φάουστο Γρεσίνι ο team manager της Aprilia.

Σημειώνεται ότι ο πρώην υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Σεΐχης Ζακί Γιαμανί, απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα.

Συγκεκριμένα σε ηλικία 60 ετών "έχασε" τη μάχη με τον κορωνοϊό ο Φάουστο Γρεσίνι ένα σημαντικό μέλος της ομάδας Aprillia στο Moto GP.

Πέθανε ο Φάουστο Γκρεσίνι.

Θάνατος: Η μάχη του με τον κορωνοϊό

Ειδικότερα στη θλίψη βυθίστηκε το MotoGP και γενικότερα ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στην είδηση θανάτου του Φάουστο Γκρεσίνι. Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής (1985, 1987) στην κατηγορία των 125 κ.εκ. και μέχρι προσφάτος τιμ μάνατζερ της Aprillia έφυγε από τη ζωή στα 60 του χρόνια, καθώς δεν κατάφερε να βγει νικητής από τη μάχη του με τον κορονοϊό.

Ο σπουδαίος για τον χώρο της αγωνιστικής μοτοσικλέτας Ιταλός βρισκόταν για αρκετό καιρό στο νοσοκομείο και συγκεκριμένα από τις 27 Δεκεμβρίου, με τον ιό να του είχε δημιουργήσει πνευμονία και άλλα προβλήματα στον οργανισμό του.

«Η ανακοίνωση που δεν θα θέλαμε ποτέ να κάνουμε και είμαστε περιορισμένοι να γράψουμε. Μετά από σχεδόν δύο μήνες μάχης με τον Covid-19, o Φαούστο Γκρεσίνι μας άφησε στα 60 χρόνια του. Όλη η ομάδα Gresini Racing στέκεται δίπλα στην οικογένεια, τη γυναίκα του Νάντια, τα παιδιά του Λορέντσο, Λούκα, Αλίτσε και Ανιέζε και στους αμέτρητους ανθρώπους που είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν και να τον εκτιμήσουν», ανέφερε η ομάδα του.

Ποιος ήταν ο Φάουστο Γκρεσίνι

Ο Γκρεσίνι ξεκίνησε να αγωνίζεται το 1983 στην κατηγορία των 125 κυβικών εκατοστών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μοτοσικλέτας και πήρε την πρώτη του νίκη ένα χρόνο αργότερα. Το 1985 κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο, το 1986 τερμάτισε δεύτερος στη βαθμολογία και το 1987 χρίστηκε εκ νέου παγκόσμιος πρωταθλητής.

Το 1994 αποσύρθηκε από την αγωνιστική δράση, αλλά όχι από το Moto GP. Στην τεράστια καριέρα του βρέθηκε σε πολλά πόστα, όντας ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους του σπορ. Το τελευταίο διάστημα «έτρεχε» την αγωνιστική εξέλιξη της Aprillia.

'Έφυγε' από τη ζωή ο Φάουστο Γρεσίνι.

Ο Γκρεσίνι ως τιμ μάνατζερ κέρδισε δύο τίτλους, έναν με οδηγό τον Νταϊτζίρο Κάτο το 2002 στα 250 κ.εκ. και άλλον ένα στο Moto 2 με αναβάτη τον Τόνι Ελίας το 2010. Ο Ιάπωνας οδηγός, τον οποίο ανέδειξε, έχασε τη ζωή του στις 6 Απριλίου 2003 στο GP της πατρίδας του με τα χρώματα της Ηonda στη μεγάλη κατηγορία, ενώ ίδια ήταν και η μοίρα του Μάρκο Σιμοντσέλι στις 23 Οκτωβρίου 2011, στο γκραν πρι της Μαλαισίας, ως μέλος της ομάδας του.

Σήμερα, λίγες ώρες μετά την απώλειά του, οι αναβάτες του Moto GP κράτησαν ένα λεπτό σιγής στη μνήμη του, στην πίστα της Βαλένθια, όπου γίνονται οι χειμερινές δοκιμές ενόψει του νέου πρωταθλήματος.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share