Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κύπελλο Ελλάδος: Λύτρωσε τον Ολυμπιακό ο Χασάν

Νίκη με 2-1

10 Φεβρουαρίου 2021 23:27
Κύπελλο Ελλάδος: Λύτρωσε τον Ολυμπιακό ο Χασάν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε αρκετά από τον Άρη στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά ο Αχμέντ Χασάν τον γλίτωσε και του χάρισε την νίκη με 2-1, μαζί με το προβάδισμα για την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδος, που όμως είναι «εύθραυστο», σε αντίθεση με εκείνο του ΠΑΟΚ.

Ο Αχμέντ Χασάν πέτυχε τα δύο γκολ του Ολυμπιακού (το πρώτο στα 51 δευτερόλεπτα από την έναρξη του ματς και το δεύτερο στο 14'), ωστόσο το αυτογκόλ του Μπα, με το οποίο ο Άρης ισοφάρισε σε 1-1 στο 3', χάρισε στην ομάδα του Άκη Μάντζιου ένα σημαντικό εκτός έδρας γκολ και ελπίδες ανατροπής στη ρεβάνς, που θα γίνει στις αρχές Μαρτίου.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αντικαταστάθηκε στο 68ο λεπτό, αφού παραπονέθηκε για μικροενοχλήσεις, ενώ ο Κένι Λαλά έπαιξε σε ολόκληρο το 90λεπτο, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Πέδρο Μαρτίνς εφάρμοσε εκτεταμένο rotation, παρατάσσοντας τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-2-3-1. Ο Τζολάκης κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με τους Λαλά, Μπα, Παπασταθόπουλο και Χολέμπας στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά. Μπουχαλάκης και Τιάγκο Σίλβα ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, με την τριάδα των Ραντζέλοβιτς, Βρουσάι και Κάιπερς να πλαισιώνει τον σέντερ φορ, Χασάν.

Με σχηματισμό 4-2-3-1 αγωνίστηκε και ο Άρης του Άκη Μάντζιου. Τερματοφύλακας ήταν ο Κουέστα, με δίδυμο στόπερ τους Ροζ και Δεληζήση, δεξί μπακ τον Σούντγκρεν και αριστερό τον Σάκιτς. Τζέγκο και Σάσα έπαιξαν στον άξονα, με τους Ζάντε Σίλβα, Γκάμα και Μπερτόγλιο να κινούνται πίσω από τον Μάνο.

Το ματς

Το παιχνίδι είχε... εκρηκτικό ξεκίνημα, με τρία γκολ στα πρώτα 14 λεπτά! Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ πριν συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα. Ο Βρουσάι πέρασε ωραία κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας για τον Κάιπερς, ο οποίος με τη σειρά του γύρισε την μπάλα στον Χασάν και αυτός δεν δυσκολεύτηκε να τη στείλει στα δίχτυα για το 1-0 μετά από 51 δευτερόλεπτα στην αναμέτρηση.

Ωστόσο, η αντίδραση του Άρη ήταν άμεση. Μόλις στο 3ο λεπτό, ο Μάνος βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι έπειτα από εκτέλεση φάουλ και γύρισε την μπάλα προς τη μικρή περιοχή, εκεί όπου ο Μπα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του προσπαθώντας να απομακρύνει! Στο 14' ο Ολυμπιακός μπήκε ξανά μπροστά στο σκορ με 2-1. Ο Χολέμπας έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Χασάν πέτυχε με εντυπωσιακό τρόπο το δεύτερο προσωπικό του γκολ, αφού πρόλαβε τον Σούντγκρεν και με τρομερή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!

Ο Άρης θα μπορούσε να ισοφαρίσει εκ νέου στο 20', όταν ο Λαλά δεν συνεννοήθηκε με τον Τζολάκη που επιχειρούσε έξοδο για να μαζέψει την μπάλα. Ο Γάλλος δεν τον είδε και έδιωξε στα τυφλά. Η μπάλα κατέληξε στον Μπερτόγλιο, που σούταρε με τη μία από μακρινή απόσταση, αφού η εστία ήταν κενή μετά την έξοδο του Τζολάκη, όμως έστειλε την μπάλα άουτ. Ο ρυθμός έπεσε αισθητά μετά το 25' και είναι χαρακτηριστικό το ότι δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους.

Ο Άρης προσπάθησε να "χτυπήσει" στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού με κάθετες πάσες για τον ταχύτατο Μάνο, ωστόσο προβλήματισε τους Πειραιώτες μόνο στο 56', όταν ο Παπασταθόπουλος αντιμετώπισε την απειλή καλύπτοντας εξαιρετικά την μπάλα για να βγει και να απομακρύνει ο Τζολάκης προ του Μάνου. Όσο περνούσαν τα λεπτά ο Άρης έμοιαζε συμβιβασμένος με το σκορ, αφού παρά το εις βάρος του 2-1, ήταν ικανοποιημένος με το πολύτιμο εκτός έδρας γκολ που πέτυχε.

Μετά από ένα ράθυμο πρώτο 20λεπτο στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που ανέβασε ρυθμό, ψάχνοντας ένα τρίτο γκολ για να διευκολύνει το έργο του στη ρεβάνς. Απόλυτα ενδεικτική της πρόθεσης του Μαρτίνς να σκοράρει η ομάδα του ήταν η απόφασή του να περάσει στο ματς τους Φορτούνη και Καμαρά (61') και τον Ελ Αραμπί (81'). Στο 71' ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο γκολ με την κεφαλιά του Κάιπερς να περνά ελάχιστα άουτ, ενώ στο 72' ο Βέλγος έστειλε την μπάλα στασ δίχτυα μετά από κλέψιμο και ασίστ του Φορτούνη, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Ο Φορτούνης ήταν ο πιο δραστήριο παίκτης του γηπέδου και αυτός που προσπάθησε με προσωπικές ενέργειες να διευρύνει το προβάδισμα του Ολυμπιακού. Ένα καλό σουτ του Έλληνα άσου στο 83' πέρασε άουτ, η προσπάθεια του Ελ Αραμπί στο 91' κόντραρε στα σώματα και έτσι το 2-1 παρέμεινε μέχρι τη λήξη του ματς.

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share