Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Θλίψη στη Formula 1: Πέθανε ο Αντριάν Κάμπος (Video)

Είχε αναδείξει το ταλέντο του Φερνάντο Αλόνσο

28 Ιανουαρίου 2021 12:42
Θλίψη στη Formula 1: Πέθανε ο Αντριάν Κάμπος (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Θλίψη στη Formula 1: Μια σημαντική προσωπικότητα για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό της Ισπανίας έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη (28/01). Ο λόγος για τον Αντριάν Κάμπος, που «έσβησε» στα 60 του χρόνια. Θρήνος επικρατεί και στον ποδοσφαιρικό κόσμο διότι "έφυγε" από τη ζωή ο Σλοβάκος προπονητής Γιόζεφ Βένγκλος.

Ο εκλιπών μπορεί να μην είχε σπουδαία αποτελέσματα στην κορωνίδα των motorsports, αλλά ήταν αρκετά επιδραστικός, ώστε μετά την απόσυρσή του να δημιουργήσει την Adrián Campos Motorsport, που αργότερα έγινε Campos Racing και Campos Grand Prix. Δύο από τους πιλότους που ανέδειξε είναι οι Φερνάντο Αλόνσο και Μαρκ Ζενέ.

Από το 1987 έως το 1988 έλαβε μέρος σε 17 αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1 με την ομάδα Minardi, επιτυγχάνοντας τη 14η θέση στο ισπανικό GP του 1987, που ήταν και το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του.

Άντριαν Κάμπος - Ποιος ήταν

Ο Άντριαν Κάμπος (γεν. στην Αλτσίρα της Βαλένθια στις 17 Ιουνίου του 1960) είναι Ισπανός παλαίμαχος οδηγός αγώνων. Στη Φόρμουλα 1 συμμετείχε το 1987 και το 1988 με την ομάδα Minardi χωρίς να σημειώσει κάποιο σημαντικό αποτέλεσμα.

Το 1988 δεν έτρεξε για όλη τη χρονιά. Μετά το τέλος του Καναδικού Γκραν Πρι εκείνου του Πρωταθλήματος αντικαταστάθηκε από τον Ιταλό Πιερλουίτζι Μαρτίνι.

Ο λόγος ήταν πως στο συγκεκριμένο Γκραν Πρι και στα 2 τα οποία προηγήθηκαν δεν είχε καταφέρει να καταταγεί. Αρχικά είχε για teammate τον Ιταλό Αλεσάντρο Νανίνι κι ύστερα το συμπατριώτη του Λουίζ Περέζ Σαλά.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share