Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Super League: Τεράστιο μάγκικο διπλό για τον ελληνικό Παναθηναϊκό! (video)

Πέρασε από την Θεσσαλονίκη!

17 Ιανουαρίου 2021 21:34
Super League: Τεράστιο μάγκικο διπλό για τον ελληνικό Παναθηναϊκό! (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Παναθηναϊκός με τακτική και καρδιά μπήκε στις ράγες της ευρωπαϊκής επιστροφής με το χρυσό διπλό (0-1) επί του ανώτερου, αλλά φλύαρου Άρη και η διαφορά μειώθηκε στους 5.

Απόδραση… τετράδας, με κέρβερο Διούδη και σκόρερ τον Καμπετσή στο 9ο λεπτό έκανε απόψε ο Παναθηναϊκός στο «Κλεάνθης Βικελίδης» απέναντι στον Αρη, τον οποίο νίκησε με 1-0, διατηρώντας για τέταρτο συνεχόμενο ματς ανέπαφη την εστία του.

Το τριφύλλι στηρίχθηκε στην αμυντική του λειτουργία πίσω από τη μπάλα, πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές από το 46’ έως το 60’ αλλά ο Σωκράτης Διούδης ήταν ανίκητος απέναντι στην παλιά του ομάδα, μειώνοντας την απόσταση που χωρίζει τις δύο ομάδες στους πέντε βαθμούς.

Ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα στο ξεκίνημα του ματς και κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Αρη, έχοντας ως άξονα ανάπτυξης την αριστερή του πλευρά.

Μόλις στο 7’ το τριφύλλι προειδοποίησε με το πλασέ του Καμπετσή να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σιαμπάνη και δύο λεπτά αργότερα (9’) άνοιξε το σκορ με την υποδειγματική εκτέλεση φάουλ του Χουάνκαρ και την ασίστ του Βέλεθ στον Καμπετσή, που έσπασε το ρόδι στην παρθενική του φετινή συμμετοχή στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού (0-1).

Οι πράσινοι είχαν ως στρατηγική επιλογή να διατηρούν τη συνοχή των γραμμών πίσω από τη μπάλα και να εκμεταλλευτούν τους χώρους στο επιθετικό τρανζίσιον, ενόσω ο Αρης είχε με την κατοχή, ειδικότερα μετά το πρώτο ημίωρο του ματς, όχι όμως και τις υποσχόμενες ευκαιρίες προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση.

Με εξαίρεση τη φάση του 37’ όπου ο Μαντσίνι έστειλε με προβολή τη μπάλα στη ρίζα του δοκαριού του Διούδη, οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν ουσιαστικά την περιοχή του Παναθηναϊκού μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ενώ το ματς είχε πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και αρκετά νεύρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αρης μπήκε φουριόζος, «πολιόρκησε» την περιοχή του Παναθηναϊκού και απόλεσε τρεις κραυγαλέες υποσχόμενες ευκαιρίες από το 46’ μέχρι το 60’ (48’ Μάνος, 53’ Τζέγκο, 60’ Μάνος) με τον Διούδη να φωνάζει «παρών» με σπουδαίες αποκρούσεις.

Μία τρομερή ενέργεια του Εμμανουηλίδη στο 63’ που πέρασε τρεις παίκτες αλλά δεν πλάσαρε σωστά τον Σιαμπάνη «ξύπνησε» τον Παναθηναϊκό που δύο λεπτά αργότερα (65’) έχασε μοναδική ευκαιρία με τον Βέλεθ να πλασάρει άουτ από τη μικρή περιοχή.

Ο Αρης απάντησε στο 75’ με τον Σίλβα να βγαίνει τετ α τετ με τον Διούδη, ο οποίος έκανε άλλη μία μεγάλη απόκρουση διατηρώντας ανέπαφη την εστία του Παναθηναϊκού για τέταρτο συνεχόμενο ματς στο πρωτάθλημα.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share