Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σοφία Μπεκατώρου: Καταθέτει αύριο (20/1) η Ολυμπιονίκης για την υπόθεση ερωτικής κακοποίησης

Παρουσιάζεται στον εισαγγελέα

19 Ιανουαρίου 2021 17:55
Σοφία Μπεκατώρου: Καταθέτει αύριο (20/1) η Ολυμπιονίκης για την υπόθεση ερωτικής κακοποίησης
Από Ραφαήλ Αλαγάς

«Βόμβα» στα «θεμέλια» του ελληνικού αθλητισμού έβαλε η αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου περί ερωτικής κακοποίησης, με την Ολυμπιονίκη να ετοιμάζεται να καταθέσει αύριο (20/1) για την υπόθεση, τη στιγμή που ουκ ολίγες ακόμη αθλήτριες προχώρησαν σε αντίστοιχες μαρτυρίες.

Η λέξη HOPE δηλαδή «ελπίδα» δέσποζε στη μάσκα που φορούσε η Σοφία Μπεκατώρου κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Λίγη ώρα μετά η χρυσή ιστιοπλόος έκανε την πρώτη δήλωση μετά την αποκάλυψη για την ασέλγεια σε βάρος της.

Η 44χρονη πλέον αθλήτρια βρήκε το ψυχικό σθένος και αποκάλυψε όσα τραυματικά βίωσε. Η δημόσια αποκάλυψη των εγκλημάτων θα επουλώσει πληγές, τόνισε με νέα ανάρτησή της στο διαδίκτυο.

23 χρόνια οι σκηνές αυτές περνούσαν από το μυαλό της χρυσής ιστιοπλόου. Τη στοίχειωναν αλλά δεν κατάφεραν να τη νικήσουν καθώς βρήκε το θάρρος να ξεσκεπάσει όσα υπέστη σύμφωνα με την ίδια από το υψηλόβαθμο στέλεχος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Αριστείδη Αδαμόπουλο και έτσι να ανοίξει το «κουβάρι» των καταγγελιών.

Την Τετάρτη η Σοφία Μπεκατώρου θα καταθέσει στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών για τα όσα υποστηρίζει ότι συνέβησαν το 1998 στην Ισπανία κατά τη διάρκεια αγώνων.

Στην εκπομπή Live News μίλησε για πρώτη φορά το πρώτο πρόσωπο που συνάντησε η Σοφία Μπεκατώρου, αμέσως μετά το βιασμό της. Η Αιμιλία Τσουλφά.

Η Σοφία Μπεκατώρου, η σημαιοφόρος της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς του Ρίο, το κορίτσι με το θλιμμένο βλέμμα, κατάφερε μετά από 23 χρόνια να ξεκλειδώσει από μέσα της όλα όσα θλιβερά δεν ξέχασε ποτέ. Και στέλνει μήνυμα, σε όλες τις γυναίκες. Να μην σιωπούν. Να μην ανέχονται το βιασμό του σώματος και της ψυχής.

Στον εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου για την κακοποίηση

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που διατάχτηκε μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου, η χρυσή Ολυμπιονίκης θα καταθέσει αύριο στον εισαγγελέα.

Η πρώτη καταγραφή της κατάθεσης που περιγράφει το περιστατικό που έλαβε χώρα το 1998, έγινε το Νοέμβριο του 2020.

Η εισαγγελία στοχεύει στο να εμφανιστούν και άλλοι αθλητές και να καταγγείλουν αντίστοιχα περιστατικά, τα οποία δεν έχουν παραγραφεί.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share