Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Super League: «Μαγεία» ο ΠΑΟ - Πετάει από νίκη σε νίκη (Video)

Δείτε τις καλύτερες φάσεις

23 Ιανουαρίου 2021 21:53
Super League: «Μαγεία» ο ΠΑΟ - Πετάει από νίκη σε νίκη (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Super League: Χωρίς να ανεβάσει ιδιαίτερα την απόδοσή του ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο και πήρε την τέταρτη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα. Επίσης, το γκολ του Ιωάννου στο 18’ ήταν αρκετό για τον Άρη να φύγει με τους βαθμούς της νίκης από την Ριζούπολη κερδίζοντας με 1-0 τον Απόλλων Σμύρνης

Ο Σένκεφελντ με ωραία κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 32' για τους Πράσινους, που είδαν τον Διούδη να τους "σώζει" στο δεύτερο μέρος, πριν φτάσουν σε δεύτερο, φοβερό γκολ, με τον Καμπετσή στο 87', που προήλθε από ασύλληπτη ενέργεια του Αλεξανδρόπουλου.

Ο Παναθηναϊκός με αυτό το 2-0 δείχνει να πατάει καλά στα πόδια του το τελευταίο διάστημα και κερδίζει και τους... μικρούς του, αφού για ένα ακόμα ματς ο Εμμανουηλίδης ήταν εξαιρετικός, έχοντας και την ασίστ στο πρώτο γκολ, ενώ ο τρομερός Αλεξανδρόπουλος δέσποζε και πάλι στον χώρο του κέντρου, κάνοντας την περίτεχνη ενέργεια στο 2-0.

Για τον ΟΦΗ ακυρώθηκε γκολ του Σαρδινέρο στο 33', καθώς μετά από εξέταση στο VAR, αποδείχτηκε ότι ο παίκτης των Κρητικών ήταν σε θέση οφσάιντ

Το ματς

Καλό ρυθμό είχαν Παναθηναϊκός και ΟΦΗ στο ξεκίνημα, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν σημαντικές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, τουλάχιστον μέχρι το 17', που απείλησε για πρώτη φορά ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης. Η φάση ξεκίνησε από τον Καμπετσή, ο οποίος αρχικά έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στα σώματα, έφτασε στον Εμμανουηλίδη που επιχείρησε σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από την εστία του Βάτερμαν.

Οι Πράσινοι είχαν τον έλεγχο και την πίεση και προσπαθούσαν αρκετά με τον Εμμανουηλίδη, ο οποίος είχε μια καλή στιγμή στο 20', ενώ στο 31' ο Καμπετσής έπιασε ένα σουτ που κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης και συγκεκριμένα στο 32', ο Παναθηναϊκός έφτασε στο πολυπόθητο γκολ, όταν μετά από κόρνερ η μπάλα έφτασε στα δεξιά στον Εμμανουηλίδη, ο οποίος έκανε όμορφη σέντρα και ο Σένκεφελντ με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Βάτερμαν για το 1-0.

Στο επόμενο λεπτό ο Σερδινέρο έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Τριφυλλιού και σκόραρε, όμως μετά από εξέταση στο VAR, το γκολ των Κρητικών ακυρώθηκε για οφσάιντ. Αυτή η φάση "ξύπνησε" τους φιλοξενούμενους, που πίεσαν για την ισοφάριση στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, χάνοντας μια πολύ καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Στάικου στο 42'.

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν αισθητά πεσμένος στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς ο Παναθηναϊκός δεν έβγαζε την ίδια φρεσκάδα με το πρώτο μέρος, ενώ και ο ΟΦΗ από την πλευρά του προσπαθούσε να ανεβάσει απόδοση για να φτάσει στην ισοφάριση. Οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν... είδος προς εξαφάνιση μέχρι το 70', με τον Μπόλονι να βάζει σε αυτό το διάστημα στο ματς τους Μακέντα, Αϊτόρ και Βιγιαφάνιες.

Στο 77' ο ΟΦΗ έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Στάικος έπιασε ένα καλό σουτ στην κίνηση, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο έξω, ενώ στο 79' ο Παναθηναϊκός έχασε μοναδική ευκαιρία για το 2-0, όταν ο Αϊτόρ έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Βάτερμαν. Στο 82' ο Διούδης έκανε σωτήρια επέμβαση σε κεφαλιά του Διαμαντή και πέντε λεπτά μετά οι Πράσινοι κατάφεραν να "κλειδώσουν" τη νίκη.

Στο 87, λοιπόν, ο Αλεξανδρόπουλος έκανε φοβερή ενέργεια, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και λίγο πριν βγει εκτός γραμμών με τακουνάκι γύρισε προς τον Μακέντα, ο Ιταλός δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα και ο Καμπετσής με ωραίο σουτ έγραψε το 2-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λ. Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο (75’ Βιγιαφάνιες), Εμμανουηλίδης (69’ Αϊτόρ), Καμπετσής (90’ Χατζηθεοδωρίδης), Ιωαννίδης (69’ Μακέντα).

ΟΦΗ (Γ. Σίμος): Βάτερμαν, Σελίμοβιτς, Διαμαντής, Γιαννούλης (85’ Ντε Γκουζμάν), Ουές, Βαφέας (61’ Τσιλιανίδης), Στάικος, Νέιρα, Κοροβέσης, Στάρτζεον (72’ Γρίβας), Σαρδινέρο.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share