Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Super League: Άρης να γουστάρεις! Μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (Video)

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα

7 Φεβρουαρίου 2021 21:47
Super League: Άρης να γουστάρεις! Μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Super League: Μεγάλη νίκη πέτυχε στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ ο Άρης με 0-2! Οι Θεσσαλονικείς ήταν καλύτεροι, ουσιαστικότεροι και περισσότερο συγκεντρωμένοι σε σχέση με τους γηπεδούχους, οι οποίοι συνεχίζουν να προβληματίζουν με την εικόνα τους. Οι φιλοξενούμενοι πήραν το διπλό με γκολ των Ροζ και Σίλβα. Επίσης, ο Αστέρας Τρίπολης «κλείδωσε» ουσιαστικά από σήμερα θέση στα πλέι-οφ, καθώς με γκολ του Φερνάντεθ στο 28΄ νίκησε 1-0 το Βόλο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Το ματς

Η ΑΕΚ μπήκε με όρεξη στο παιχνίδι και με διάθεση να πιέσει αρκετά ψηλά στο γήπεδο. Η δυναμική εκκίνηση παρήγαγε δύο ευκαιρίες στο 2' και στο 5' με πρωταγωνιστές τον Λιβάι Γκαρσία στην πρώτη και τον Ανσαριφάρντ στη δεύτερη. Από εκεί και πέρα όμως ο Άρης πήρε τα ηνία του παιχνιδιού.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αναχαιτίσουν τις επιθέσεις της Ένωση και να ανταποκριθεί στη μεγάλη πίεση που ασκούσαν οι παίκτες του Χιμένεθ.

Στο 9' οι Θεσσαλονικείς έκαναν την πρώτη τους ευκαιρία με τον Γκάμα να σημαδεύει για λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αθανασιάδη. Ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Ματέο Γκαρσία τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο Άρης κατάφερε να προηγηθεί στο 29' από στατική φάση.

Οι παίκτες του Μάντζιου εκμεταλλεύτηκαν την αδράνεια της άμυνας της ΑΕΚ και το κακή απόκρουση του Αθανασιάδη και άνοιξαν το σκορ με τον Ροζ.

Η εικόνα της Ένωσης δημιούργησε προβληματισμό στον Χιμένεθ που έβλεπε την ομάδα του να μην έχει βοήθειες στη δεξιά πλευρά της άμυνας με Ραντόνια, γι'αυτό και τον άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο βάζοντας στη θέση του τον Νταντσένκο, ενώ στη θέση του Σιμόες πέρασε τον Μάνταλο, προκειμένου να ενισχύσει την ανάπτυξης της ομάδας του, με τον Μαχαίρα να παίρνει τη θέση του Αλμπάνη.

Και πάλι όμως η ομάδα του Δικέφαλου αετού δυσκολεύτηκε στο δεύτεορ μέρος να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στον ανασταλτικό και στον επιθετικό τομέα.

Στο 48' στην πρώτη πίεση του Άρη, ο Σάσα έκλεψε από τον Μάνταλο έβγαλε πάσα πάρε-βάλε στον Μπερτόλιο που αστόχησε απέναντι στον Αθανασιάδη, με τον Μανόλο να τα βάζει με τον αρχηγό της ομάδας του και όλη την πίσω γραμμή.

Στο 66' ο Ματέο Γκαρσία έχασε μεγάλη ευκαιρία απέναντι στον Αθανασιάδη που είχε καλύψει την κλειστή του γωνία και απέκρουσε.

Η ΑΕΚ άρχισε να ανεβαίνει μετά την αλλαγή του Ολιβέιρα. Στο 68' ο Πορτογάλος ενόχλησε τους αμυντικούς του Άρη, ενώ στο 70' οι γηπεδούχοι έχασαν διπλή ευκιαρία με Μαχαίρα και Μάνταλο.

Οχτώ λεπτά αργότερα η Ένωση είχε άλλη μία καλή στιγμή με τον Λιβάι να σεντράρει και τον Μάνταλο να παίρνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ολιβέιρα.

Όσο τα λεπτά περνούσαν τόσο περισσότερο δυσκόλευαν τα πράγματα για τους παίκτες του Χιμένεθ. Παρά την αύξηση της πίεσης στα τελευταία λεπτά, οι προσπάθειές των γηπεδούχων για ανατροπή του σκορ δεν καρποφόρησαν. Ο Άρης καθάρισε τη νίκη με το γκολ του Σίλβα στις καθυστερήσεις να διαμοφώνει το τελικό 0-2.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Ραντόνια (46' Νταντσένκο), Νεντελτσιάρου, Λάτσι, Λόπες, Σιμόες (46' Μάνταλος), Σιμάνσκι, Κρίστισιτς (79' Τάνκοβιτς), Αλμπάνης (46' Μαχαίρας) , Λιβάι Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (59' Ολιβέιρα)

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Ροζ, Δεληζήσης, Σάκιτς, Τζέγκο, Σάσα (84' Κάτσε), Μπερτόγλιο (74' Σίλβα), Γκάμα (84' Μπρούνο), Ματέο, Μαντσίνι (68' Μάνος)

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share