Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Βόμβα» μεγατόνων: Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας αποφασίζει την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο κορωνοϊός κι όχι μόνο «τσακίζουν» τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση

22 Ιανουαρίου 2021 08:27
«Βόμβα» μεγατόνων: Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας αποφασίζει την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων
Από Ραφαήλ Αλαγάς

«Βόμβα» μεγατόνων ετοιμάζεται στο παγκόσμιο αθλητικό σκηνικό, καθώς η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, σύμφωνα με πληροφορίες των Times, αποφασίζει να ακυρώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, κάτι που δεν ανακοινώνεται ακόμη, αλλά μοιάζει εξαιρετικά πιθανό ως σενάριο.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Γιοσιχίντε Σούγκα φέρεται να επικεντρώνεται πλέον στην εξασφάλιση της διοργάνωσης των ΟΑ την επόμενη διαθέσιμη χρονιά, το 2032, κατά το δημοσίευμα, με μια ισχυρή χώρα μάλιστα να έχει αποκλειστεί από τη διοργάνωση.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Προχωρά σε ακύρωση των Αγώνων η Ιαπωνία - Αυτός είναι ο λόγος

Την στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος της Ιαπωνίας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων τελούν υπό πίεση και τα ερωτηματικά για το αν τελικά θα πραγματοποιηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι πολλά.

«Πρέπει να το διακινδυνεύσουμε; Είναι μεγάλος ο κίνδυνος με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Αντιμετωπίζουμε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο από ό, τι πέρυσι, οπότε γιατί πρέπει να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που αναβλήθηκαν το 2020 λόγω του κινδύνου μολύνσεων;»”, δήλωσε στο Reuters ο Κεντάρο Ιουάτα, ειδικός των μολυσματικών ασθενειών από το Πανεπιστήμιο του Κόμπε.

Σημειώνεται ότι διοργανωτές έχουν ξεκαθαρίσει ότι η αναβολή των Αγώνων για ακόμη ένα έτος δεν είναι προς συζήτηση, αφήνοντας ως μόνες επιλογές τη διεξαγωγή ή την ακύρωση.

Σχολιάζοντας όλα τα παραπάνω, ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ σε συνέντευξη του στο Kyodo News, δήλωσε ότι οι Θερινοί Αγώνες του Τόκιο θα διεξαχθούν κανονικά, σύμφωνα με τον προγραμματισμό τους.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Δεν έχουμε κανέναν λόγο αυτή τη στιγμή να πιστέψουμε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο δεν θα αρχίσουν στις 23 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχει σχέδιο Β και γι’ αυτό είμαστε απόλυτα δεσμευμένοι να τους πραγματοποιήσουμε με ασφάλεια και επιτυχία» δήλωσε στο Kyodo News.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share