Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Super League: «Πέταξε» ο Ολυμπιακός από το Περιστέρι με τον Μπρούμα (Video)

Δείτε τις καλύτερες φάσεις

24 Ιανουαρίου 2021 17:03
Super League: «Πέταξε» ο Ολυμπιακός από το Περιστέρι με τον Μπρούμα (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Super League: Με ένα γκολ του Μπρούμα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Ολυμπιακός πέρασε με 1-0 από το Περιστέρι και έκανε τεράστιο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου, ενώ την Τετάρτη υποδέχεται στο Γ. Καραϊσκάκης τον ΠΑΟΚ! Επίσης, χθες χωρίς να ανεβάσει ιδιαίτερα την απόδοσή του ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο και πήρε την τέταρτη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα

Οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους. Ο Ατρόμητος από την πλευρά του έπαιξε αμυντικά και απείλησε ελάχιστα και μετά το 1-0, ενώ οι γηπεδούχοι έχουν φοβερά παράπονα από τον διαιτητή Τσαγκαράκη.

Οι Περιστεριώτες διαμαρτύρονται κυρίως για το γκολ του Ολυμπιακού, καθώς θεωρούν πως Μπρούμα έχει σπρώξει πριν σκοράρει τον αμυντικό, ενώ νωρίτερα υπήρχε και χέρι του Σεμέδο εντός περιοχής για πέναλτι. Το VAR και στις δύο φάσεις έκρινε πως δεν υπήρχε κάτι παράτυπο.

Γκολ Μπρούμα στο φινάλε, χαμός με το VAR

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα στο παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά επέβαλε τον ρυθμό του, απέναντι σε έναν Ατρόμητο που έπαιζε κυρίως αμυντικά, έκλεινε χώρους και έψαχνε την αντεπίθεση.

Στο 7’ μάλιστα οι Πειραιώτες βρέθηκαν πολύ κοντά στο γκολ, όταν ο Ρέαμπτσιουκ έβγαλε ωραία τη σέντρα, ο Ελ Αραμπί προσπάθησε να σκοράρει με σκαστή κεφαλιά, όμως ο Μανδάς απέκρουσε εντυπωσιακά και ενστικτωδώς με το ένα χέρι.

Οι «Ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να ελέγχουν τον ρυθμό, με τους Βαλμπουενά και Καμαρά προσπαθούσαν να βρουν τρόπο για να… σπάσουν την άμυνα και με τις σέντρες των Ανδρούτσου και Ρέαμπτσιουκ που ανέβαιναν συχνά, όμως δεν είχαν τη μεγάλη φάση.

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους σπάνια περνούσαν το κέντρο και όταν το έκαναν, αυτό συνέβαινε κυρίως με στημένα. Όπως αυτό του 40ου λεπτού, όπου μετά από εκτέλεση φάουλ και απομάκρυνση του Μπα, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Σεμέδο, όμως τόσο ο διαιτητής όσο και στο VAR, έκριναν πως δεν υπήρχε παράβαση.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως το ημίχρονο θα έληγε χωρίς σκορ, ο Ολυμπιακός βρήκε δίχτυα από το… πουθενά. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μπουχαλάκης έψαξε με βαθιά μπαλιά τον Μπρούμα, αυτός εκμεταλλεύτηκε τη λάθος συννενόηση του Στρούγγη με τον Μανδά, πρόλαβε σούταρε και έγραψε το 1-0.

Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ, καθώς ο άσος των φιλοξενούμενων έχει βάλει τα χέρια του στον αμυντικό των γηπεδούχων, όμως από το VAR έκριναν πως δεν υπάρχει παράβαση και το γκολ μέτρησε κανονικά.

Κυνηγούσε δεύτερο γκολ, άφαντος ο Ατρόμητος…

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός παρά το 1-0 μπήκε πιο δυνατά και κυνήγησε το δεύτερο γκολ για να… τελειώσει το ματς. Στο 55’ μάλιστα ο Καμαρά έχασε τεράστια ευκαιρία για να σκοράρει, όταν καθυστέρησε εντός περιοχής και έδωσε χρόνο στον Μανδά να προλάβει να αποκρούσει εντυπωσιακά.

Οι Πειραιώτες απείλησαν ξανά με τον Μπρούμα εντός περιοχής στο 68, μετά από ωραία σέντρα του Ρέαμπτσιουκ, ενώ στο 70’ ο Ελ Αραμπί μετά από κεφαλιά του Μπουχαλάκη, δεν μπόρεσε να προλάβει την μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα.

Οι «Ερυθρόλευκοι» με τον Φορτούνη στην ενδεκάδα ήταν ακόμα καλύτεροι και έβρισκαν χώρους για να φτιάχνουν φάσεις όσο περνούσε η ώρα, αφού ο Ατρόμητος έβγαινε μπροστά, αλλά χωρίς να απειλεί ιδιαίτερα.

Στο 75’ το σουτ του «Φόρτου» έδιωξε δύσκολα ο Μανδάς, στο 82’ η προβολή του Ελ Αραμπί κόντραρε κι έφυγε άουτ, ενώ λίγο πριν τη λήξη, το απευθείας φάουλ πάλι από τον Έλληνα άσο έφυγε χιλιοστά δίπλα από την εστία.

Τελικά, το 0-1 έμεινε μέχρι το φινάλε, με τον Κάναντι να έχει παράπονα για τη διαιτησία και τον Μαρτίνς παράπονα από τους παίκτες που δεν… τέλειωσαν νωρίτερα το παιχνίδι.

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μανδάς, Κιβρακίδης, Γούτας, Στρούγγης, Νάτσος, Χαρίσης, Σάλομον, Ραμπέγιο, Γκάλο, Λάζαρος, Μάτιτς.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ανδρούτσος, Μπα, Σεμέδο, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά, Μπρούμα, Ελ Αραμπί.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share