Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Super League: Ο Μπαράλες ξελάσπωσε τον Αστέρα και βύθισε την ΑΕΛ (Video)

Δείτε τις καλύτερες φάσεις

23 Ιανουαρίου 2021 17:28
Super League: Ο Μπαράλες ξελάσπωσε τον Αστέρα και βύθισε την ΑΕΛ (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Super League: Με τέρμα του Μπαράλες στο 60ο λεπτό ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με 1-0 της ΑΕΛ στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» στο εναρκτήριο παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής της. Με τον Ολυμπιακό χθες να «αυτοκτονεί» στο θεσμό της Euroleague κόντρα στην Ζαλγκιρις.

Η αρκαδική ομάδα ήταν ανώτερη καθόλη τη διάρκεια του αγώνα και επιβλήθηκε ολοκληρωτικά της Λάρισας πανηγυρίζοντας μια νίκη που τον φέρνει στο +6 από Ατρόμητο σταθεροποιώντας τον στην έκτη θέση της βαθμολογίας. Αντιθέτως, η ΑΕΛ στο ντεμπούτο του Τζιανλούκα Φέστα στον πάγκο παρέμεινε βυθισμένη στον πάτο της βαθμολογίας ούσα προτελευταία με μόλις οχτώ βαθμούς.

Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι προήλθε και πάλι από το πόδι του Μπαράλες, ο οποίος έφτασε τα δέκα γκολ στο πρωτάθλημα όντας ο δεύτερος σκόρερ πίσω από τον Ελ Αραμπί. Στο 60' ο Αλβαρες πάσαρε έξυπνα προς τον Αργεντινό, ο οποίος με ωραίο πλασέ έγραψε το 1-0.

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Άλβαρες, Σουάρεθ, Καστάνιο, Κώτσιρας (93' Ρούμπεν Γκαρσία), Μουνάφο (90' Μπέλοκ), Βαλιέντε, Ρεγκίς (46' Λουίς Φερνάντεθ), Ριέρα (46' Καπίγια), Σίτο (83' Αλί Μπαμπά), Μπαράλες.

ΑΕΛ: Μπάγιτς, Καρανίκας, Ηλιάδης (87' Σπαρβ), Μιχαήλ, Μπέρτος (63' Ακούνια), Ζίζιτς, Τσόσιτς, Νικολιάς (63' ), Μιλοσάβλιεβιτς, Κολομπίνο (74' Πινακάς), Ντουρμισάι (74' Νούνιτς).

Super League: Ακάθεκτα συνεχίζει η βελτιωμένη ΑΕΚ

Super League: Η νέα ΑΕΚ κατάφερε να κερδίσει τον Ατρόμητο με το νέο σχεδιασμό που έχει κάνει ο Χιμένεθ. Επίσης ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κερδίσει τον Άρη τον οποίο νίκησε 1-0.

Συγκεκριμένα ο Χιμένεθ τις τελευταίες μέρες κατάφερε να οργανώσει μία νέα ΑΕΚ όπου και το απέδειξε σήμερα απέναντι στον Ατρόμητο με το αποτέλεσμα να έρχεται στο 2-1.

Super League: Αναλυτικά ο αγώνας

Η βελτιωμένη με τον Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ κέρδισε και τον Ατρόμητο (2-1) με σούπερ Λιβάγια, έφτασε τις 4 σερί νίκες και ανέβηκε ξανά στην 2η θέση.

Για ένα ακόμα παιχνίδι από την επιστροφή του Χιμένεθ και μετά, η ΑΕΚ μπήκε στο παιχνίδι με προτεραιότητα να καλύψει όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται τα μετόπισθέν της. Και πράγματι, η Ένωση δεν κινδύνευσε από τον Ατρόμητο αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό και για να απειλήσει και ειδικά με δεδομένο πως η ανάπτυξή της ήταν προβλέψιμη και πολύ δύσκολα η μπάλα έφτανε στην επίθεση. Όσο περνούσε η ώρα βέβαια, η ΑΕΚ έβρισκε ενέργεια και ένταση αλλά και πάλι ευκαιρία δεν βρήκε στο πρώτο ημίχρονο και έτσι το 0-0 ήταν το λογικό αποτέλεσμα.

Στην επανάληψη, μια άλλη ΑΕΚ έκανε την εμφάνισή της στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Χιμένεθ πίεσε τον Ατρόμητο από το πρώτο λεπτό, τον έβαλε για τα καλά μέσα στα καρέ του, με την δεξιά της πλευρά να είναι απίστευτα απειλητική αφού ο Μπακάκης έκανε ένα απίστευτο παιχνίδι ανεβαίνοντας διαρκώς και βοηθώντας τον Γκαρσία, ενώ μεγάλο ματς έκανε και ο Λιβάγια που θύμιζε τον Λιβάγια άλλων εποχών.

Η πίεση της ΑΕΚ έγινε εν τέλει γκολ στο 60' όταν ο Σάλομον έκανε πέναλτι εκτός φάσης αφού ο Μανδάς είχε μπλοκάρει και ο παίκτης του Ατρόμητου έσπρωξε μέσα στην περιοχή τον Σιμόες! Ο Ολιβέιρα εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 1-0. Η πίεση συνεχίστηκε αμείωτη και στο 73' έγινε και το 2-0 με τους δυο καλύτερους παίκτες της να συνεργάζονται: ο Μπακάκης έβγαλε τη σέντρα, ο Λιβάγια έπιασε την κεφαλιά-ψαράκι και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Το 2-1 που πέτυχε ο Χριστοδουλόπουλος στο 87' με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος δεν στάθηκε καν ικανό για να καρδιοχτυπήσει η ΑΕΚ αφού στα εναπομείναντα λεπτά διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμά της, κράτησε μπάλα τόσο όσο έπρεπε και κάπως έτσι έφτασε στην τέταρτη σερί νίκη της.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share