Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Super League: "Αποτελείωσε" τον Απόλλων Σμύρνης ο Χασάν

Το σκορ έληξε 3-1

31 Ιανουαρίου 2021 22:00
Super League:

Super League: Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κερδίσει τον Απόλλων Σμύρνης όπου και ο πρώτος σημείωσε σημαντική διαφορά στον αγώνα. Επίσης ο Ατρόμητος κατάφερε να κερδίσει τον ΠΑΣ Γιάννενα με γκολ από τα πρώτα λεπτά και να σημειώνει το 0-1.

Συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός φάνηκε αρκετά ανώτερος με τον Χασάν να παίρνει τα ηνία της ομάδας και να εξασφαλίζει τη νίκη απέναντι στον Απόλλων Σμύρνης με τον αγώνα να λήγει στο 3-1.

Super League: Αναλυτικά ο αγώνας

Ο Ελ Αραμπί «έλειπε», αλλά ο Χασάν ήταν και πάλι εκεί. Με δύο γκολ οδήγησε τον ασταμάτητο Ολυμπιακό στο 3-1 επί του Απόλλωνα. Ο Εμβιλά το άλλο γκολ.

Εύκολο βράδυ Κυριακής για τον Ολυμπιακό στη Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα, με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν τη νίκη (1-3) και να κάνουν ένα ακόμη βήμα προς τη... στέψη, με τη συμπλήρωση 20 αγωνιστικών στη Super League Interwetten. Με το «τρίποντο» αυτό, η ομάδα του Μαρτίνς συμπλήρωσε 22 ματς χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα αλλά και 33 ματς μακριά από το Καραϊσκάκη, πλησιάζοντας τη διετία και το δικό τους ρεκόρ των 34 αγωνιστικών χωρίς εκτός έδρας ήττα. Πρωταγωνιστής ο Αχμέντ Χασάν με δύο γκολ και μία ασίστ.

Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, ο Ολυμπιακός έκανε στη Ριζούπολη ένα κλασικό ματς για την εποχή Μαρτίνς, με κατοχή μπάλας σε υψηλά επίπεδα, πολύ καλή και γρήγορη κυκλοφορία, ασφυκτικό πρέσινγκ αλλά και υπομονή από τη μέση και μπροστά, χωρίς να εκβιάζει καταστάσεις. Ο Απόλλωνας αντίθετα θέλησε να κάνει ένα «κλειστό» ματς, με ουσιαστικά τριπλή ζώνη άμυνας και ψάχνοντας τις γρήγορες αντεπιθέσεις για να απειλήσει με τη σειρά του.

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό τέταρτο, οι «ερυθρόλευκοι» πάτησαν το πόδι στο γκάζι, ανέβασαν μια ταχύτητα στην κυκλοφορία της μπάλας και άρχισαν να πλησιάζουν πια με αξιώσεις την περιοχή του Απόλλωνα. Τελικά το γκολ που ξεκλείδωσε το ματς ήρθε στην τέταρτη τελική τους μέσα σε διάστημα ενός δεκαλέπτου και έπειτα από τραγικό λάθος της άμυνας που δεν συγχώρησε ο Χασάν.

Σε γενικές γραμμές, από τη στιγμή που ήταν ξεκάθαρο ότι η ομάδα του Παράσχου δεν μπορούσε να απειλήσει, οι Πειραιώτες διαχειρίστηκαν εύκολα το ματς και όταν πια βρήκαν και το 0-1, όλα έγιναν πιο απλά σε τακτικό επίπεδο.

Στο δεύτερο ημίχρονο πια, για πολλή ώρα δεν υπήρξε φάση, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει όσα συνέβαιναν στο χορτάρι της Ριζούπολης. Ο Μαρτίνς μάλιστα έκανε γρήγορα και τρεις αλλαγές θέλοντας να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής σε παίκτες από τη μεσαία γραμμή και μπροστά. Η εικόνα δεν άλλαξε, με τη μπάλα να κυκλοφορεί με υπομονή από «ερυθρόλευκα» πόδια, ψάχνοντας το 0-2 που θα τελείωνε οριστικά το ματς.

Αυτό ήρθε μετά από μια στατική φάση στο 72' με ασίστ του Χασάν και σκόρερ τον Εμβιλά. Τίποτα δεν άλλαξε επί της ουσίας ως το φινάλε, παρά τις αλλαγές του σκορ. Ο Απόλλωνας μείωσε στο 90' με το 1-2 του Ντάουντα έπειτα από λάθος του Σεμέδο και δύο λεπτά μετά, ο Χασάν έγραψε το τελικό 1-3. Έτσι, ο Ολυμπιακός παρέμεινε στο +14 από την ΑΕΚ και το +15 από ΠΑΟΚ και Άρη.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share