Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Κύπελλο Ελλάδος: Το τρένο του Λαυριού εκθρόνισε την ΑΕΚ στο ντέρμπι της χρονιάς! (videos)

Πέταξε εκτός ημιτελικών την Ένωση το τρομερό Λαύριο!

10 Φεβρουαρίου 2021 22:32
Κύπελλο Ελλάδος: Το τρένο του Λαυριού εκθρόνισε την ΑΕΚ στο ντέρμπι της χρονιάς! (videos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ύστερα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, το οποίο κρίθηκε στην παράταση, το τρομερό Λαύριο επικράτησε 90-85 της Κυπελλούχου ΑΕΚ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του θεσμού.

Θρίλερ 45 λεπτών στο Λαύριο, με την ομάδα του Χρήστου Σερέλη να καταφέρνει να πάρει πρόκριση απέναντι στην ΑΕΚ (90-85), μετά και τη νίκη στο πρωτάθλημα στο μεταξύ τους παιχνίδι, με την Ένωση να φωνάζει για τις σχεδόν διπλάσιες βολές (42-25) και τις αποφάσεις των διαιτητών.

Το παιχνίδι στο κλειστό του Λαυρίου είχε τα... πάντα. Το Λαύριο κατάφερε να πάρει την πρόκριση, όμως στην αντίπερα όχθη τα παράπινα της ΑΕΚ για τις αποφάσεις των Ανδρικόπουλου και Σώμου που τα έδωσαν... όλα στους γηπεδούχους ήταν οργισμένα, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι βολές ήταν σχεδόν διπλάσιες υπέρ των γηπεδούχων (42-25), προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό στους ανθρώπους της Ένωσης σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Χαρακτηριστικό του τεράστιου εκνευρισμού στην αποστολή της ΑΕΚ ήταν το γεγονός πως σύσσωμη η ομάδα έφυγε σχεδόν αμέσως για τα αποδυτήρια, δείχνοντας την έντονη δυσαρέσκειά της για όσα διαδραματίστηκαν στο παρκέ του κλειστού του Λαυρίου.

Οι γηπεδούχοι έμειναν να πανηγυρίζουν τη νίκη-πρόκριση, σε ένα παιχνίδι που το δίδυμο Ντιαλό-Μουράτος ξεχώρισε με 23 και 19 πόντους, αντίστοιχα, ενώ σημαντική ήταν και η παρουσία του Ντέβιν Ντέιβις με 16 πόντους. Από την ΑΕΚ, οι 24 πόντοι του Ντάριλ Μέικον και οι 17 του Κιθ Λάνγκφορντ δεν ήταν αρκετοί για να ανατρέψουν την κατάσταση, σε ένα παιχνίδι στο οποίο η Ένωση έχει φριχτά παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών.

Ισορροπημένο το ξεκίνημα του αγώνα, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι στο σκορ (8-8, 4'). Ο Μουράτος προσπάθησε να δώσει προβάδισμα στο Λαύριο, αλλά Μέικον και Ματσιούλις ανέλαβαν δράση (13-18, 7'). Οι γηπεδούχοι είχαν μπλοκάρει στην πολύ καλή άμυνα της ΑΕΚ, η οποία ανέβασε τη διαφορά στο τέλος του δεκαλέπτου, με Χρυσικόπουλο και Μέικον για το 16-24.

Το σκηνικό έμεινε ίδιο και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, με την ΑΕΚ σταθερά σε θέση οδηγού με τον Ζήση (20-28, 13'). Το Λαύριο αντέδρασε όμως και χάρη σε Κόζι, Κάρτερ μάζεψε τη διαφορά (27-30, 16'). Ο Βασίλης Μουράτος με προσωπικές προσπάθειες ανέτρεψε το σκηνικό για την ομάδα του (35-32, 18'). Η ΑΕΚ όμως με τον Λάνγκφορντ μπροστάρη βρήκε λύσεις και έκλεισε το ημίχρονο με προβάδισμα για το 35-37.

Ο Κόζι βγήκε μπροστά για το Λαύριο και οι γηπεδούχοι όχι μόνο πήραν προβάδισμα, αλλά δημιούργησαν διαφορά (46-42, 24'). Η αντίδραση της ΑΕΚ ήταν άμεση. Η καλή άμυνα των παικτών του Παπαθεοδώρου και η παρουσία των Μέικον, Σλότερ ανέτρεεψε την κατάσταση (48-51, 27'). Οι παίκτες του Σερέλη προσπάθησαν να μειώσουν με τον Περσίδη, αλλά η ΑΕΚ όχι μόνο κράτησε τον έλεγχο, αλλά με τρίποντο του Γιάνκοβιτς ολοκλήρωσε το δεκάλεπτο στο +6 για το 52-58.

Η ΑΕΚ διατήρησε τον καλό ρυθμό της στην άμυνα και αυτό της επέτρεψε να διατηρήσει το προβάδισμα με τον Σλότερ (55-60, 33'). Το Λαύριο συνέχισε να πιέζει και αφού δημιούργησε φθορά στην ΑΕΚ προσπέρασε με 4 χάρη στον Ντέιβις (66-62, 35'). Η Ένωση είχε μπλοκάρει, κάτι που εκμεταλλεύτηκε το Λαύριο με τον Κάρτερ (70-64, 37'). Η ΑΕΚ δεν είπε την τελευταία της λέξη. Με Λάνγκφορντ και Ζήση μείωσε στον πόντο (74-73, 39'' για το τέλος). Ο Κάρτερ αστόχησε σε τρίποντο και ο Μέικον πήρε φάουλ και βολές στα 12'' για το τέλος. Ο Μέικον με 1/2 βολές ισοφάρισε για την ομάδα του σε 74-74. Ο Ντέιβις αστόχησε στο τελευταίο σουτ του Λαυρίου, το απίθανο τρίποντο από το κέντρο του Λάνγκφορντ ήταν εκπρόθεσμο και έτσι το παιχνίδι πήγε στην παράταση.

Το θρίλερ συνεχίστηκε. Ο Ματσιούλις με δικά του μεγάλα σουτ έφερε την ΑΕΚ σε θέση οδηγού (78-81, 42'). Όχι για πολύ όμως καθώς το Λαύριο βρήκε λύσεις με Κόζι και Ντιαλό και προσπέρασε ξανά (86-85, 1'10'' για το τέλος). Ο Ζήσης αστόχησε σε τρίποντο, με τον Ντέιβις να ευστοχεί σε βολές για το 88-85. Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να σκοράρει και ο Περσίδης έγραψε το 90-85, χαρίζοντας την πρόκριση στην ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 16-24, 35-37, 52-58, 74-74 (κ.δ), 90-85 (α'παρ).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share