Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Super League: "Εκτέλεσε" τον ΠΑΣ Γιάννενα ο Αγκάγιεφ

Το σκορ έληξε 0-1

31 Ιανουαρίου 2021 20:54
Super League:

Super League: Ο Ατρόμητος κατάφερε να κερδίσει τον ΠΑΣ Γιάννενα στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε με τον τερματοφύλακα του πρώτου να κρατάει γερά την ομάδα. Επίσης κατάφερε να κερδίσει τον Παναιτωλικό με μεγάλη διαφορά και το αποτέλεσμα να φτάνει στο 5-0.

Συγκεκριμένα ο Ατρόμητος και ο ΠΑΣ Γιάννενα έπαιξαν ένα δυνατό παιχνίδι όμως ο πρώτος κατάφερε να βρει την ευκαιρία και να εξασφαλίσει τη νίκη.

Super League: Αναλυτικά ο αγώνας

Μπορεί ο Αμίρ Αγκάγιεφ να πέτυχε το «χρυσό» - γκολ της νίκης (1-0) για την ομάδα του Περιστερίου κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα σε ένα εξαιρετικό ματς στους «Ζωσιμάδες», ωστόσο ο 19χρονος τερματοφύλακας, Χρήστος Μανδάς, υπήρξε ο πολυτιμότερος παίκτης των φιλοξενούμενων και με τις σωτήριες – καθοριστικές επεμβάσεις τους κράτησε όρθιους και τους επανέφερε σε τροχιά εξάδας!

Οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους, αγωνιζόμενες σε ένα «βαρύ» γήπεδο από τη βροχή που έπεφτε κι έβαλε δύσκολα στους ποδοσφαιριστές.

Ο γηπεδούχος ΠΑΣ Γιάννινα για να ξεφύγει κι άλλο από τις τελευταίες (επικίνδυνες) θέσεις της βαθμολογίας και ο φιλοξενούμενος Ατρόμητος για να επιστρέψει σε τροχιά – εξάδας.

Μπορεί η πρώτη καλή φάση του αγώνα να προήλθε από πλευράς ΠΑΣ κι ένα σουτ στην κίνηση του Κριζμάν από θέση βολής που κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, ωστόσο η ομάδα του Περιστερίου ήταν αυτή που με το «καλησπέρα» και στην πρώτη (δική της) τελική προσπάθεια άνοιξε το σκορ.

Ο Χαρίσης που σε ένα ακόμα φετινό ματς έκανε σπουδαία δουλειά στο χώρο του κέντρου έκλεψε την μπάλα, πάσαρε στον Εντομβόνγκι κι αυτός στον Αγκάγιεφ, με τον Ισραηλινό μέσο να φέρνει την μπάλα στο αριστερό πόδι και να πλασάρει εξαιρετικά τον Λοντίγκιν (0-1).

Ο Ατρόμητος είχε τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας κι έχασε τρομερή ευκαιρία (απ΄αυτές που λέμε δεν χάνονται) να ζευγαρώσει τα τέρματά του στο 28΄ και να βάλει ακόμα πιο γερή υποθήκη νίκης.

Μοιραίος παίκτης ο (new entry) Εντομβόγνι, ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και απέναντι από τον Λοντίγκιν πλάσαρε άουτ έχοντας…πιάτο ολόκληρη την εστία των γηπεδούχων.

Μετά το ημίωρο, το σκηνικό του αγώνα άλλαξε. Οι παίκτες του ΠΑΣ άρχισαν να βγάζουν μεγαλύτερη ενέργεια κι ένταση στο παιχνίδι τους και να «φλερτάρουν» με το γκολ της ισοφάρισης.

Ωστόσο λογάριαζαν χωρίς τον Χρήστο Μανδά, με τον 19χρονο τερματοφύλακα του Ατρόμητου να κατεβάζει τα ρολά και να κρατάει το μηδέν με εντυπωσιακές επεμβάσεις.

Σουτ του Μπρένερ στο 31΄από πλεονεκτική θέση πέρασε άουτ, ενώ στο 39΄ο Μανδάς είπε «όχι» για γκολ στους Κριζμάν και Λεό οι οποίοι εξ επαφής δεν μπόρεσαν να τον νικήσουν.

Ο «φύλακας – άγγελος» της εστίας του Ατρόμητου έδιωξε σε κόρνερ…φαρμακερό σουτ του Κάστρο στο 42΄κι έστειλε τους φιλοξενούμενους με το υπέρ τους (1-0) στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Το ματς είχε εξαιρετικό ρυθμό και πολλές φάσεις μπροστά και από τις δύο εστίες στο β΄μέρος.

Η πρώτη ευκαιρία ανήκε στους φιλοξενούμενους. Ο Μάτιτς στην πρώτη του επαφή με την μπάλα (αντικατέστησε τον Εντομβόνγι) έπιασε κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και ο Λοντίγκιν με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα στο 50΄.

Οι γηπεδούχοι «απάντησαν» με την ευκαιρία του Ελευθεριάδη που από κοντά δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει στο 63΄. Ο Ατρόμητος είχε νέα σπουδαία στιγμή να αποκτήσει…αέρα δύο τερμάτων στο παιχνίδι. Έπειτα από ωραία συνεργασία Μάτιτς – Χαρίση ο τελευταίος πλάσαρε και ο Πήλιος ως απομηχανής Θεός έδιωξε την μπάλα λίγο πριν αυτή περάσει τη γραμμή.

Ο Ατρόμητος «άγγιξε» το δεύτερο γκολ στο 71΄όταν έπειτα από σέντρα – σουτ του Ούμπιδες η μπάλα βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων. Στο 76΄ξανά ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός του Ατρόμητου εκτέλεσε φάουλ με τον Λοντίκγιν να διώχνει εκπληκτικά σε κόρνερ.

Ο σούπερ - Μανδάς κράτησε ανέπαφη την εστία του με μια ακόμα εξαιρετική επέμβαση, μετά από πλασέ του Παμλίδη στην κίνηση στο 80΄κι ενώ η πίεση των γηπεδούχων στα τελευταία λεπτά δεν έφερε το γκολ της ισοφάρισης.

O διαιτητής Βάτσιος (Δυτικής Αττικής) έβγαλε χωρίς προβλήματα το ματς κι έδειξε κίτρινη κάρτα στο Λιάσο, Εντομβόνγι, Γούτα, Σάλομον και Κάργα.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Οικονομόπουλος (62΄Σάλιακας), Πήλιος, Παντελάκης, Κάργας, Κάστρο (82΄Νάουμετς), Λιάσος (46΄Ελευθεριάδης), Καρτάλης, Μπρένερ (62΄Παμλίδης), Λεό (82΄Μιλιντσεάνου), Κριζμάν.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μανδάς, Νάτσος, Γούτας, Γκαλβάο, Τομάσεβιτς (91΄Στρούγγης), Ούμπιδες (94΄Κιβρακίδης), Σάλομον, Χαρίσης, Ραμπέλο (91΄Κωτσόπουλος), Αγκάγιεφ (60΄Γιακουμάκης), Εντομβόνγι (46΄Μάτιτς).

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share