Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κύπελλο Ελλάδος: «Διέλυσε» την ΑΕΛ και… έφυγε για τους «8» ο ΠΑΟΚ

Θρίαμβος με 5-0

20 Ιανουαρίου 2021 19:29
Κύπελλο Ελλάδος: «Διέλυσε» την ΑΕΛ και… έφυγε για τους «8» ο ΠΑΟΚ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας επιβλητικός ΠΑΟΚ «διέλυσε» με «πεντάρα» (5-0) την ΑΕΛ και έβαλε… πλώρη για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, αφού μοιάζει να εξασφάλισε την πρόκριση από το πρώτο κιόλας ματς.

Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν εκπληκτικός και μόλις στο 9' άνοιξε το σκορ με τον Τζόλη, ο οποίος έγραψε και το 2-0 στο 23'. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Θεσσαλονικείς πέτυχαν ακόμα τρία γκολ, ένα με τον Κρμέντσικ στο 47', ένα με τον Ίνγκασον στο 55' και ένα ξανά με τον Τζόλη στο 74', που έκανε χατ-τρικ για πρώτη φορά στην καριέρα του, με την ομάδα να συνεχίζει το αγωνιστικό της «ξέσπασμα».

Πώς παρατάχθηκαν

Ο Πάμπλο Γκαρσία παρέταξε με βασικούς τον ΠΑΟΚ, έχοντας τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς στο τέρμα, τους Ίνγκασον και Βαρέλα στα στόπερ, τον Ροντρίγκο στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Περέιρα στο αριστερό. Οι Ντόουγκλας Αουγκούστο και Ελ Καντουρί ήταν τα δύο χαφ, μπροστά τριάδα ήταν οι Τζόλης, Ουάρντα και Αντρίγια Ζίβκοβιτς και στην κορυφή της επίθεσης ο Κρμέντσικ.

Από πλευράς ΑΕΛ ο Γιάννης Τάτσης ξεκίνησε με τους Νάγκι, Καρανίκα, Ζίζιτς, Ηλιάδη, Μπέρτο, Μαϊδανό, Μιλοσάβλιεβιτς, Γκοτζαμανίδη, Κολομπίνο, Γλυνό και Ντουρμισάι.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Βαρέλα, Περέιρα (72' Λύρατζης), Ντούγκλας Αουγκούστο, Ελ Καντουρί (73' Σβαμπ), Αντρίγια Ζίβκοβιτς (73' Μουργκ), Ουάρντα (60' Λάμπρου), Τζόλης, Κρμέντσικ (60' Κούτσιας)

ΑΕΛ (Γιάννης Τάτσης): Νάγκι, Καρανίκας, Ζίζιτς, Ηλιάδης, Μπέρτος (63' Νικολιάς), Μαϊδανός, Μιλοσάβλιεβιτς, Γκοτζαμανίδης (63' Τσόσιτς), Κολομπίνο (82' Στόινοβιτς), Γλυνός (63' Πινακάς), Ντουρμισάι (76' Νούνιτς).

Το ματς

Εντυπωσιακός ήταν στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ, καθώς μπήκε με στόχο να τελειώσει την πρόκριση απο το αποψινό παιχνίδι, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες. Ήδη στο 4' είχε απειλήσει δύο φορές με τον Τζόλη, ο οποίος ήταν και ο πιο κινητικός μέσα στο γήπεδο, καταφέρνοντας να ανοίξει το σκορ μόλις στο 9'.

Η φάση του γκολ ξεκίνησε από εξαιρετική κάθετη του Αντρίγια Ζίβκοβιτς στα δεξιά στον Κρμέντσικ, ο οποίος γύρισε μέσα στην περιοχή στον Τζόλη, που με όμορφο πλασέ έκανε το 1-0. Το προβάδισμα έδωσε πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στον ΠΑΟΚ, που δεν σταμάτησε να πιέζει την πολύ κακή ΑΕΛ. Στο 19' ο Ζίβκοβιτς έκανε ωραίο πλασέ, αλλά ο Νάγκι απομάκρυνε, ενώ στο 21' Τζόλης και Ουάρντα δεν μπόρεσαν να κερδίσουν τον κίπερ των "βυσσινί".

Στο 23' όμως ο Τζόλης πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων ύστερα από τρομερή μπαλιά του Αουγκούστο και αφού πέρασε και τον Νάγκι πλάσαρε για να "γράψει" το 2-0. Ο ΠΑΟΚ εξακολουθούσε να παίζει σε πολύ υψηλό τέμπο και στο διάστημα 35' με 38' απείλησε τρεις φορές, μία με τον Κρμέντσικ, μία με τον Ζίβκοβιτς και μία με τον Τζόλη.

Από την πλευρά της η ΑΕΛ το μόνο αξιόλογο που κατάφερε στο πρώτο 45λεπτο ήταν μια ωραία έμπνευση του Ντουρμισάι, που στο 39' από πλάγια δεξιά έπιασε ένα πολύ δύσκολο σουτ, βλέποντας εκτός θέσης τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ασταμάτητος και με το "καλημέρα" στο δεύτερο ημίχρονο έφτασε και σε τρίτο γκολ με τον Κρμέντσικ. Ο Τσέχος δέχτηκε το γύρισμα από δεξιά από τον Ζίβκοβιτς και με εύκολο πλασέ στο 47' διαμόρφωσε το 3-0. Και σαν να μην έφτανε αυτό για την ΑΕΛ, ο Δικέφαλος πέτυχε και τέτατο γκολ λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 55'.

Μετά από φάουλ ο Ουάρντα έκανε την κεφαλιά πάσα, η μπάλα έφτασε στον Ίνγκασον και ο Ισλανδός μόνος του από την μικρή περιοχή με σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Στο 74' ο ΠΑΟΚ πέτυχε και πέμπτο γκολ, όταν ο Λάμπρου, που είχε μπει αλλαγή, έδωσε στον Τζόλη, ο οποίος με διαγώνιο σουτ διαμόρφωσε το 5-0, κάνοντας χατ τρικ για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Το σκορ δεν άλλαξε στα εναπομείναντα λεπτά με τον ΠΑΟΚ να παίρνει μια εμφατική και άνετη νίκη με 5-0 και φυσικά να δίνει διαδικαστικό χαρακτήρα στη ρεβάνς της Λάρισας, έχοντας "καθαρίσει" την πρόκριση στα προημιτελικά από απόψε.

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share