Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Super League: "Ξέσπασε" στον ΟΦΗ ο ΠΑΟΚ

Ο αγώνας έληξε 0-3

17 Ιανουαρίου 2021 19:38
Super League:

Super League: Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βρει το βάδισμα του και να πάρει μετά από καιρό μία καλή νίκη και αυτή ήταν απέναντι στον ΟΦΗ. Επίσης ο Ολυμπιακός κατάφερε να νικήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα με γκολ στο 93' και το σκορ να λήγει στο 1-0.

Συγκεκριμένα ο ΠΑΟΚ φαίνεται να "ξύπνησε" μετά από τα άσχημα παιχνίδια που είχε όλο αυτό τον καιρό και το απέδειξε με τον αγώνα απέναντι στον ΟΦΗ όπου και έληξε 0-3.

Super League: Αναλυτικά ο αγώνας

Η συνέχεια του δευτέρου ημιχρόνου της Τούμπας απέναντι στον ΟΣΦΠ γράφτηκε στο Ηράκλειο. Ο ΠΑΟΚ ήταν αφηνιασμένος και στα 90 λεπτά και νίκησε τον ΟΦΗ με το... φτωχό 0-3 καθώς έχασε αμέτρητες ευκαιρίες.
Στο α΄ ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ «πέταξε» 13 τελικές προσπάθειες στα σκουπίδια σε ένα 45λεπτο απόλυτης υπεροχής. Στο β΄, όμως, μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών «ξεκλείδωσε» τον ΟΦΗ που αγωνιζόταν με δέκα παίκτες και πέρασε ένα ήρεμο απόγευμα στο Γεντί Κουλέ, αποχωρώντας με το τρίποντο της νίκης.

ΟΦΗ εναντίον ΠΑΟΚ. Δύο ομάδες με διαφορετικούς στόχους αλλά κοινή πορεία, μετρώντας μόλις μία νίκη στα τέσσερα τελευταία τους ματς. Για τους φιλοξενούμενους, όμως, τα περιθώρια στο Γεντί Κουλέ -δεδομένης της βαθμολογικής απόστασης από την κορυφή- ήταν ήδη στενά. Ο ΠΑΟΚ φρόντισε με το... καλημέρα να επιβάλλει το ρυθμό του, να καταγράψει σπουδαίες ευκαιρίες, προκαλώντας πολλά προβλήματα στους Κρητικούς.

Σε ένα ακόμη παιχνίδι, ο Ουάρντα εξελίχθηκε σε κινητήριο μοχλό της ανάπτυξης του ΠΑΟΚ, αναλαμβάνοντας ουκ ολίγες φορές να τροφοδοτήσει τον Κρμέντσικ, η παρουσία του οποίου έφερε τον Γιώργο Σίμο στη γραμμή του γηπέδου, δίνοντας συνεχώς οδηγίες σε Σελίμοβιτς και Βούρο που επωμίστηκαν τη διαφύλαξη του Τσέχου. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως στο 45λεπτο της υπεροχής του Δικεφάλου, ο υψηλόσωμος φορ κατέγραψε πέντε τελικές προσπάθειες, έχοντας -μάλιστα- και δοκάρι στο 19ο λεπτό της αναμέτρησης.

Τα πράγματα για τον ΟΦΗ έγιναν πιο δύσκολα μετά την κόκκινη του Βάτερμαν στο 26' καθώς ανέτρεψε τον Τζόλη εκτός περιοχής, όντας σε προφανή θέση για γκολ. Ο Παπαπέτρου έδειξε, αρχικά, κίτρινη στον πορτιέρε των γηπεδούχων, ωστόσο, άλλαξε την απόφασή του μετά την ειδοποίηση από το VAR και την εξέταση της φάσης ιδιοίς όμμασι. Ο Σωτηρίου πέρασε κάτω από το γκολποστ, με τον Σίμο να «θυσιάζει» τον Λυμπεράκη, προχωρώντας και σε αναπροσαρμογή πλάνου με την οπισθοχώρηση του Κοροβέση για να συνωστίσει τους χώρους.

Με το αριθμητικό πλεονέκτημα, ο ΠΑΟΚ έγινε ακόμη πιο απειλητικός και έφτασε μια «ανάσα» από το γκολ με πρωταγωνιστή τον Τζόλη στην εκπνοή του ημιχρόνου, ωστόσο, ο Σωτηρίου με εντυπωσιακή εκτίναξη κράτησε ανέπαφη την εστία του, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια με το δείκτη του σκορ στο 0-0.

Η φάση, ωστόσο, αποδείχθηκε ως προειδοποίηση από τον 18χρονο επιθετικό καθώς «χτύπησε» τρία λεπτά μετά την έναρξη του β΄ μέρους για το 0-1, μετά από σέντρα του Μουργκ και διεκδίκηση της μπάλας με τον Ουές. Πριν προλάβουν να συνέλθουν από τη ψυχρολουσία του τέρματος, ο Δικέφαλος «εκτέλεσε» για το 0-2 με τον προωθημένο Βαρέλα που είχε μείνει ψηλά και δεν χαρίστηκε στον Σωτηρίου...

Τα δύο γρήγορα γκολ αποδείχθηκαν καθοριστικά ως προς την εξέλιξη και έκβαση του ματς δεδομένου πως ο ΟΦΗ κλήθηκε για το... θαύμα με δέκα παίκτες. Ο ΠΑΟΚ, ωστόσο, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, επιθετικά έπαιζε μόνος του μπάλα και το όνομά του ποδοσφαιριστή που έκανε μεγάλη αίσθηση στο α΄ ημίχρονο, δεν γινόταν να μην συμπεριληφθεί στον πίνακα των σκόρερ.

Στο 68' ο Τζόλης πάσαρε στον Κρμέντσικ και ο Τσέχος με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 0-3 ενώ για όσο αγωνίστηκε, δεν σταμάτησε να ταλαιπωρεί την άμυνα του ΟΦΗ! Η ροή του παιχνιδιού έδωσε το δικαίωμα στον Πάμπλο Γκαρσία να ρίξει στη «μάχη» και τον 16χρονο Κωνσταντέλια, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία 16 ετών!

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share