Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Basket League: Έβαλε "φρένο" στον ΠΑΟΚ το Λαύριο

Ο αγώνας έληξε 84-77

30 Ιανουαρίου 2021 19:24
Basket League: Έβαλε

Basket League: Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να ανταποδώσει στον αγώνα του ενάντια στο Λαύριο με αποτέλεσμα να χάσει τη νίκη μέσα από τα χέρια του. Επίσης ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κερδίσει τη Λάρισα με το σκορ να έρχεται στο 98-89.

Συγκεκριμένα το Λαύριο φάνηκε ισχυρότερο από τον ΠΑΟΚ που δεν κατάφερε να δείξει την δύναμη του στον αγώνα με αποτέλεσμα να λήξει το σκορ στο 84-77.

Basket League: Αναλυτικά ο αγώνας

Με 18 βολές περισσότερες, τον Ντιαλό (17π.) και τον Κόζι (16π.) πρώτους σκόρερ, το Λαύριο επέστρεψε στις νίκες, με 84-77, κόντρα στον ΠΑΟΚ που έβγαλε αντίδραση μετά την κακή εικόνα στο ΟΑΚΑ, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη.

Μπορεί το σερί των νικών, να σταμάτησε στις οκτώ, στην Πάτρα την προηγούμενη εβδομάδα και μάλιστα, με απίστευτο τρόπο στο τέλος του αγώνα με τον Προμηθέα, ωστόσο η ομάδα του Χρήστου Σερέλη, έβγαλε "μέταλλο" κόντρα σε έναν πολύ καλό ΠΑΟΚ, εκμεταλλεύτηκε τις βολές που με τόση ευκολία της έδιναν οι διαιτητές (Σώμος, Τσώνος, Ζαχαρής), ειδικά στην τέταρτη περίοδο που σούταρε τις 18 από τις 37 συνολικές της και ανέβηκε στο 9-4. Ντιαλό με 17 πόντους και Κόζι με 16 ήταν οι πρώτοι της σκόρερ.

Ο ΠΑΟΚ, έβγαλε αντίδραση μετά την κακή εικόνα με την ΑΕΚ μεν, δεν κατάφερε να κερδίσει δε. Ο Λοβ με 20 πόντους ήταν πρώτος σκόρερ, αλλά έκανε κάποιες λάθος επιλογές στο τέλος, ο Κονατέ είχε 17 και μερικές εντυπωσιακές φάσεις, αλλά οι Θεσσαλονικείς, έμειναν στο 6-7 και φεύγουν με το κεφάλι σκυμμένο από το Λαύριο, ίσως και με κάποια παράπονα για το διαφορετικό τρόπο σφυριγμάτων των τριών διαιτητών...

Το Λαύριο έπαιξε το... τυπικό του μπάσκετ στην πρώτη περίοδο. Το τέμπο ήταν πολύ ψηλά, ο ΠΑΟΚ αδυνατούσε να ακολουθήσει στην άμυνα και στην επίθεση, δεν είχε καθαρό μυαλό, με τους γηπεδούχους, με τρίποντο του Σάβατζ, να πηγαίνουν στο +13 (25-12).

Η εικόνα ήταν ανάλογη και στις αρχές της δεύτερης περιόδου με το Λαύριο να ανεβάζει τη διαφορά στους 14 (33-19) με καλάθι του Ντιαλό και κάπου εκεί, ο ΠΑΟΚ «αφυπνίστηκε». Το ψηλό σχήμα με Μαργαρίτη-Κονατέ (11π.) έδωσε πόντους, οι close out άμυνες έγιναν καλύτερες και με την καλύτερη εικόνα του Γκρίφιν, οι Θεσσαλονικείς επέστρεψαν (33-28), με το Λαύριο να παίρνει μεγάλα σουτ από τον Μουράτο για το 44-37 του ημιχρόνου.

Το Λαύριο προσπάθησε να χτίσει μομέντουμ με την αρχή του δεύτερου ημιχρόνου (53-41) μέσα από τα τρίποντα, αλλά ο ΠΑΟΚ είχε την απάντηση με τον Γκρίφιν αρχικά (14π.) και με τον Λοβ στη συνέχεια (16π.), για το 62-60 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Οι διαιτητές συνέχιζαν να δίνουν πολύ εύκολα τα φάουλ από τη μία πλευρά, με τον πάγκο του ΠΑΟΚ να διαμαρτύρεται συχνά για τον τρόπο σφυριγμάτων τους και το Λαύριο, με βολές και τρίποντο του Κόζι, πήγε στο +7 (74-67), από το 65-65.

Δεκάλεπτα: 25-12, 44-37, 62-60, 84-77

Δείτε τα πλήρη στατιστικά του αγώνα, ΕΔΩ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share