Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κύπελλο Ελλάδος: "Έδειξε" τα δόντια του ο Απόλλων Σμύρνης στην ΑΕΚ

Το σκορ έληξε 2-1

4 Φεβρουαρίου 2021 22:09
Κύπελλο Ελλάδος:

Κύπελλο Ελλάδος: Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να φανεί ισχυρότερη από τον Απόλλων Σμύρνης με αποτέλεσμα να χάσει τον αγώνα από τα χέρια της. Επίσης ο Αστέρας Τρίπολη έχασε από τον Άρη με το αποτέλεσμα να έρχεται στο 2-0.

Συγκεκριμένα ο Απόλλων Σμύρνης έδειξε τα "δόντια" του απέναντι στην ΑΕΚ όπου και εξασφάλισε τη νίκη και το αποτέλεσμα να λήγει στο 2-1.

Κύπελλο Ελλάδος: Αναλυτικά ο αγώνας

Ο Απόλλων έβαλε τα δύο γκολ που χρειαζόταν, η ΑΕΚ όμως καθάρισε γρήγορα την πρόκριση από το γκολ του Ολιβέιρα, μετά την γκέλα του Γιαννακόπουλου και τελικά πήρε άνετα την πρόκριση στους «8» με τους γηπεδούχους να κρατούν την τιμητική νίκη με 2-1.

Η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση στους «8» του κυπέλλου, παρά την ήττα στην Ριζούπολη με 2-1 από τον Απόλλωνα, ωστόσο η εντύπωση που άφησε δεν ήταν καλή. Έχασε σε αυτό το γήπεδο από τον Απόλλωνα για πρώτη φορά μετά την ήττα που παραλίγο να της στοιχίσει το πρωτάθλημα του 1989, με το ίδιο σκορ, με την εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο να προκαλεί τον φανερό εκνευρισμό του Μανόλο Χιμένεθ. Που τον εκδήλωσε και στις δηλώσεις του μετά το ματς, αλλά και στη πράξη, με την αλλαγή στην ανάπαυλα του Μουαμέρ Τάνκοβιτς.

Ο Απόλλωνας του Γιώργου Παράσχου με πολλές αλλαγές, αφού το 2-0 του πρώτου ματς δεν άφηνε πολλά περιθώρια για να ποντάρεις στις πιθανότητες πρόκρισης, έδειξε αξιόμαχος και βρέθηκε δίκαια μπροστά στο σκορ στο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα άλλαξε και η ΑΕΚ με τις αλλαγές και στα χαφ και με την είσοδο του Λιβάι Γκαρσίαμ είχε καθαρά τον πρώτο λόγο. Δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, αλλά πότε η αστοχία, πότε οι καλές επεμβάσεις του Γιαννακόπουλου, δεν της επέτρεψαν να φτάσει έστω στην ισοφάριση και να μην «γράψει» ήττα στην Ριζούπολη.

Ο Γιαννακόπουλος που επέστρεψε στην δράση μετά από καιρό, ήταν το πρόσωπο - «κλειδί» για την υπόθεση πρόκριση τελικά. Ο Απόλλωνας βρήκε το γκολ, όταν ο Χνιντ έκανε ένα τραγικό λάθος στο κέντρο και στην κόντρα οι γηπεδούχοι δεν απέτυχαν. Το σχετικά γρήγορο 1-0 δημιούργησε ενδιαφέρον, αλλά ένα άλλο λάθος, από τον Γιαννακόπουλο αυτή τη φορά, λίγο μετά, τελείωσε κάθε κουβέντα για την πρόκριση στην ουσία. Κακή εκτίμηση στην σέντρα του Λόπες, έχασε την μπάλα, αυτή στρώθηκε στον Ολιβέιρα κι αυτός δεν λάθεψε.

Ωστόσο ο Απόλλωνας εξαργύρωσε την καλή εικόνα του πρώτου μέρους, με ένα ακόμη γκολ, μετά από καλή συνδυαστική προσπάθεια από αριστερά, που κατέληξε στην εντυπωσιακή εκτέλεση του Λαγού, λίγο έξω από την περιοχή. Η άμυνα και οι κεντρικοί χαφ της ΑΕΚ αρκέστηκαν να παρακολουθούν, με αποτέλεσμα το γκολ να μπει σε μορφή... άσκησης στην προπόνηση.

Το φινάλε της αναμέτρησης στην Ριζούπολη, άφησε περισσότερο προβληματισμό στην Ένωση για τα προβλήματα τραυματισμών που οδήγησαν στην αναγκαστική αλλαγή του Σάκχοφ και την αποχώρηση του Γαλανόπουλου, λίγο πριν την λήξη. Εκεί πέφτει το ενδιαφέρον, στα μεθεόρτια του αγώνα.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share