Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κύπελλο Ελλάδος: «Ξέσπασε» στο Βόλο χωρίς να «καθαρίσει» η ΑΕΚ

Νίκη με 4-2

10 Φεβρουαρίου 2021 19:04
Κύπελλο Ελλάδος: «Ξέσπασε» στο Βόλο χωρίς να «καθαρίσει» η ΑΕΚ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ΑΕΚ, με τον τρομερό Τάνκοβιτς σε πολύ καλή κατάσταση και μετά το στραπάτσο κόντρα στον Άρη, «ξέσπασε» πάνω στο Βόλο με 4-2 για το Κύπελλο Ελλάδος, αλλά το σκορ του αγώνα σε συνδυασμό με την ανησυχητική αμυντική λειτουργία του «Δικεφάλου», αφήνει ένα «παραθυράκι» ελπίδας στους Θεσσαλούς.

Η Ένωση αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να γυρίσει το ματς και να ξεσπάσει εις βάρος της θεσσαλικής ομάδας. Μέσα σε 12 λεπτά από το 1-0 οι κιτρινόμαυροι πέτυχαν 4 γκολ με το παιχνίδι να λήγει με σκορ 4-2.

Το ματς

Ο Βόλος μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έδειξε εξ αρχής τις απειλητικές του προθέσεις. Μόλις στο 2' οι Θεσσαλοί δημιούργησαν κίνδυνο στα κιτρινόμαυρα καρέ, με τον Τσιντώτα να έχει θετική αντίδραση σε τετ α τετ με τον Περέα, έχοντας καλύψει την κλειστή του γωνία. Η Ένωση απάντησε δύο λεπτά αργότερα με σουτ του Σιμάνσκι, οι φιλοξενούμενοι όμως πίεσαν και κατάφεραν να προηγηθούν στο 14', εκμεταλλευόμενοι την αδράνεια στην πίσω γραμμή των γηπεδούχων με τον Δουβίκα να σημειώνει το 0-1.

Οι παίκτες του Χιμένεθ έμοιαζαν να έχουν αποσυντονιστεί και να μη μπορούν να χτίσουν παιχνίδι, παρότι ο Μάνταλος με τον ελεύθερο ρόλο που ανέλαβε μπορούσε να δημιουργήσει κινδύνους από κάθε πλευρά. Οι κιτρινόμαυροι ξύπνησαν σε μία χρονική συγκυρία, κατά την οποία ο Λιβάι Γκαρσία χτύπησε και έμοιαζε να μη μπορεί να συνεχίσει. Μάλιστα ο Χιμένεθ έδωσε εντολή στον Αλμπάνη να ξεκινήσει προθέρμανση.

Ο μεσοεπιθετικός από το Κάπο Βέρντε όμως ξαναμπήκε στο παιχνίδι. Με την είσοδό του έδωσε ασίστ στον Μάνταλο για το 1-1, στο 25. Η ισοφάριση ανέβασε ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές της Ένωσης, οι οποίοι από εκείνο το σημείο και ύστερα ήταν καταγιστικοί.

Στο 29' ο Κρίστισιτς, ο οποίος και αυτός ήταν θετικότατος, έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στην πλάτη της βολιώτικης άμυνας με τον Τάνκοβιτς να δίνει το προβάδισμα, με τον Σουηδό να σημειώνει το 3-1 τρία λεπτά αργότερα με σουτ, δίνοντας διαστάσεις γιορτής. Στο 35' η ΑΕΚ κέρδισε και πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε ο Ολιβέιρα και έτσι πήγε στα αποδυτήρια έχοντας στο τσεπάκι τη νίκη.

Στο δεύτερο μέρος το ενδιαφέρον αναθερμάνθηκε στην αναμέτρηση, καθότι ο Βόλος μείωσε στο σκορ με τον Μήτογλου στο 57', ενώ θα μπορούσε να μπει ξανά στο παιχνίδι στο 64' ο Μπαρτόλο νικήθηκε σε τετ α τετ με τον Τσιντώτα. Η ΑΕΚ άργησε να δημιουργήσει στο δεύτεορ μέρος. Αυτό συνέβη μετά την αλλαγή του Ανσαριφάρντ, με τον Ιρανό να απειλεί 6 λεπτά με την είσοδό του. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν στα τελευταία λεπτά, όπου έβγαλαν τρεις καλές στιγμές, μία εκ των οποίων ήταν δοκάρι με τον Δουβίκα.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Τάνκοβιτς πέτυχε δύο γκολ ασύλληπτης ομορφιάς. Αξίζει τον τίτλο του MVP, αν και ο Μάνταλος είχε παράπονο για την αμυντική εμφάνιση του Σουηδού.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με τον Τσιντώτα να επιστρέφει κάτω από τα δοκάρια, ενώ θέση στην ενδεκάδα πήραν επίσης οι Τσιγκρίνσκι, Μιτάι, Νταντσένκο και Τάνκοβιτς με τη διάταξη να είναι 4-2-3-1.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Νταντσένκο (46' Λόπες), Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου, Μιτάι (81' Ραντόνια), Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (81' Σιμόες), Γκαρσία, Ολιβέιρα (69' Ανσαριφάρντ), Τάνκοβιτς (69' Αλμπάνης).

Βόλος: Κλέιμαν, Φεράρι, Μήτογλου, Γκρίλο, Ριένστρα, Τσοκάνης, Μαρτίνες (53' Μίλοκ), Δουβίκας, Μπαρτόλο (77' Κρητικός), Νίνης, Περέα

Η ΦΑΣΗ: Το δοκάρι του Δουβίκα στο 86'.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Στο 35' ο Τσοκάνης ανέτρεψε τον Λιβάι και ο Φωτιάς έδωσε το σημείο του πέναλτι.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Η ΑΕΚ πήρε ισχυρό προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικα στη ρεβάνς του Βόλου. Η αμυντική λειτουργία των κιτρινόμαυρων ήταν ξανά σε τραγική κατάσταση. Ο Χιμένεθ ωρυόταν καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης με τα λάθη στα μετόπισθεν.

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share