Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Super League: Ο Χάσάν λύτρωσε τον Ολυμπιακό στο 93'! (videos)

Κέρδισε τον εξαιρετικό ΠΑΣ στις καθυστερήσεις!

17 Ιανουαρίου 2021 17:00
Super League: Ο Χάσάν λύτρωσε τον Ολυμπιακό στο 93'! (videos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Βαλμπουενά έχασε πέναλτι, ο Μασούρας μεγάλη ευκαιρία, αλλά χρειάστηκε να μπει ο Χασάν στο γήπεδο και να λυγίσει τα Γιάννενα στις καθυστερήσεις με καρφωτή κεφαλιά (1-0).

Ο Ολυμπιακός ήταν ελάχιστα δευτερόλεπτα μακριά από τη γκέλα που θα έδινε ξανά νέα πνοή στο πρωτάθλημα, όμως ο Χασάν πήρε το... αίμα του πίσω! Ο Αιγύπτιος φορ είχε δει το γκολ του να ακυρώνεται στο 1-1 των Ζωσιμάδων, όμως αυτή τη φορά, στο Καραϊσκάκη, ήταν ο άνθρωπος του αγώνα για τον Ολυμπιακό χαρίζοντάς του το 1-0 και το «τρίποντο» στις καθυστερήσεις. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε σχεδόν το τέλειο ματς στο Φάληρο, όμως οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν στο φινάλε τον τρόπο να πάρουν μια εξαιρετικά πολύτιμη νίκη που τουλάχιστον διατηρεί τη μεγάλη διαφορά από τους διώκτες τους.

Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, από τα πρώτα λεπτά του ο ρυθμός ήταν καλός και αυτό οφείλεται κυρίως στους φιλοξενούμενους. Ο ΠΑΣ Γιάννινα, όπως συνηθίζει, βγήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και με διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν σωστά στη μεσαία γραμμή, είχαν καλή και γρήγορη ανάπτυξη στον κενό χώρο, με παιχνίδι κυρίως από τα άκρα. Όλα αυτά προβλημάτισαν αρκετά τους «ερυθρόλευκους» σε τακτικό επίπεδο και γι αυτό δεν κατάφεραν με τη σειρά τους να κάνουν το φουλ επιθετικό ξεκίνημα που συνηθίζουν. Ωστόσο, από το 10' περίπου και για τα επόμενα 15-20 λεπτά, η ομάδα του Μαρτίνς πάτησε γκάζι και δημιούργησε το καλό της κομμάτι στο ματς, στον επιθετικό τομέα.

Στο διάστημα αυτό είχε τρεις κλασικές χαμένες ευκαιρίες για γκολ, με σημαντικότερη φυσικά το πέναλτι του Βαλμπουενά στο 20' που «έβγαλε» ο Χουτεσιώτης. Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου 45λεπτου το ματς ισορρόπησε, με τον ΠΑΣ να βρίσκει κατά διαστήματα αρκετό χώρο ανάμεσα στα χαφ και την τετράδα της άμυνας του Ολυμπιακού, δοκιμάζοντας να απειλήσει με τη σειρά του, κυρίως με μακρινά σουτ. Σε γενικές γραμμές, σε αυτό το πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΣ βγήκε κερδισμένος με τη συνολική εικόνα του και φυσικά το 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο πια, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά, με τον Φορτούνη και τον Καμαρά στο γήπεδο. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν, ανάγκασαν τον ΠΑΣ να οπισθοχωρήσει πλήρως, όμως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, εύκολα ή δύσκολα, οι Γιαννιώτες έβγαζαν τις άμυνες και κρατούσαν το «μηδέν». Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο 52' από τον Μασούρα ήταν και η τελευταία όμως για τους γηπεδούχους για πολλή ώρα, αφού στη συνέχεια η τριπλή ζώνη άμυνας της ομάδας του Αργύρη Γιαννίκη δεν επέτρεψε... πολλά πολλά.

Ο ΠΑΣ έκλεισε σωστά όλους τους χώρους, είχε άριστες αλληλοκαλύψεις, πάθος και ένταση στις προσωπικές μονομαχίες, ενώ απέφυγε πλήρως και τα ατομικά λάθη. Ο Ολυμπιακός κρατούσε τη μπάλα, όμως δεν του έβγαινε τίποτα. Στο 78' ήρθε η επόμενη κλασική χαμένη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, με τον Ελ Αραμπί να αστοχεί εξ επαφής, όμως δεν συνέβη το ίδιο και στις καθυστερήσεις, όταν ο Χασάν αξιοποίησε το φάουλ του Φορτούνη για το 1-0 της νίκης.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share