Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κύπελλο Ελλάδας: «Αέρας» στο Αγρίνιο ο Ολυμπιακός

3-0 απέναντι στον Παναιτωλικό

20 Ιανουαρίου 2021 21:49
Κύπελλο Ελλάδας: «Αέρας» στο Αγρίνιο ο Ολυμπιακός
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός στο Αγρίνιο, απέδειξε την ανωτερότητά του στον Παναιτωλικό και επικράτησε άνετα με 3-0, «καθαρίζοντας» από τώρα την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδος.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Μπρούμα, που άνοιξε και το σκορ στο πρώτο μέρος, ενώ δίχτυα στην επανάληψη βρήκαν οι Βρουσάι και Σισέ. Θετική εικόνα είχαν επίσης ο Ανδρούτσος, ο Χασάν και ο Κάιπερς, ενώ σε ρηχά νερά κινήθηκαν οι Τιάγκο Σίλβα και Πέπε, λίγες μέρες μετά την οριακή νίκη με τον ΠΑΣ.

Πειραματική ενδεκάδα και… γκολ ο σούπερ-Μπρούμα!

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρουσίασε έναν… πειραματικό Ολυμπιακό στο Αγρίνιο, με πολλά νέα πρόσωπα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κρίστινσον, στην άμυνα οι Ανδρούτσος, Παπαδόπουλος, Σισέ και Χολέμπας και στα χαφ σε σύστημα 4-2-3-1 οι Μπουχαλάκης και Πέπε. Μπροστά τους ξεκίνησε ο Τιάγκο Σίλβα, στα άκρα οι Μπρούμα-Βρουσάι και στην κορυφή ο Χασάν.

Παρά τα πολλά νέα πρόσωπα πάντως, οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, παρουσίασαν ένα ομοιογενές σύνολο και κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο από τα πρώτα λεπτά. Στο 12’ μάλιστα, μετά από εξαιρετική κάθετη του Μπρούμα, ο Χασάν καθυστέρησε και δεν μπόρεσε να σκοράρει σε μοναδικό τετ α τετ, κάτι που έκανε λίγο αργότερα ο Πορτογάλος εξτρέμ. Στο 20’ ο Χολέμπας έβγαλε τη σέντρα, οι αμυντικοί δεν έδιωξαν σωστά και ο Μπρούμα με δυνατό σουτ έγραψε το 0-1!

Μετά το γκολ οι Ερυθρόλευκοι ανέβασαν κι άλλο την απόδοσή τους και στο 24’ έφτασαν κοντά και στο δεύτερο γκολ, όταν ο Μπρούμα κινήθηκε πολύ γρήγορα ανάμεσα στους αμυντικούς μετά από μπαλιά του Σίλβα, όμως το πλασέ του έφυγε λίγο άουτ. Στο τελευταίο τέταρτο οι φάσεις περιορίστηκαν και η καλύτερη στιγμή ήταν ένα τακουνάκι για τον Αλβάρες του Παναιτωλικού, που δεν… τρόμαξε ιδιαίτερα τον Κρίστινσον.

Δοκιμές Μαρτίνς και… τριάρα με Βρουσάι – Σισέ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε σημαντικά, κάτι που οφείλεται στη βροχή και στο γεγονός πως οι Πειραιώτες… έριξαν ρυθμούς. Επίσης, οι δύο προπονητές προχώρησαν και σε αρκετές αλλαγές, που επηρέασαν την εικόνα του ματς.

Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός βρήκε τα γκολ που ήθελε για να… κλειδώσει την πρόκριση και να έχει έτσι τη δυνατότητα, να παίξει με αναπληρωματικούς και στη ρεβάνς του Φαλήρου. Στο 66’ μετά από ωραίο ανέβασμα και σέντρα του Ανδρούτσου, ο Χασάν προσπάθησε να σκοράρει με σουτ στην κίνηση, ο Μελίσσας απέκρουσε προσωρινά και ο Βρουσάι που ακολουθούσε τη φάση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι αυτό θα ήταν το τελικό σκορ, αφού ο Παναιτωλικός από το 70’ και μετά ήταν κάπως καλύτερος, ωστόσο στο 85’ από μία στημένη φάση ήρθε και το τρίτο γκολ για τους φιλοξενούμενους. Ο Πέπε εκτέλεσε το φάουλ από πολύ μακριά, έφερε την μπάλα στην καρδιά της περιοχής και ο Σισέ με κεφαλιά έγραψε το τελικό 0-3!

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share