Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Θετικός βρέθηκε ο Ζινεντίν Ζιντάν

Κάτι που δεν χρειαζόταν η Ρεάλ Μαδρίτης αυτή τη στιγμή

22 Ιανουαρίου 2021 14:33
Κορωνοϊός: Θετικός βρέθηκε ο Ζινεντίν Ζιντάν

Κορωνοϊός: Ο κορωνοϊός από ότι φαίνεται εξαπλώνεται όλο και περισσότερο σε περισσότερα μέρη όπου αυτή τη φορά κατάφερε να διεισδύσει για τα καλά στον αθλητικό χώρο. Επίσης η Μάντσεστερ Σίτι φαίνεται να έχει ένα μεγάλο πρόβλημα με τον Αγουέρο να είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε γνωστό ότι ο προπονητής της ομάδας, Ζινεντίν Ζιντάν, εξετάστηκε και βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό ενώ αναμένεται να ελεγχθεί και όλη η ομάδα.

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο Ζινεντίνν Ζιντάν.

Κορωνοϊός: Πως βρέθηκε θετικός

Ειδικότερα η Ρεάλ Μαδρίτης γνωστοποίησε πως ο Ζινεντίν Ζιντάν είναι θετικός στον κορωνοϊό, πράγμα ανησυχητικό αφού το θετικό αποτέλεσμα ήρθε μόλις δυο μέρες μετά από το παιχνίδι του Κυπέλλου με την Αλκογιάνο και υπήρξε επαφή με πολύ κόσμο!

Ο Ζιντάν, εν μέσω απόλυτης αβεβαιότητας για τη θέση του στον πάγκο της Ρεάλ και αναστάτωσης με τον αποκλεισμό στο Super Cup αλλά και το Κύπελλο Ισπανίας, έμαθε πως πλέον πρέπει να παλέψει και με τον κορωνοϊό.

Η Ρεάλ Μαδρίτης γνωστοποίησε ότι είναι θετικός στον Covid-19 και θα πρέπει ν’ απομονωθεί, με το νέο να έρχεται δυο μέρες μετά το παιχνίδι με την Αλκογιάνο. Σημειώνεται ότι θα εξεταστούν ξανά όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Lockdown: Στον ορίζοντα νέα αυστηρότερα μέτρα για τον κορωνοϊό - Για ποιες χώρες "χτυπά" η καμπάνα

Lockdown: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στον κόσμο είναι αρκετά σοβαρή και αυτό φαίνεται καθημερινώς από τις ανακοινώσεις σχετικά με τα κρούσματα σε κάθε χώρα. Επίσης στην Ελλάδα χτυπάει "σήμα" κινδύνου με τα κρούσματα που έχουν βρεθεί στην Αττική και την Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων τόνισε ότι η κατάσταση με τον κορωνοϊό δεν είναι καλή και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παρθούν αυστηρότερα μέτρα για την εξάπλωση του.

Αυστηρότερα μέτρα αναμένεται θα ανακοινωθούν.

Lockdown: Τα αυστηρότερα μέτρα που θα παρθούν

Ειδικότερα ο κορωνοϊός μεταλλάσσεται και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) καλεί τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να εξετάσουν αυστηρότερα μέτρα. Στο ECDC μετέχουν οι 27 χώρες – μέλη της ΕΕ, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Δεδομένου ότι ο κορωνοϊός γίνεται πιο μεταδοτικός με τα μεταλλαγμένα στελέχη του, η ευρωπαϊκή υπηρεσία αρμόδια για τις επιδημίες (ECDC) κάλεσε σήμερα, Πέμπτη (21.01.2021) τα μέλη της να είναι σε ετοιμότητα για να λάβουν αυστηρότερα μέτρα «εντός των προσεχών εβδομάδων» με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης των νέων παραλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού, αυξάνοντας το επίπεδο επαγρύπνησής της.

«Το βασικό μήνυμα είναι να προετοιμαστούμε για ταχεία κλιμάκωση της αυστηρότητας των μέτρων (κατά του κορωνοϊού) εντός των προσεχών εβδομάδων ώστε να διατηρηθούν οι δυνατότητες φροντίδας και να αυξηθούν οι εκστρατείες εμβολιασμού», έγραψε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ΕΚΠΕΝ/ECDC).

Το ECDC, στο οποίο μετέχουν οι 27 χώρες της ΕΕ καθώς και η Βρετανία, η Νορβηγία και η Ισλανδία, αύξησε σε «υψηλή / πολύ υψηλή» την αξιολόγησή του για τους υγειονομικούς κινδύνους που συνδέονται με τις νέες παραλλαγές, έναντι «υψηλής» στην πρώτη αξιολόγησή του στα τέλη Δεκεμβρίου.

Όπως έχει ήδη κάνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η ευρωπαϊκή υπηρεσία που εδρεύει στη Στοκχόλμη κάλεσε επίσης τα μέλη της να ενισχύσουν τις ικανότητές τους στα διαγνωστικά τεστ και, κυρίως τις δυνατότητες προσδιορισμού της αλληλουχίας, ώστε να εντοπίζονται καλύτερα οι νέες βρετανικές, νοτιοαφρικανικές ή βραζιλιάνικες παραλλαγές, όπως αποκαλούνται.

«Δεδομένου ότι οι πληθυσμοί που ευθύνονται για τη μετάδοση δεν θα εμβολιαστούν για μερικούς μήνες, συνιστάται στα κράτη μέλη να είναι επιφυλακτικά πριν από τη χαλάρωση» των περιοριστικών τους μέτρων, ζητεί το ECDC στην έκθεσή του.

Αναμένεται να ανακοινωθούν αυστηρότερα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Η κατάσταση με την μετάλλαξη του ιού

Βάσει των στοιχείων για τη σημαντικά υψηλότερη μεταδοτικότητα των νέων παραλλαγών που προκαλούν ανησυχία, οι εθνικές αρχές θα πρέπει να είναι έτοιμες να λάβουν ακόμη αυστηρότερα μέτρα και να ενθαρρύνουν τους πολίτες να τα τηρούν, συνεχίζει η ευρωπαϊκή υπηρεσία, η οποία συνιστά επίσης στις αρχές να προετοιμαστούν για αυξημένους αριθμούς ασθενών στα νοσοκομεία.

Για τη λεγόμενη βρετανική παραλλαγή («VOC 202012/01» ή «B.1.1.7»), το ΕΚΠΕΝ κατέγραφε την Τρίτη (19.01.2021) σχεδόν 1.300 κρούσματα στις χώρες μέλη του εκτός της Βρετανίας, όπου το στέλεχος πλέον κυριαρχεί.

Για τη νοτιοαφρικανική παραλλαγή («501Y.V2») εντοπίστηκαν 27 κρούσματα σε δέκα χώρες της ζώνης του ΕΚΠΕΝ, ανάμεσά τους η Γερμανία, η Γαλλία και το Βέλγιο, σύμφωνα με την καταμέτρησή του στις 19 Ιανουαρίου.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share