Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Παναθηναϊκός: Εντοπίστηκαν τέσσερα νέα κρούσματα κορωνοϊού

Μεγάλη πιθανότητα να αναβληθεί ο αγώνας με το Περιστέρι

8 Φεβρουαρίου 2021 18:29
Παναθηναϊκός: Εντοπίστηκαν τέσσερα νέα κρούσματα κορωνοϊού

Παναθηναϊκός: Δύσκολα φαίνονται τα πράγματα και στον αθλητικό χώρο με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα διότι εμφανίστηκαν και άλλα κρούσματα εκεί.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγη ώρα εξέδωσε ανακοίνωση και ο ΕΟΔΥ σχετικά με τα κρούσματα της Δευτέρας 8 Φεβρουαρίου όπου και σημειώνεται ότι έφτασαν τα 638.

Συγκεκριμένα στην ομάδα του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ εντοπίστηκαν τέσσερα κρούσματα του κορωνοϊού με την πιθανότητα να αναβληθεί ο αγώνας με το Περιστέρι.

Νέα κρούσματα του κορωνοϊού εντοπίστηκαν στην ομάδα.

Παναθηναϊκός: Ο εντοπισμός των κρουσμάτων

Ειδικότερα ο απόηχος του ντέρμπι στο ΣΕΦ καλά κρατεί. Όχι σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά σε ιατρικό. Την επομένη της επικράτησης επί του Ολυμπιακού, ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τρία κρούσματα κορωνοϊού. Με την αναμέτρηση πρωταθλήματος απέναντι στον ΠΑΟΚ να οδηγείται σε αναβολή.

Και σήμερα οι «πράσινοι», σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να προσθέσουν τέσσερα νέα κρούσματα covid-19. Ανάμεσά τους ένας αθλητής που δεν αγωνίστηκε στο ντέρμπι και δύο παίκτες που είχαν χρόνο συμμετοχής!

Κάτι που σημαίνει ότι ο προημιτελικός της Τετάρτης (10/2) απέναντι στο Περιστέρι, στο ΟΑΚΑ, αναμένεται να αναβληθεί. Αυτή η εξέλιξη μπορεί να επηρεάσει και τις άλλες αναμετρήσεις του Κυπέλλου, αφού η επιτροπή μελών του Κυπέλλου θα συνεδριάσει, προκειμένου να αποφασίσει την τύχη των άλλων τριών αγώνων.

Αυτή τη στιγμή, στο τραπέζι των συζητήσεων έχει πέσει η λύση της διεξαγωγής των άλλων αγώνων, αλλά να μη διεξαχθούν οι ημιτελικοί και φυσικά ο τελικός. Εξάλλου, ο Προμηθέας βρίσκεται ήδη στη Ρόδο για το αυριανό (9/2) με τον Κολοσσό, κάτι που αποτελεί ακόμη έναν παράγοντα προς τη διεξαγωγή των τριών προημιτελικών.

Συναγερμός στο "Σωτηρία": Σχεδόν στο 100% η κάλυψη στους θαλάμους covid

Κορωνοϊός: Δυσκολεύει όλο και περισσότερο η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και ειδικά όταν ανακοινώνονται περισσότερα κρούσματα καθημερινώς.

Σημειώνεται ότι εντοπίστηκε και πάλι το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού στην Ελλάδα όπου έχει έρθει από την Βρετανία με αυτό να είναι στην Ήπειρο.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την πρόεδρο του κεντρικού συμβουλίου Υγείας, Μίνα Γκάγκα, το νοσοκομείο "Σωτηρία" βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση με τους διασωληνωμένους.

Ασφυκτική η κατάσταση στο νοσοκομείο

Κορωνοϊός: Η κατάσταση στο "Σωτηρία"

Ειδικότερα την ανησυχία της για την αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία λόγω κορωνοϊού εξέφρασε η Μίνα Γκάγκα, η πρόεδρος του κεντρικού συμβουλίου Υγείας και διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου "Σωτηρία", μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

«Η κάλυψη είναι σχεδόν 100% στους θαλάμους Covid», είπε η κ. Γκάγκα και πρόσθεσε ότι αν χρειαστεί θα μετατραπούν και άλλες κλινικές του νοσοκομείου Σωτηρία σε Covid.

Στις ΜΕΘ είπε πως τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα, αλλά ένα μικρό ποσοστό των ασθενών που βρίσκεται στους θαλάμους, που κυμαίνεται από 10% έως 15%, «θα χρειαστούν λογικά μονάδα τις επόμενες ημέρες».

Η κ. Γκάγκα απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να προσέχουν πάρα πολύ, να φορούν τις μάσκες και να κρατούν τις αποστάσεις. Τόνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Αττική, όπου μένει και ο μισός πληθυσμός της χώρας, είναι η κούραση του πληθυσμού.

Φυσικά, είπε, αν κάνουμε lockdown θα βοηθούσε από άποψη υγείας, θα σταματούσε κάθε διασπορά αλλά εξέφρασε την ελπίδα να μην γίνει κάτι τέτοιο γιατί ο αντίκτυπος θα είναι πάρα πολύ μεγάλος. «Ειλικρινά ελπίζω ότι δεν θα γίνει. Να σφίξουμε όλοι μαζί τα δόντια να προσπαθήσουμε να βγούμε καλά», είπε η κ. Γκάγκα.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share