Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αυστραλιανό Όπεν: Ξεκούραστη πρόκριση για Τσιτσιπά (Video)

Περιμένει Ναδάλ στον προημιτελικό

15 Φεβρουαρίου 2021 13:26
Αυστραλιανό Όπεν: Ξεκούραστη πρόκριση για Τσιτσιπά (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Αυστραλιανό Όπεν: Τον Ράφα Ναδάλ θα αντιμετωπίσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στα προημιτελικά του Όπεν της Αυστραλίας. Ο Έλληνας τενίστας προκρίθηκε χωρίς αγώνα στην οκτάδα, αφού δεν χρειάστηκε να αγωνιστεί ποτέ με τον Ματέο Μπερετίνι. Ενώ, για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια, η Μαρία Σάκκαρη αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο του τουρνουά, χάνοντας με 2-1 σετ (6-2, 0-6, 6-3) από την Κριστίνα Μλαντένοβιτς.

Ο 24χρονος Ιταλός δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του και δεν κατέβηκε να αγωνιστεί το μεσημέρι της Δευτέρας, με αποτέλεσμα ο Έλληνας να προκριθεί χωρίς αγώνα στην οκτάδα.

«Αποσύρθηκα. Είχα πρόβλημα με τα χέρια μου. Μίλησα με τους γιατρούς και μου είπαν ότι μόνο χειρότερα μπορεί να πάει. Προφανώς δεν είμαι 100% έτοιμος. Με την ομάδα μου αποφασίσαμε να μην αγωνιστώ γιατί δεν αξίζει το ρίσκο, δεν αξίζει να διακινδυνεύσουμε για κάτι τέτοιο», είπε ο Μπερετίνι.

Αντίθετα ο Ναδάλ απέναντι σε έναν άλλον Ιταλό, τον Φάμπιο Φονίνι, χρειάστηκε να αγωνιστεί αλλά ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του με 3-0 σετ (6-3, 6-4, 6-2) και προκρίθηκε για 13η φορά στην καριέρα του στην οκτάδα του τουρνουά της Μελβούρνης

«Είμαι χαρούμενος που είμαι ξανά στα προημιτελικά. Αυτό σημαίνει πολλά για εμένα. Είναι ένα θετικό βήμα», είπε ο Ναδάλ που επίσης αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών αυτό το διάστημα.

Ο Ναδάλ, Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη διεκδικεί στην Μελβούρνη τον 22ο τίτλο γκραν σλαμ στην καριέρα του. Ο μεγάλος προημιτελικός με τον Τσιτσιπά, που είναι στο Νο5, θα διεξαχθεί το πρωί της Τετάρτης ώρα Ελλάδος και Κύπρου.

Αυτή θα είναι η όγδοη μεταξύ τους αναμέτρηση. Στις επτά από αυτές έχει κερδίσει ο Ισπανός, αναμεσά τους και στον προημιτελικό του 2019 στο Όπεν της Αυστραλίας.

Το οξύμωρο είναι ότι η μοναδική νίκη του Τσιτσιπά επί του Ναδάλ έχει επιτευχθεί στην έδρα του τελευταίου, στο χώμα και συγκεκριμένα στο τουρνουά της Μαδρίτης, τον Μάιο του 2019.

Πάντως, ο 22χρονος Έλληνας έχει χτίσει εξαιρετική παράδοση όταν αγωνίζεται σε προημιτελικούς τουρνουά γκραν σλαμ, αφού όποτε κατάφερε να φτάσει στην οκτάδα προκρίθηκε τελικά και στην τετράδα (και συγκεκριμένα στο Australian Open το 2019 και στο Roland Garros το 2020).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share