Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Super League: «Βούλιαξε» στη λίμνη των Ιωαννίνων ο ΟΦΗ (Video)

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα

21 Φεβρουαρίου 2021 19:38
Super League: «Βούλιαξε» στη λίμνη των Ιωαννίνων ο ΟΦΗ (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Super League: Σε έναν αγώνα χωρίς πολλές φάσεις ο ΠΑΣ Γιάννενα κατάφερε και κέρδισε τον ΟΦΗ με 1-0, με γκολ του Παμλίδη από το 4ο λεπτό. Αυτή ήταν η όγδοη συνεχόμενη ήττα για τους Κρητικούς, που έχουν να πάρουν βαθμό από τις 10 Ιανουαρίου και το 0-0 με τον Ατρόμητο. Επίσης, ο Βόλος «καθάρισε» τον Απόλλωνα.

Πλέον ο ΟΦΗ αρχίζει και έχει πρόβλημα, μιας και Λαμία και Παναιτωλικός αρχίζουν και τον πλησιάζουν επικίνδυνα στη μάχη για την παραμονή στη SuperLeague.Από την άλλη οι Ηπειρώτες κατάφεραν να πάρουν τους 3 βαθμούς πολύ ευκολότερα, απ’ ότι δείχνει το τελικό 1-0, μιας και δεν απειλήθηκαν σε καμία στιγμή της αναμέτρησης.

Το παιχνίδι στο γήπεδο των «Ζωσιμάδων» ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να θέλουν από νωρίς να αποκτήσουν το έλεγχο της αναμέτρησης, κάτι που το κατάφεραν με τον καλύτερο τρόπο μόλις στο 4ο λεπτό.

Ο Καρτάλης εκτέλεσε φάουλ, για τους Ηπειρώτες, από τα δεξιά με τον Παμλίδη να παίρνει την κεφαλιά και να κάνει το 1-0 για τον ΠΑΣ. Στο 15’ οι παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη έφτασαν κοντά στο να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, το σουτ του Καρτάλη πέρασε λίγο έξω από την εστία του Σωτηρίου.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να αποκτήσει «μέτρα» στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς όμως να γίνεται απειλητικός, κάτι που κατάφερνε πιο εύκολα η γηπεδούχος ομάδα. Στο 19’ ο Λεό βρέθηκε απέναντι στον Σωτηρίου, αλλά έχασε ακόμα μια ευκαιρία να κάνει το 2-0 για τους Γιαννιώτες.

Από το 25’ και μετά ο «Άγιαξ της Ηπείρου» απέκτησε πλήρως τον έλεγχο του αγώνα, κρατώντας την μπάλα και παγώνοντας τον ρυθμό της αναμέτρησης, ενώ όποτε έχαναν την μπάλα πίεζαν ψηλά δυσκολεύοντας την κυκλοφορία των Κρητικών που δεν είχαν κλασσική ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ΟΦΗ να προσπαθεί να αποκτήσει τον έλεγχο του αγώνα ψάχνοντας ένα γκολ που θα τον «ξαναέβαζε» μέσα στο παιχνίδι.

Οι φιλοξενούμενοι παρά το γεγονός ότι κατάφεραν να έχουν στην κατοχή τους τη μπάλα, δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις μπροστά στο τέρμα του Λοντίγκιν, προσπαθώντας κατά κύριο λόγο να δημιουργήσουν φάσεις με σέντρες, κάτι που ήταν βούτυρο στο… ψωμί για την πολυπρόσωπη άμυνα του ΠΑΣ.

Από την άλλοι οι γηπεδούχοι ήταν φανερό ότι είχαν σαν στόχο να «χτυπήσουν» τον ΟΦΗ στις κόντρες, μιας και είχαν γυρίσει αρκετά χαμηλά την αμυντική τους γραμμή και περιμένοντας από τους παίκτες του Γιώργου Σίμου να φτιάξουν παιχνίδι.

Στο 71’ οι Γιαννιώτες «άγγιξαν» για ακόμα μια φορά το 2-0, όταν ο Μπρένερ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ελευθεριάδης έπιασε ένα πολύ ωραίο γυριστό σουτ, όμως η μπάλα κατάληξε στα χέρια του Σωτηρίου.

Στο 90+2’ ο ΟΦΗ κέρδισε κόρνερ με τον τερματοφύλακα των Κρητικών να ενισχύει και αυτός την προσπάθεια της ομάδας του να ισοφαρίσει, όμως ο Πήλιοςέφυγε στην κόντρα με τον Σωτηρίου εκτός εστίας, σούταρε, αλλά ο Λυμπεράκης κατάφερε να προλάβει και να διώξει σε κόρνερ.

Αυτή ήταν η τελευταία φάση της αναμέτρησης με το τελικό σφύριγμα του κ. Κουμαπαράκη να χαρίζει 3 πολύτιμους βαθμούς στον ΠΑΣ, ενώ να «βυθίζει» ακόμα περισσότερο τον ΟΦΗ στη βαθμολογία της SuperLeague.

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Πέερσμαν, Παντελάκης, Εραμούσπε, Σάλιακας, Καρτάλης (60’ Κριζμάν), Ντομίνγκες, Ελευθεριάδης (89’ Πήλιος), Κάστρο, Παμλίδης (60’ Μπρένερ), Λεό (78’ Λιάσος)

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Ουές, Διαμαντής, Γιαννούλης, Κοροβέσης (64’ Λυμπεράκης), Στάικος, Ντε Γκουζμάν (69’ Σόουζα), Νέιρα (15’ Βαφέας), Στούρτζεον, Καστάνιος, Γρίβας (69’ Μπαλογιάννης)

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share